Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Assassin's Creed serie heeft een einde.

Alle spellen passen in een groter verhaal, aldus Ubisoft.

De ontwikkelaar van Assassin's Creed 4, Ashraf Ismail, vertelde Eurogamer dat Ubisoft al een idee heeft voor het einde van de Assassin's Creed serie. Wanneer dit einde zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Ismail legde uit dat de hoge bazen bij Ubisoft een algemeen idee hebben over het einde en dat er een team van schrijvers is dat de verschillende Assassin's games in een algemeen plot plaatst. Er is een allesomvattende verhaallijn en dit team overziet deze.

Wel plaatste Ismail hier een kanttekening bij. Yves Guillemot, hoogste baas bij Ubisoft, heeft Assassin's Creed uitgeroepen tot een jaarlijkse franchise, dus afhankelijk van wat de fans willen en wat de setting is hebben de schrijvers zich meer ruimte gegeven om het verhaal uit te strekken. Maar, benadrukte Ismail, er is een einde.

Ismail legde ook uit waarom het een voordeel is dat Ubisoft meerdere teams heeft werken aan verschillende iteraties van de serie. Hierdoor kunnen de makers in hun spellen hinten naar toekomstige verhaallijnen. Als voorbeeld noemde Ismail Assassin's Creed Edward, de vader van Connor, welke zal terugkeren in Assassin's Creed 4.

Een ander voorbeeld van het productieproces is dat features die niet op tijd af zijn naar volgende delen kunnen worden gepusht. Zo was de bedoeling dat het enteren van schepen al in deel drie mogelijk moest zijn, maar dit is uitgesteld tot Assassin's Creed: Black Flag. Ook in deel vier stellen ze een feature uit, namelijk multiplayer zeeslagen. Ismail legde uit dat dit gewoon nog niet goed genoeg is om nu te implementeren.

De Assassin's Creed van 2014 is ook al in productie bij de studie Ubisoft Toronto, welke Splinter Cell: Blacklist heeft ontwikkeld.

Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties