Skip to main content

Minecraft krijgt een premium winkel

Met mods van bekende content creators.

Minecraft krijgt een premium winkel waar je echt geld betaalt voor mods van bekende content creators.

Vooralsnog is deze winkel gepland voor mobiele telefoons en de Windows 10-versie van de game. De feature wordt geïntroduceerd wanneer de 1.1 Discovery update lanceert. De console- en Javaversies van de game blijven onaangetast.

In de winkel wordt het werk van Blockception, Blockworks, Eneija Silverleaf, Imagiverse, Noxcrew, Polyamps, qwertyuiop The Pie, Razzelberry Fox en Sphax verkocht, plus een assortiment adventure maps, texture packs en minigames. Deze koop je met Minecraft Coins.

Bekijk op YouTube

Minecraft Coins zijn een premium munteenheid, en volgens voorwaardelijke prijzen van Microsoft betaal je 1,99 dollar voor 300 munten tot maximaal 9,99 dollar voor 1720 munten. Meer dan vijftig procent van de opbrengst gaat naar de maker van de content.

Microsoft werkt momenteel ook aan een mogelijkheid om aankopen te laten gelden op meerdere apparaten, via je Xbox Live-account. Momenteel koop je de content echter voor één apparaat.

De consoleversies van Minecraft krijgen ook geregeld nieuwe toevoegingen. Zo is onlangs de Minecraft Glide minigame toegevoegd.

Read this next