Skip to main content

Minecraft 200 miljoen keer verkocht

Tweede best verkochte game aller tijden!

Minecraft is al meer dan 200 miljoen keer verkocht. Dat lezen we in een blogbericht op Xbox Wire. Daarnaast is er nog een reden voor een digitaal feestje bij ontwikkelaar Mojang, want Minecraft blies op 17 mei immers elf kaarsjes uit.

Naast die indrukwekkende verkoopcijfers kan de game ook nog steeds rekenen op 126 miljoen maandelijkse spelers. Ten slotte kondigt de ontwikkelaar ook een naamsverandering aan. Het bedrijf heet vanaf nu Mojang Studios en daar gaan een nieuw logo en huisstijl mee gepaard.

Bekijk op YouTube

Vorig jaar stond de teller van Minecraft op 176 miljoen exemplaren. Dat betekent een groei van 24 miljoen exemplaren op een jaar tijd. Wat nog indrukwekkender is, is het feit dat Minecraft met zijn 200 miljoen exemplaren de tweede meest verkochte game aller tijden is. De eerst plaats is nog steeds weggelegd voor Tetris met meer dan 500 miljoen exemplaren.

Microsoft hoopt alvast om ook de komende jaren het succesverhaal van Minecraft verder te zetten. Later deze maand komt immers Minecraft Dungeons uit voor pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Read this next