Skip to main content

'PlayStation 4 verkoopt meer dan Xbox One in Amerika'

NPD Group gooit olie op het consolewars-vuur.

Volgens statistiekanalysegroep NPD Group verkoopt Sony's PlayStation 4-spelcomputer beter dan Microsofts Xbox One. Het gaat in dit geval om een analyse van de Amerikaanse markt. Hoeveel consoles er in die regio daadwerkelijk zijn verkocht, werd niet bekendgemaakt.

Er is vooralsnog ook meer Playstation 4-software gekocht, aldus NPD. In Amerika is de PlayStation 4 ook al langer op de markt dan de Xbox One: deze verscheen op 15 november, de Xbox One op 22 november.

Gamesindustrie-analist DFC zegt daarnaast dat Sony met de PlayStation 4 de meest succesvolle console lancering aller tijden achter de rug heeft. Tijdens de eerste twee weken werden er 2.1 miljoen exemplaren verkocht in Amerika en Europa samen.

Microsoft claimt ondertussen dat er van de Xbox One tot dusver 2 miljoen exemplaren wereldwijd zijn verkocht. Van dat aantal werden er 909.132 tijdens de eerste negen dagen in Amerika gekocht. Microsoft voegt daaraan toe dat dit drie maal meer is dan de lancering van de Xbox 360 en dat eigenaars gemiddeld twee games per console kochten.

De top tien software-verkoop in Amerika ziet er voor november als volgt uit. Digitale verkoop en consolebundels zijn niet meegerekend.

1. Call of Duty: Ghosts
2. Battlefield 4
3. Assassin's Creed IV: Black Flag
4. Madden NFL 25
5. Grand Theft Auto V
6. NBA 2K14
7. Skylanders: SWAP Force
8. Just Dance 2014
9. Disney Infinity
10. FIFA 14

Bekijk op YouTube

Read this next