Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecrafts Nether Update release is volgende week

Bel de brandweer.

De Nether Update release voor Minecraft is op 23 juni. De update komt gelijktijdig naar de Windows 10-versie voor pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One, iOS en Android.

De Nether is een gevaarlijke dimensie waar je vooral lava, vuur en monsters vindt. Met de Nether Update komt daar verandering in. Vanaf volgende week krijgt de Nether nieuwe biomen en nieuwe bewoners - de zogenoemde Piglins die voor goud met je ruilen.

Tevens introduceert de update de vijandelijke Hoglin en het nieuwe materiaaltype 'netherite'. Dat materiaal is sterker dan diamant en wordt gebruikt om je diamanten uitrusting te verbeteren.

Tot slot worden er een aantal nieuwe nummers aan de game toegevoegd. Het is daarmee de grootste update sinds jaren. Minecraft is al meer dan 200 miljoen keer verkocht en is daarmee de tweede meest verkochte game aller tijden.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties