Minecraft: Xbox One Edition Nieuws

Microsoft maakt bekend dat Minecraft beschikbaar wordt gesteld aan Xbox Game Pass-abonnees. De game is vanaf 4 april speelbaar. Een Xbox Game Pass-abonnement kost 9,99 euro per maand en biedt toegang tot meer dan honderd Xbox One- en Xbox 360-games, waaronder sinds kort ook Just Cause 4.

Geen updates meer voor Minecraft op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U

Geen updates meer voor Minecraft op Xbox 360, PlayStation 3 en Wii U

Nightmare before Christmas Mash-Up Pack nu uit.

Ontwikkelaar 4J Studios maakt op Twitter bekend te stoppen met Minecraft-updates voor de PlayStation 3, PlayStation Vita, Xbox 360 en Wii U. Op de pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en voor smartphones blijft het werk wel gewoon doorgaan.

Patch 1.83 is vandaag uitgekomen, en voor de verouderde consoles is dat tevens de laatste update. De Nightmare before Christmas Mash-Up Pack maakt er deel van uit, met daarin skins uit de gelijknamige film. Ook katten en panda's zijn toegevoegd, naast bamboe-planten en scaffolding-blokken voor het bouwen van liften.

Een andere recente, grote update die ook nog op alle voorgaande platforms is uitgekomen, is de Aquatic update met daarin de optie om onder water te bouwen. In 2012 kreeg de Xbox 360 als eerste console een Minecraft-versie. In 2014 kocht Microsoft Minecraft voor 2,5 miljard dollar.

Lees meer...

Microsoft: 'Geen plannen voor Minecraft 2'

Wil de fanbase niet ondermijnen.

Microsoft is niet van plan om een vervolg op Minecraft uit te brengen. Dat stelt Microsofts hoofd van de Minecraft-divisie Helen Chiang tegenover Gamesindustry.biz. Volgens Chiang zou het geen logische zet zijn, omdat de fanbase dan uit elkaar zou worden gedreven.

Minecraft krijgt Stranger Things DLC

Meer dan 50 personages uit beide seizoenen.

Microsoft en Mojang maken bekend dat Minecraft een officieel Stranger Things DLC-pakket krijgt. De Stranger Things Skins Pack bevat meer dan 50 skins uit de gelijknamige serie en kost 3 euro.

Update consoleversie Minecraft voegt nieuwe dieren toe

Update consoleversie Minecraft voegt nieuwe dieren toe

Is laatste patch voor Better Together update.

Ontwikkelaar Mojang brengt een patch voor de consoleversie van Minecraft uit die onder andere nieuwe dieren aan de game toevoegt.

De update introduceert onder andere lama's en papegaaien als nieuwe diersoorten. Ook krijgt de consoleversie schatkaarten, Observer Blocks, de Totem of Undying en de optie om de kleur van een bed te wijzigen.

Mojang introduceert ook twee betaalde uitbreidingen voor de consoleversie van de game. Deze pakketten voegen nieuwe tracks voor de Glide minigame en nieuwe skins met een dier-thema toe.

Lees meer...

Minecraft krijgt grafische update

Minecraft krijgt grafische update

Super Duper Graphics Pack.

Mojang heeft op de Microsoft E3 persconferentie een update voor Minecraft aangekondigd.

De Super Duper Graphics Pack voegt volumetrische belichting toe, alsook scherpere textures, godrays en een 4K resolutie.

De update komt naar de Xbox One X.

Lees meer...

Minecraft: Console Edition update voegt Elytra toe

Minecraft: Console Edition krijgt in December de grootste update van het jaar. Dat meldt ontwikkelaar Mojang op het Mojang-blog.

"Er komen nieuwe vijanden, blokken, voorwerpen, status-effecten en allemaal andere, kleine aanpassingen. We willen een paar nieuwigheden toelichten, maar de rest blijft een verassing", aldus Mojang.

Twee van de uitgelichte toevoegingen zijn Elytra en End Cities. Elytra bevat een insectachtige zweefvlieger en een optie om een terrein te genereren met de optie 'Amplified Terrain'.

Lees meer...

Max Brooks werkt aan een officiële Minecraft-roman, genaamd Minecraft: The Island. Volgens uitgever Del Rey is The Island het eerste deel in een op Minecraft-gebaseerde serie. Wanneer de roman uitkomt, is nog niet bekend.

Consoleversie Minecraft krijgt grote update

Consoleversie Minecraft krijgt grote update

Voegt onder andere nieuwe Biomes toe.

Ontwikkelaars Mojang en 4J Studios maken bekend dat de consoleversie van Minecraft binnenkort een grote update krijgt. De volledige patch notes vind je op het Minecraft forum.

De patch is in ontwikkeling voor de PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360 en Xbox One. Toevoegingen aan de game zijn onder andere nieuwe dieren en blocks.

De consoleversie van Minecraft krijgt ook de Mesa, Birch Forest Savanna, Deep Ocean en Snowless Taiga Biomes. De Ocean Biome introduceert tevens onderwater dungeons met nieuwe vijanden en een speciale eindbaas.

Lees meer...

Minecraft: Wii U Edition duikt op bij PEGI

Voor een release in december.

Leeftijdsclassificatiebureau PEGI heeft een Wii U-versie van Minecraft opgenomen in zijn database, onder de naam Minecraft: Wii U Edition. Ontwikkelaar Mojang heeft deze variant van de bouwgame nog niet aangekondigd.

Verkoop Mojang aan Microsoft bevestigd

Mojang geeft meer uitleg.

De verkoop van ontwikkelaar Mojang AB aan Microsoft is officieel. Vorige week nog waren de twee bedrijven in verregaande gesprekken. Op de site van Mojang AB geeft de ontwikkelaar meer uitleg.

Minecraft-maker lanceert Cliffhorse

Paard versus gebergte.

Minecraft-maker Markus 'Notch' Persson onthult zijn nieuwste game: Cliffhorse. In de gratis te downloaden titel speel je een paard dat eindeloos langs bergen rent.

Minecraft krijgt verbeterde world generator en biomes

Mojang werkt aan nieuwe bloemen en bomen.

In een blogpost meldt Minecraft-ontwikkelaar Mojang dat ze druk werken aan een verbeterde world generator voor het enorm populaire spel. Die moet onder meer zorgen voor meer verfijnde en afwisselende biomes.

Minecraft en Fez komen naar PS3, PS4 en Vita

En ook Borderlands 2 zal op Sony's nieuwste handheld verschijnen.

Sony's platformen mogen binnenkort twee geweldige indie toppers verwelkomen. Zowel de PS3, de PS4 als de Vita zullen Fez en Minecraft in hun gamma krijgen.