Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft cross-platform versie uitgesteld voor de Nintendo Switch

Game vanaf vandaag wel beschikbaar voor alle andere platformen.

De cross-platform versie van Minecraft is vanaf nu beschikbaar voor Windows 10, Xbox One, Android, iOS en VR-toestellen. De Switch-versie van de game lanceert op een later moment.

In de nieuwe versie van de game is het mogelijk voor gamers op verschillende platformen om toch samen te spelen. Nieuwe updates voor Minecraft komen vanaf nu ook eerst naar deze nieuwe versie.

Microsoft laat bovendien weten dat het voor Xbox One-gebruikers mogelijk is om savegames uit oudere versies over te zetten. Een aantal skin packs zijn eveneens overdraagbaar.

Een releasedatum voor de Switch-versie is er nog niet. "Samen met onze partners bij Nintendo werken we aan de cross-platform functionaliteit. Dat is een heel spannend, maar ook heel complex ontwikkelingsproces", aldus Microsoft.

De oorspronkelijke Java-versie van Minecraft lanceerde in 2011 voor de pc. Recentelijk is ook Minecraft voor de Nintendo 3DS aangekondigd.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Minecraft: Pocket Edition

Android, iOS, Windows Phone

See 3 more
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties