Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Season Pass Assassin's Creed IV: Black Flag onthuld

UPDATE: Geen DLC voor Wii U-versie.

UPDATE: Een Duitse woordvoerder van Ubisoft bevestigt tegenover Gamereactor dat de Season Pass niet beschikbaar komt voor de Wii U. Daarmee zijn er geen enkele plannen om onderstaande, of eender welke geplande downloadbare uitbreidingen dan ook, uit te brengen op Nintendo's console.

Een reden voor het besluit is niet genoemd.

ORIGINEEL: Uitgever Ubisoft kondigt de Season Pass voor Assassin's Creed IV: Black Flag aan, en onthult daarbij de eerste downloadbare uitbreidingen. Met de seizoenspas krijg je toegang tot alle onderstaande content, die je deels ook los kan kopen.

Aan het hoofd van de content staat Freedom Cry, een uitbreiding op de singleplayer die negen missies omslaat. Hierin speel je de vrijgevochten slaaf Adewale, eerste stuurman van hoofdrolspeler Edward Kenway. Na een schipbreuk strandt hij op Saint-Domingue, zonder wapens of bemanning, en komt hij oog in oog met zijn voormalige uitbaters.

Het Kraken Ship Pack is exclusief voor Season Pass-houders en bevat een zeil, roer en boegbeeld voor je in-game schip, geïnspireerd op de legendarische Kraken-octopus. De overige content bestaat uit 'extra singleplayer-missies, wapens, outfits, en verzamelobjecten' en nieuwe personages en locaties voor de multiplayermodus.

Een prijs voor de pas is nog niet bekend, maar Ubisoft spreekt over een uiteindelijke korting van twintig procent. De Season Pass wordt beschikbaar voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc. Van een Wii U-variant is nog geen sprake, terwijl de hoofdgame wel voor Nintendo's console uitkomt.

Alle uitbreidingen die de seizoenspas omsluit, verschijnen uiterlijk voor maart 2014. Assassin's Creed IV: Black Flag zelf lanceert op 1 november voor PlayStation 3, Wii U en Xbox 360, en op 22 november voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Assassin's Creed 4: Black Flag is inmiddels verschenen op PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Zit je vast in één van de singleplayer-missies of ben je op zoek naar één van de legendarische schepen op de immense kaart? Check dan zeker onze Assassin's Creed 4: Black Flag guide, die bevat alle antwoorden die je zoekt! En om alle cheats te unlocken in deze game, bekijk je best eens ons overzicht van de Assassin's Creed 4: Black Flag cheats.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties