Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring bazen overzicht: lijst van alle bosses en moeilijkste bazen uitgelegd

Er zijn er maar liefst 157 in totaal.

Elden Ring heeft een overvloed aan veel dingen, maar Elden Ring bosses staan wel bovenaan de lijst.

Het verbaast je echter misschien wel dat je eigenlijk maar héél weinig bazen moet verslaan om Elden Ring uit te spelen. De meeste ervan zijn volledig optioneel.

Niet dat we aanraden om zo snel mogelijk naar het einde van Elden Ring te sprinten, want veel van deze bazen zijn wel belangrijk voor bepaalde side quests of gewoon voor Achievements en Trophies te behalen. Daarnaast zijn de runes die ze opleveren ook altijd handig om sterker te worden.

Op deze pagina hebben we dan ook een lijst samengesteld met alle bazen in Elden Ring in de volgorde waarin je ze vermoedelijk zal ontmoeten.

Daarnaast geven we ook een overzicht van de moeilijkste Elden Ring bazen. Oké, dit is subjectief, maar het geeft je wel een idee van welke uitdagingen je nog te wachten staan.

Wees wel gewaarschuwd dat deze pagina uiteraard spoilers bevat, dus ga verder op eigen risico!

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Elden Ring main bosses lijst in volgorde

Er zijn bepaalde bazen die je moet verslaan om het einde van Elden Ring te bereiken.

Je bent hier wel tot op zekere hoogte flexibel in, zeker in het begin van de game. Zodra je echter Leyndell bereikt, staat het vast welke bazen je moet verslaan om verder te kunnen.

Om Leyndell binnen te kunnen moet je twee Great Runes in handen hebben. Je hebt verschillende opties waar je deze Great Runes kunt krijgen.

Samengevat zijn dit de main bosses in volgorde:

 1. Eerste Great Rune drager
 2. Een tweede Great Rune drager (uit één van de volgende vier *):
  1. Margit The Fell Omen, dan Godrick the Grafted
  2. Red Wolf of Radagon, dan Renalla, Queen of the Full Moon
  3. Godskin Noble, dan Rykard, Lord of Blasphemy (Mt Gelmir)
  4. Starscourge Radahn (Redmane Castle, Caelid)
 3. Draconic Tree Sentinel **
 4. Godfrey, First Elden Lord
 5. Morgott, The Omen King
 6. Fire Giant
 7. Godskin Duo
 8. Maliketh, the Black Blade
 9. Sir Gideon Ofnir, The All-Knowing
 10. Godfrey, First Elden Lord / Hoarah Loux, Warrior (gevecht in twee fases)
 11. Radagon of the Golden Order
 12. Elden Beast (onmiddellijk na Radagon)

* Om toegang te krijgen tot Leyndell, heb je zoals gezegd dus twee Great Runes nodig. De gemakkelijkste twee Runes krijg je door eerst Godrick the Grafted te verslaan (maar dan moet je ook Magrit in Castle Stormveil voorbij) en vervolgens Renna, Queen of the Full Moon (wat inhoudt dat je ook Red Wolf of Radagon in Raya Lucaria Academy moet verslaan). Je kan er echter ook voor kiezen om meteen verder te gaan naar Radahn en/of Rykard als je dat liever doet.

Dit betekent dat het zware (maar leuke) gevecht tegen Starscourge Radahn volledig optioneel is, maar het blijft een valabele route naar het einde van de game als je wenst.

** Om in Leyndell te geraken is langs de Draconic Tree Sentinel gaan het meest rechttoe rechtaan. Maar er zijn ook andere manieren om in Leyndell te geraken, zoals met Fia’s quest. Maar dat zijn dan weer langere routes met hun eigen uitdagingen en speciale bosses die je moet verslaan.

Wat je ook doet, vanaf Morgott staat de volgorde van de bazen die je moet verslaan om eender welk Elden Ring einde te bereiken, vast.

Wat zijn andere belangrijke bosses in Elden Ring?

Laat bovenstaande lijst je niet bedotten. Er zijn veel meer bosses die je zal ontmoeten, en dit in de open wereld van Elden Ring, in dungeons, of om side quests te voltooien die je alternatieve eindes geven.

Een goede manier om te bepalen welke bosses belangrijk zijn, is door te kijken welke bosses je een Trophy of Achievement geven als je ze verslaat. Dat duidt op z’n minst aan dat de ontwikkelaars geloofden dat hen verslaan een hele prestatie is.

Deze zijn:

 • Ancestor Spirit (Hallowhorn Grounds)
 • Astel, Naturalborn of the Void (Grand Cloister, Lake of Rot)
 • Commander Niall (Castle Sol, Mountaintops of the Giants)
 • Dragonkin Soldier of Nokstella (Ainsel River)
 • Dragonlord Placidusax (Crumbling Farum Azula)
 • Elemer of the Briar (The Shaded Castle, Atlus Plateau)
 • Fire Giant (Mountaintops of the Giants)
 • Godfrey the First Lord (Leyndell, Royal Capital)
 • Godskin Duo (Crumbling Farum Azula)
 • Godskin Noble (Volcano Manor)
 • Hoarah Loux the Warrior (Leyndell, Ashen Capital)
 • Leonine Misbegotten (Castle Morne)
 • Lichdragon Fortissax (Deeproot Depths)
 • Loretta, Knight of the Haligtree (Miquella's Haligtree)
 • Magma Wyrm Makar (Ruin-Strewn Precipice, Liurnia)
 • Maliketh the Black Blade (Crumbling Farum Azula)
 • Margit, the Fell Omen (Castle Stormveil)
 • Mimic Tear (Nokron, Eternal City)
 • Mohg, the Omen (Subterranean Shunning-Grounds)
 • Red Wolf of Radagon (Raya Lucaria Academy)
 • Regal Ancestor Spirit (Nokron, Eternal City)
 • Rennala, Queen of the Full Moon (Raya Lucaria Academy)
 • Royal Knight Loretta (Caria Manor, Liurnia)
 • Shardbearer Godrick (Castle Stormveil)
 • Shardbearer Malenia (Elphael, Brace of the Haligtree)
 • Shardbearer Mohg (Mohgwyn Palace, Siofra River)
 • Shardbearer Morgott (Leyndell, Royal Capital)
 • Shardbearer Starscourge Radahn (Redmane Castle, Caelid)
 • Shardbearer Rykard (Mt. Gelmir)
 • Valiant Gargoyle (Siofra Aqueduct, Nokron)

Hoeveel bazen zijn er in Elden Ring?

Uitzoeken hoeveel bazen er precies zijn in Elden Ring is niet zo voor de hand liggend, en dat voor verschillende redenen.

Als we alle vijanden met een health bar optellen, en deze kunnen achter een zogenaamde ‘fog gate’ zitten of gewoon plots tevoorschijn springen, dan is onze beste schatting dat er maar liefst 157 bossfights zijn in Elden Ring. Maar vaak moet je meerdere keren tegen eenzelfde boss vechten, of tegen een variant. Zo verschijnen de Crystalians verschillende keren met andere wapens, of kan je bij elke Minor Erdtree een Erdtree Avatar tegenkomen.

Als we daar rekening mee houden, komen we nog steeds op 103 unieke bazen, maar ook daar zitten we nog steeds met varianten. Zo heb je de Tree Sentinel en de Draconic Tree Sentinel, of Magrit en Morgott. Ook kunnen sommige bosses uit het begin van de game later verschijnen als gewone vijanden.

Wat zijn de moeilijkste bazen in Elden Ring?

Hoe moeilijk een boss fight is, is natuurlijk volledig subjectief. Het hangt af van je gekozen build, je level, of de wapens die je gebruikt. Het is dus bij elke speler anders.

Dat gezegd zijnde, er zijn duidelijk enkele bazen die moeilijker zijn dan andere, welke build je ook hebt.

Bekijk op YouTube

Veel Elden Ring spelers zullen het eens zijn dat Malenia, Blade of Miquella de moeilijkste baas in de game is. Dit omdat ze zichzelf healt elke keer als ze je raakt met een aanval én haar aanvallen daarbovenop ook nog eens onophoudelijk zijn. Daardoor moet je haar aanvalspatronen bijna vanbuiten leren en je voorbereiden op een lang gevecht. Ze is een optionele baas, en goed verstopt in de verste uithoek van de map. Je moet dus niet bang zijn dat je per ongeluk bij haar terechtkomt.

Starscourge Radahn is ook een uitzonderlijk moeilijk gevecht. Hem kan je vinden op het festival in Redmane Castle. Gelukkig kan je tijdens dit gevecht wel steeds AI-partners oproepen om je te helpen. Maar dan nog is Radahn een zwaar gevecht. Hij heeft verschillende aanvallen die je onmiddellijk kunnen doden, en om hem te bereiken moet je eerst een lange weg afleggen terwijl hij je belaagt met pijlen. Starscourge Radahn is één van de vier bazen met een Great Rune, maar aangezien je er maar twee nodig hebt is ook dit gevecht optioneel. Als je de Ranni quest wil voltooien, moet je echter wel Radahn verslaan.

Bekijk op YouTube

Een gevecht dat niet optioneel is, is Godskin Duo. In dit gevecht moet je het opnemen tegen twee van deze sterke vijanden tegelijk. Daarmee doet het gevecht denken aan het iconische gevecht tegen Ornstein en Smough uit Dark Souls. Er is echter nog een extra addertje onder het gras: de vijanden delen een health bar. Zolang de health bar niet volledig leeg is, blijven ze respawnen.

Bekijk op YouTube

Over meerdere vijanden gesproken, Commander Niall is een baas die twee summons oproept. Wanneer je die twee summons uitschakelt, dan start Commander Niall een tweede fase waarin hij nog moeilijker is. Hij wordt vaak genoemd als één van de meest uitdagende bazen in Elden Ring, en jammer genoeg voor completionists hangt er ook een Trophy of Achievement vast aan dit gevecht. Ook moet je hem verslaan om de volledige Haligtree Secret Medallion te krijgen.

Bekijk op YouTube

Ook willen we nog Magrit vermelden. Hij is maar een proevertje van wat de rest van de game te bieden heeft, maar aangezien hij aan het begin van de game te vinden is en voor velen de eerste echte boss is die spelers tegenkomen, kan Magrit wel een groot obstakel zijn. Magrit is technisch gezien optioneel als je een alternatieve route door de game volgt, maar dan moet je alsnog Morgott, the Omen King verslaan in Reyndell. En dat gevecht komt neer op een moeilijkere versie van Magrit.

Read this next