Skip to main content

Minecraft-filmpjes op YouTube in totaal al meer dan 1 biljoen keer bekeken

Als eerste ooit.

Alle YouTube-filmpjes over Minecraft zijn samen meer dan 1 biljoen keer bekeken. Daarmee is Minecraft de eerste game in de geschiedenis van YouTube die de kaap van 1 biljoen weergaven overschrijdt. Dat alles kondigt Google aan via een filmpje.

Het filmpje duurt bijna twee minuten en zet de meest memorabele momenten van de game op een rijtje. Je krijgt tal van bouwwerken, avatars van bekende YouTubers en een aangepaste versie van het liedje "We built this city" van de Amerikaanse rockband Starship te zien.

Bekijk op YouTube

Om de grootsheid van die mijlpaal kracht bij te zetten, komt het bedrijf met enkele cijfers. Wie 1 biljoen keer naar een filmpje van slechts één seconde kijkt, doet daar meer dan 30.000 jaar over. Als je al die weergaven omzet in Minecraft-blokken van 12 inch (30,48cm) en die op elkaar stapelt, krijg je een stapel met een hoogte van meer dan 161 miljoen kilometer.

Dat het immens populaire Minecraft deze mijlpaal haalde, is niet zo verwonderlijk. Zo was Minecraft in 2017 al meer dan 120 miljoen keer verkocht en had de game toen 55 miljoen spelers. Daar bleef het niet bij, want 3 jaar later steeg die teller naar meer dan 200 miljoen verkochte exemplaren en 130 miljoen maandelijkse spelers.

Read this next