Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft-filmpjes op YouTube in totaal al meer dan 1 biljoen keer bekeken

Als eerste ooit.

Alle YouTube-filmpjes over Minecraft zijn samen meer dan 1 biljoen keer bekeken. Daarmee is Minecraft de eerste game in de geschiedenis van YouTube die de kaap van 1 biljoen weergaven overschrijdt. Dat alles kondigt Google aan via een filmpje.

Het filmpje duurt bijna twee minuten en zet de meest memorabele momenten van de game op een rijtje. Je krijgt tal van bouwwerken, avatars van bekende YouTubers en een aangepaste versie van het liedje "We built this city" van de Amerikaanse rockband Starship te zien.

Om de grootsheid van die mijlpaal kracht bij te zetten, komt het bedrijf met enkele cijfers. Wie 1 biljoen keer naar een filmpje van slechts één seconde kijkt, doet daar meer dan 30.000 jaar over. Als je al die weergaven omzet in Minecraft-blokken van 12 inch (30,48cm) en die op elkaar stapelt, krijg je een stapel met een hoogte van meer dan 161 miljoen kilometer.

Dat het immens populaire Minecraft deze mijlpaal haalde, is niet zo verwonderlijk. Zo was Minecraft in 2017 al meer dan 120 miljoen keer verkocht en had de game toen 55 miljoen spelers. Daar bleef het niet bij, want 3 jaar later steeg die teller naar meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren en 130 miljoen maandelijkse spelers.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties