Skip to main content

Zo voltooi je Dung Eater's quest in Elden Ring

Zo krijg je een alternatief Elden Ring-einde!

Artwork of the Dung Eater being hung in a medieval square in Elden Ring
Image credit: FromSoftware

De Dung Eater wordt voor het eerst geïntroduceerd in het intro-filmpje van het spel, maar je ontmoet hem pas later in het spel.

Zijn quest levert je een speciale (niet-uitrustbare) rune op dat het einde van het spel beïnvloedt. Als je alle Elden Ring eindes wil verzamelen, is het voltooien van de Dung Eater-quest verplicht. Volg dus onze stapsgewijze handleiding om de Dung Eater-quest te voltooien.

Waar vind je de Dung Eater in de Roundtable Hold

De Dung Eater verschijnt in de Roundtable Hold, maar dat duurt even. Nadat je het Altus Plateau hebt bereikt, gaat de kamer achter de Twin Maidens plots open en vind je hem daar.

A warrior with a sword approaches the Dung Eater sitting on the floor of a library inside the Roundtable Hold in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Praat met hem en volg zijn dialoog. Nadat je een eerste Seedbed Curse in het spel hebt gevonden, zal hij je de Sewer-Gaol Key geven met een aanwijzing naar de cel waarin zijn lichaam is opgesloten.

Bevrijd Dung Eater uit het riool

Je vindt zijn gevangenis in de Subterranean Shunning-Grounds, een verbogen gebied onder Royal Capital Leyndell (bereikbaar via een put of via het rioolgat in Ashen Capital).

Volg de gangen tot je Dung Eater's cel vindt (het is die met de spinnenhanden ervoor). Hier volgt een snelle uitleg van hoe je daar kunt komen:

  • Ga naar de Site of Grace "Underground Roadside", verlaat de kamer en ga naar links.
  • Laat je vallen door het open rooster en ren noordwestwaarts
  • Achter de giftige planten, klim de ladder op naar de cel.
  • Gebruik de sleutel en je kunt zijn lichaam uit de rioolcel bevrijden.

Waar vind je Dung Eater na de riool

Nadat je hem bevrijdt hebt, vind je de Dung Eater niet meer in de Roundtable Hold.

In plaats daarvan vind je een briefje waarin wordt gehint op de locatie waar hij op je wacht "at the outer moat". Hier overlappen zijn quest en de quest van Blackguard Big Boggart.

Ga naar dit punt in de buitenste gebieden van de hoofdstad:

An overhead map of a moat in Elden Ring, with a red circle showing the location of the Dung Eater
Je vindt de Dung Eater in het gebied gemarkeerd door de rode cirkel. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Belangrijke opmerking: als je de Blackguard quest wil voltooien, doe je dat best eerst voor je de Dung Eater confronteert, anders kan je die niet meer voltooien.

Wanneer je de Dung Eater vindt, zal hij je invaden en je dwingen tegen hem te vechten. Als je hem verslaat, laat hij het Sword of Milos vallen.

Voltooi Dung Eater's quest

Na je overwinning, zal de Dung Eater terugkeren naar de Roundtable Hold en je vragen zijn lichaam te ontheiligen met de Seedbed Curse. Zijn lichaam is terug te vinden in de riolen waar je hem uit de kerker hebt bevrijd. Hij zit vastgebonden aan een stoel. De Dung Eater quest eindigt hier.

A warrior speaks to the Dung Eater, who is tied to a chair inside a prison cell in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Praat met hem en selecteer de bovenste optie uit het dialoogmenu. Als je minstens vijf Seedbed Curses in je inventaris hebt, is de quest voltooid. Je ontvangt ook de Mending Rune of the Fell Curse, die kan worden gebruikt om een alternatief einde te ontgrendelen na de eindbaas.

Je kunt ook het gebied herladen en terugkeren naar het lichaam van de Dung Eater om de Omen Set te vinden. Deze set bestaat uit de Omen Helm, het Omen Armour, de Omen Gauntlets en de Omen Greaves.

Opmerking: Als je Seluvis's quest volgt met het potion, kan je het ook aan de Dung Eater geven om de Dung Eater Puppet te kopen van Seluvis. Hierdoor kun je echter niet het alternatieve einde bereiken.


Meer hulp nodig tijdens jouw avontuur in de Lands Between? Lees onze andere gidsen overalle Elden Ring bazen, de Ulcerated Tree Spirit en de Burial Watchdog.

Read this next