Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

YouTuber speelt Minecraft uit met een piano

Altijd is Minecraft Steve ziek...

YouTuber Jachael123 heeft een indrukwekkend project ondernomen. Hij heeft Minecraft van begin tot einde uitgespeeld met een MIDI-piano in plaats van een controller of muis en toetsenbord.

Jachael123 startte zijn reis zoals elke andere speler, door het omhakken van bomen en een eerste schuilplaats te bouwen voor 's nachts. Zeven en een half uur later had hij de Ender Dragon verslagen door enkel de pianotoetsen te gebruiken. Het laatste gevecht alleen al duurde anderhalf uur.

Door verschillende toetsen aan verschillende acties te verbinden slaagde hij erin Minecraft Steve te besturen en zijn inventory te beheren.

"Met B4 kon ik de muiscursor 5 pixels per 200ms naar links bewegen als ik de toets ingedrukt hield, terwijl C#5 hetzelfde deed voor naar boven, D5 naar omlaag en F5 naar rechts. D#5 was om omlaag te scrollen zodat ik de hotbar gemakkelijker kon besturen en C5 en E5 waren respectievelijk gelijk aan de linkermuisknop en de rechtermuisknop. Op die manier kon ik mijn muis bewegen in-game en mijn inventory beheren."

Het is niet de eerste keer dat iemand Minecraft speelt met een piano. Dylan Tallchief gaf hem in augustus 2019 inspiratie om het zelf eens te proberen.

Jachael123 gebruikte de keybindings van Dylan Tallchief via Bome MIDI Translator Pro en werd na lang oefenen zo de eerste speler die Minecraft uitspeelt op piano.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties