Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft 200 miljoen keer verkocht

Tweede best verkochte game aller tijden!

Minecraft is al meer dan 200 miljoen keer verkocht. Dat lezen we in een blogbericht op Xbox Wire. Daarnaast is er nog een reden voor een digitaal feestje bij ontwikkelaar Mojang, want Minecraft blies op 17 mei immers elf kaarsjes uit.

Naast die indrukwekkende verkoopcijfers kan de game ook nog steeds rekenen op 126 miljoen maandelijkse spelers. Ten slotte kondigt de ontwikkelaar ook een naamsverandering aan. Het bedrijf heet vanaf nu Mojang Studios en daar gaan een nieuw logo en huisstijl mee gepaard.

Vorig jaar stond de teller van Minecraft op 176 miljoen exemplaren. Dat betekent een groei van 24 miljoen exemplaren op een jaar tijd. Wat nog indrukwekkender is, is het feit dat Minecraft met zijn 200 miljoen exemplaren de tweede meest verkochte game aller tijden is. De eerst plaats is nog steeds weggelegd voor Tetris met meer dan 500 miljoen exemplaren.

Microsoft hoopt alvast om ook de komende jaren het succesverhaal van Minecraft verder te zetten. Later deze maand komt immers Minecraft Dungeons uit voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties