Skip to main content

5 opvallende gamereleases mei

Met onder meer Prey, Injustice 2 en Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook mei heeft de nodige nieuwe games in petto. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van mei.

Prey

Datum: 5 mei 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Prey is een reboot van de first-person shooter uit 2006. Verwacht echter een andere game dan het origineel, of het geschrapte Prey 2. Arkane Studios haalt namelijk inspiratie uit Dishonored, BioShock, System Shock en zelfs Deus Ex.

Wil je meer weten? Lees hier de Prey hands-on preview en alle Prey info die je moet weten.

Bekijk op YouTube

Injustice 2

Datum: 16 mei 2017
Platform(s): PlayStation 4, Xbox One, Android, iOS

NetherRealm Studios weet wel van wanten, want naast de laatste twee Mortal Kombat-games was de ontwikkelaar ook verantwoordelijk voor Injustice: Gods Among Us. In de sequel wordt wederom een blik met superhelden en slechteriken uit het DC Universe opengetrokken om met elkaar op de vuist te gaan.

Bekijk op YouTube

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia

Datum: 19 mei 2017
Platform(s): 3DS

Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia is weliswaar een remake van Fire Emblem Gaiden uit 1992, maar het origineel is nooit in het Westen uitgekomen. Naast de oude vertrouwde turn-based combat die je van de serie gewend bent, zijn er wel de nodige aanpassingen in de mechanics, de graphics en het verhaal doorgevoerd.

Bekijk op YouTube

Rime

Datum: 26 mei 2017
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One, Switch

De cel-shaded adventuregame Rime gaat over een jongen die op een eiland vol gigantische beesten door verlaten ruïnes reist. Het is na Deadlight de tweede game van de Spaanse ontwikkelaar Tequila Works.

Bekijk op YouTube

Minecraft: Nintendo Switch Edition

Datum: 12 mei 2017
Platform(s): Switch

Het razendpopulaire Minecraft is op zo'n beetje elk platform die je maar kunt bedenken beschikbaar, dus ook de Switch mag uiteindelijk niet ontbreken. Net als de Wii U-versie bevat deze versie een speciaal Nintendo-thema. Minecraft: Nintendo Switch Edition is voorlopig alleen nog via de Nintendo eShop verkrijgbaar.

Ook niet te vergeten…

NBA Playgrounds
9 mei 2017 - pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Farpoint
11 mei 2017 - PlayStation VR

The Surge
16 mei 2017 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Friday the 13th: The Game
26 mei 2017 - pc, PlayStation 4, Xbox One

Star Trek: Bridge Crew
31 mei 2017 - PlayStation VR, Rift, Vive

Read this next