Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft stopt ondersteuning voor Minecraft op de PlayStation 3, Vita, Wii U en Xbox 360

Blijft op alle andere platformen wel verder bouwen aan de game.

Microsoft maakt bekend dat Update Aquatic de laatste update voor Minecraft op de PlayStation 3, PlayStation Vita, Wii U en Xbox 360 is. De patch voegt onder andere onderwaterobjecten, dolfijnen en schildpadden aan de game toe.

Volgens Microsoft bedraagt het aantal spelers op die consoles nog amper 5 procent van het totale aantal spelers en is het niet langer interessant om hier nieuwe content voor te ontwikkelen. Voor alle andere platformen staan er wel nog nieuwe updates in het vooruitzicht.

Wie de game op de Xbox One of de Switch speelt, moet wel overschakelen op de Bedrock-versie van de game om verdere updates te ontvangen. Met die versie is het eveneens mogelijk om samen met gamers op andere platformen te spelen.

De eerste versie van Minecraft lanceerde in 2011 voor de pc. Intussen is Minecraft al meer dan 120 miljoen keer verkocht.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties