Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mojang eert overleden Minecraft-youtuber

Kroonprins.

Minecraft-ontwikkelaar Mojang heeft zijn eer betuigd aan de overleden youtuber Technoblade. Op het startscherm van de Java-versie van de game is sinds kort een varken met een kroontje te zien, een verwijzing naar de youtuber.

Technoblade overleed vorige week aan de gevolgen van kanker op 23-jarige leeftijd. De afgelopen jaren verzamelde hij meer dan 13 miljoen volgers met zijn Minecraft-filmpjes.

Veel andere streamers betuigden de afgelopen dagen al hun respect, en ook Mojang doet dat nu. Het varken met kroontje verwijst naar de afbeelding die Technoblade op Youtube gebruikte.

Ook via het officiële twitterkanaal van Minecraft betuigde Mojang eerder al zijn respect: "Hij betekende zoveel voor onze community en bracht ons zoveel plezier. Hij zal dan ook enorm worden gemist."

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties