Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Ulcerated Tree Spirit tips en strategie

Zo versla je deze baas in de kelder van Stormveil Castle.

Ulcerated Tree Spirit is een optionele baas die je kan vinden in de open wereld van Elden Ring.

Zoals je wel kan raden van de naam is de Ulcerated Tree Spirit een grotesk monster. Maar dat is voor veteranen van FromSoftware games geen verrassing.

Je kan de Ulcerated Tree Spirit in je eentje proberen verslaan of co-op met een andere speler of NPC proberen. Daarnaast kan je ook een spirit ash summoninzetten in dit gevecht.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Je voorbereiden op de Ulcerated Tree Spirit

We raden aan om het gevecht met de Ulcerated Tree Spirit aan te gaan met fysieke aanvallen. Idealiter gebruik je een sterk zwaard en schild of gebruik je één krachtig wapen two-handed.

Ook belangrijk om te weten is dat de Ulcerated Trere Spirit zwak is tegen vuur. Moest je dus wat Fire Grease hebben om op je wapen te smeren, of een Fire Pot hebben om te smijten naar deze baas, dan is dat zeker een goed plan.

Ulcerated Tree Spirit tips: zo versla je de Ulcerated Tree Spirit

De Ulcerated Tree Spirit ziet eruit als een gigantisch, slak-achtig monster met armen en een enorme mond.

Over die mond gesproken, de voornaamste aanval waar je voor moet uitkijken is wanneer de Ulcerated Tree Spirit's mond plots fel geel begint te gloeien, want dan zet ie een zware aanval in.

Er zijn verschillende opties. Als de baas niet beweegt nadat zijn mond begint te gloeien, dan gaat ie een grote area-of-effect attack doen met magical damage op de plek vlak voor hem.

Dit is het signaal om weg te lopen of, als je denkt dat je het haalt op tijd, achter hem terecht te komen en hem te raken terwijl hij bezig is de aanval uit te voeren.

Als de Ulcerated Tree Spirit naar achter beweegt met zijn hoofd terwijl de mond gloeit, dan moet je klaar zijn om te dodgen. Zijn mond zal namelijk op je terecht komen en als je niet d odged, dan zal hij je opslokken en enorme elemental damage doen op je.

Deze aanval ka n een one hit kill zijn als je geen hoog genoeg level hebt.

De Ulcerated Tree Spirit kan deze aanval echter ook doen zelfs als zijn mond niet gloeit. In deze alternatieve versie van deze aanval zal hij eerst tegen de muren oplopen en vervolgens op je neer proberen komen.

Rol opzij wanneer hij nog maar een paar meter van je verwijderd is, en je zal geen probleem hebben deze aanval te ontwijken.

De laatste grote elemental attack waar je voor moet uitkijken is wanneer de Ulcerated Tree Spirit in zijn geheel begint te gloeien. Ren zo snel mogelijk van hem weg als dit gebeurt want hij zal een enorme area-of effect aanval doen.

Naast deze elemental attacks, gebruikt de Ulcerated Tree Spirit ook zijn armen in grote zwaai-aanvallen. Gelukkig zijn deze aanvallen vrij traag en heb je dus gelukkig relatief veel tijd om je uit de voeten te maken voordat ze op jou neerkomen.

Zorg vooral dat je niet te vroegt rolt, want dan riskeer je toch geraakt te worden.

Wanneer de baas zijn tweee handen samenbrengt, dan moet je je ook klaarmraken om te dodgen. De Ulcerated Tree Spirit zal beide armen gebruiken om neer te slaan in één grote aanval. Je mag pas beginnen rollen wanneer zijn armen naar beneden komen. Vroeger dan dat en je zal toch nog geraakt worden.

Gelukkig is er geen onmiddellijke aanval die hierop volgt, dus hierna kan je ofwel healen ofwel de baas aanvallen.

Ulcerated Tree Spirit beloningen

Wanneer de Ulcerated Tree Spirit gedood is krijg je hier 15.000 Runes voor als beloning. Je krijgt ook een Golden Seed waarmee je het aantal Flasks dat je draagt kan vergroten aan een Site of Grace. Daarnaast krijg je ook nog de Banished Knight Oleg Ashes.

Dat is een Ash Summon en een verdomd sterke daaraantoe.

Nu dat het gevecht tegen de Ulcerated Tree Spirit voorbij is, kan je de teleporter nemen naar de open wereld van Elden Ring en je avontuur verder zetten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties