Skip to main content

Elden Ring: Shadow of the Erdtree - 5 dingen die je moet weten

Een boom van een uitbreiding.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree gaat ons leven binnenkort veroveren. De uitbreiding voor Elden Ring heeft meer dan twee jaar op zich laten wachten - maar wat ga je nu precies doen tijdens je terugkeer naar The Lands Between?

Land of Shadow is de nieuwe setting

Volgens ontwikkelaar From Software speelt de expansion zich af in een nieuw gebied genaamd Land of Shadow. Uit de beschrijving als een "volledig afzonderlijk" gebied dat tegelijk "technisch gezien dezelfde ruimte als The Lands Between" heeft, klinkt het een beetje als de alternatieve dimensies die je bijvoorbeeld ook in The Old Hunters DLC van Bloodborne kon verkennen.

Volgens de ontwikkelaar is dit nieuwe gebied ongeveer zo groot als Limgrave uit het origineel - je weet wel, het redelijk omvangrijke startgebied. Bovendien moet je redelijk ver in de main game zijn gevorderd om toegang te hebben tot de uitbreiding, want je kunt enkel naar Land of Shadow reizen door de cocon van Miquella (te vinden in Mohgwyn Palace) of de Pureblood Knight’s Medal van White Mask Varré te gebruiken.

Bekijk op YouTube

De mysterieuze Miquella - en zusje Malenia

Over Miquella gesproken: deze hele expansion staat in het teken van de mysterieuze jongen. Waarom reisde hij naar Land of Shadow? Waarom was iedereen zo belust om de kracht van Miquella te veroveren? En wat is er echt gebeurd met zijn zus - je weet wel, de opper-badass Malenia die te boek staat als de moeilijkste baas in heel Elden Ring.

Voorlopig hebben we nog het raden naar wat alles te betekenen heeft, maar wel opmerkelijk is Messmer the Impaler. In beeldmateriaal van Shadow of the Erdtree kun je hem zien zitten op een troon. De locatie lijkt Leyndell te zijn - specifiek de kamer waar je tegen Morgott vocht. Wie is hij precies en waarom is hij zo belangrijk? In typische From Software traditie krijg je ongetwijfeld mondjesmaat antwoord via beschrijvingen van voorwerpen.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree komt uit op 21 juni 2024. Je kunt Shadow of the Erdtree op Coolblue kopen.

Nieuwe 'legacy dungeons', dungeons, en meer

Volgens de ontwikkelaar zit ook Land of Shadow vol met 'legacy dungeons', namelijk de heel grote locaties die in de main game als hoogtepunten fungeerden. Denk aan Castle Stormveil, Leyndell, etc. Maar er zijn ook grote en kleine dungeons, een totaal van tien nieuwe bazen, nieuwe vijanden, en ook een pak nieuwe speeltjes (zie hieronder)

Je volledige 'build' op de schop?

Je hebt ongetwijfeld goed nagedacht over je 'build' in Elden Ring zodat je op een ideale manier vijanden een kopje kleiner kunt maken. Maar Shadow of the Erdtree lijkt heel grote veranderingen teweeg te brengen.

Naast voorspelbare nieuwe wapens en armor toont de trailer ook volledig nieuwe spreuken, en zelfs een moment waarbij je als speler de vleugels van een van de Crucible Knights gebruikt. Er lijkt ook aandacht voor hand-to-hand vechten, met vooral een in het oog springende 'kick' die ongetwijfeld tot memorabele momenten gaat leiden. In totaal zouden er maar liefst acht (!) nieuwe categorieën wapens zijn.

Premium, Deluxe en Collector

De verschillende edities van Shadow of the Erdtree zijn indrukwekkend. Zo bevat de Shadow of the Erdtree Premium Bundle een digitaal 'art book' en een digitale versie van de soundtrack. Kies je voor de Shadow of the Erdtree Deluxe Edition dan krijg je digitale 'art books' en digitale versies van de soundtracks van zowel de maingame als van deze uitbreiding.

De mastodont der mastodonten is echter Shadow of the Erdtree Collector’s Edition. Je krijgt een fysiek 'art book' van 40 pagina's, de digitale versie van de soundtrack, en een beeld van Messmer the Impaler van 46 cm groot.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree komt uit op 21 juni 2024. Je kunt Shadow of the Erdtree op Coolblue kopen.

Read this next