Assassin's Creed 4: Black Flag Nieuws

Steam Lunar New Year Sale van start

Duizenden games afgeprijsd.

Valve is zonder aankondiging vooraf de Steam Lunar New Year Sale begonnen. Om de start van het Chinese nieuwe jaar te vieren, zijn meer dan 9000 Steam-games momenteel afgeprijsd.

'PlayStation 4 verkoopt meer dan Xbox One in Amerika'

NPD Group gooit olie op het consolewars-vuur.

Volgens statistiekanalysegroep NPD Group verkoopt Sony's PlayStation 4-spelcomputer beter dan Microsofts Xbox One. Het gaat in dit geval om een analyse van de Amerikaanse markt. Hoeveel consoles er in die regio daadwerkelijk zijn verkocht, werd niet bekendgemaakt.

Blackbeard's Wrath voor Assassin's Creed IV vandaag uit

Multiplayer-uitbreiding niet beschikbaar op Wii U.

Ubisoft bevestigt het bestaan van Blackbeard's Wrath, een uitbreiding voor de multiplayer van Assassin's Creed IV: Black Flag. Deze is later vandaag te downloaden voor pc, Xbox 360 en Xbox One, en vanaf morgen voor PlayStation 3 en PlayStation 4.

Ubisoft stopt met Uplay Passport

Voortaan geen online pas meer nodig.

Ubisoft levert voortaan geen games meer met een Uplay Passport. De uitgever is tot dat besluit gekomen na feedback van gamers, zo is te lezen op de blog van Ubisoft.

Season Pass Assassin's Creed IV: Black Flag onthuld

UPDATE: Geen DLC voor Wii U-versie.

UPDATE: Een Duitse woordvoerder van Ubisoft bevestigt tegenover Gamereactor dat de Season Pass niet beschikbaar komt voor de Wii U. Daarmee zijn er geen enkele plannen om onderstaande, of eender welke geplande downloadbare uitbreidingen dan ook, uit te brengen op Nintendo's console.

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Sony koos met PS Vita voor Remote Play

Een tweede scherm op de Vita? 'Mensen hebben maar twee ogen.'

De PlayStation Vita krijgt Remote Play, het spelen van PS4-spellen op de handheld. Sony koos ervoor om van de PS Vita geen tweede, extra scherm (Cross-Controller) te maken want "mensen hebben niet vier ogen."

Xbox One launch line-up bekend

Xbox One launch line-up bekend

23 games bevestigd. Vertraagde launch in Europa.

Microsoft heeft de volledige lijst van titels die beschikbaar zijn op de dag dat de Xbox One in de schappen verschijnt.

De volledige lijst luidt:

Assassin's Creed 4: Black Flag

Lees meer...

De Assassin's Creed serie heeft een einde.

Alle spellen passen in een groter verhaal, aldus Ubisoft.

De ontwikkelaar van Assassin's Creed 4, Ashraf Ismail, vertelde Eurogamer dat Ubisoft al een idee heeft voor het einde van de Assassin's Creed serie. Wanneer dit einde zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Assassin's Creed IV Black Flag toont nieuwe features

Ubisoft omschrijft toevoegingen op Ubiblog.

In Assassin's Creed IV: Black Flag zal je forten kunnen belegeren en warenhuizen plunderen. In het nieuwe spel over de strijd tussen de tempeliers en de assassijnen zal de speler meerdere verstevigde vestigingen kunnen bekampen.

Assassin's Creed IV: Black Flag krijgt Aveline op PS3 en PS4

AC III: Liberation hoofdpersonage exclusief voor Sony.

Aveline, het hoofdpersonage uit Assassin's Creed III: Liberation, is exclusief speelbaar op de PlayStation-versies van Assassin's Creed IV: Black Flag. Sony's consoles krijgen drie exclusieve missies met de protagonist van het PlayStation Vita-spel.

Ubisoft BelgiŽ introduceert Ubi Smalltalk

Zie werknemers ouwehoeren en win prijzen.

Ubisoft BelgiŽ heeft een nieuw YouTube fenomeen gelanceert: Ubisoft Smalltalk. Twee werknemers van het bedrijf zijn voor de camera gezet hun favoriete Ubisoft games te bespreken en prijzen weg te geven. De eerste aflevering gaat over de serie Assassins Creed met een nadruk op het komende deel: Assassins Creed IV: Black Flag.

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed: The Movie verschijnt binnen twee jaar.

Assassins Creed: The Movie kreeg een releasedate mee. De film zal op 22 mei in 2015 het levenslicht zien, dat meldt Box Office Mojo. De film wordt gedistribueerd door Fox. Michael Lesslie zal de screenplay schrijven.

De filmmakers kozen een moeilijke releasedate omdat in dezelfde periode ook het vervolg van de geprezen Avengers-film verschijnt.

Ondanks dat films en games niet meteen de beste maatjes zijn gezien het teleurstellende verleden, kijken veel fans van de Assassins Creed-reeks uit naar de verfilming. Dat er nu een relatief onbekende schrijver de screenplay op zich neemt is op zich een twijfelachtige voorbode dat ook dit project op een flop uit kan draaien.

Lees meer...

Wat is Assassin's Creed: Rising Phoenix?

Hebben de adelaars afgedaan?

Een afbeelding rond een nog onaangekondigd Assassin's Creed project verscheen vorige week op het net. Wordt deze Assassin's Creed: Rising Phoenix nůg een game in de populaire franchise van Ubisoft of gaat het om iets anders?

Eerste trailer en screenshots Assassin's Creed IV: Black Flag gelekt

Eerste trailer en screenshots Assassin's Creed IV: Black Flag gelekt

"Fighting like a devil, dressed as a man."

Als het zo blijft doorgaan met de lekken, zijn we volgende week Assassin's Creed IV: Black Flag aan het spelen. Dit weekend verscheen onbedoeld de eerste trailer van het spel online. Die (en al zijn mirrors) werd zorgvuldig neergehaald door Ubisoft, maar enkele versies overleefden de delete-furie van de uitgever en staan verspreid over het internet. Onderstaande versie overleeft het dus misschien niet tot het moment waarop je dit leest, daarom volgt hieronder een korte samenvatting van het filmpje.

De trailer opent met Blackbeard, ťťn van de meest beruchte piraten die ooit de wereldzeeŽn bevaarde. Hij praat vol lof over de assassijn die de rol van protagonist zal opnemen in de vierde Assassin's Creed, Edward Kenway. Die is (zoals verwacht) kapitein van een eigen schip en zoals in het filmpje te zien, oefent hij hetzelfde beroep uit als de gevreesde Zwartbaard.

Edward stormt in de clip op een vijandelijk schip af en legt vijanden neer met een stel pistolen en brutale hand-to-hand combat. "Fighting like a devil, dressed as a man.", zo omschrijft Blackbeard hem. De piratenheer zelf kent Kenway blijkbaar vrij goed, maar bekent dat zelfs hij de vele geheimen rond de man niet kent.

Lees meer...