Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed 4: Black Flag - Walkthrough

Met de hulp van deze walkthrough haal je een 100% sync rate op alle missies, versla je de legendarische schepen, haal je het tempeliersharnas en veel meer!

De sluipmoordenaars gaan de zee op! Edward Kenway is het nieuwste personage dat in de mystieke wereld van Assssin's Creed stapt. En wat een wereld is het deze keer! Het Caraïbische gebied lijkt eindeloos en is gevuld met missies, items die je kan verzamelen, allerhande opdrachten en nog veel dan louter het verhaal van Edward's piratenleven. In deze guide die we gemaakt hebben vind je niet zomaar hoe je elke missie in de game moet uitspelen, maar ook hoe je de optionele doelstellingen kan behalen zodat je voor elke missie een 100 percent sync rate krijgt.

We voegen dagelijks hoofdstukken toe aan deze guide en binnenkort vind je hier ook alle plaatsen waar je schatkaarten kan vinden en welke schat ze herbergen. Want dat is nu eenmaal het belangrijkste onderdeel van het piratenleventje! Ook de missies waar je je Assassin's naartoe kan sturen, hoe je schip kan upgraden en raad over hoe je het best forten voltooid zal je hier vinden. Nu hopen we in elk geval al dat we je blij kunnen maken met deze guide voor de verhaalmissies van Assassin's Creed 4: Black Flag!

Inhoudsopgave

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 1 - Edward Kenway, Proloog

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 2 Herinnering 01: Bruisend Havana, Herinnering 02: En mijn suiker?, Herinnering 03: Meneer Walpole, neem ik aan?
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 2 Herinnering 04: Iemand genaamd de Wijsgeer, Herinnering 05: Opeisen wat je toekomt, Herinnering 06: De zilvervloot

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 3 Herinnering 01: Beginnend kapitein, Herinnering 02: Bemanning gezocht, Herinnering 03: Prijs en plunder
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 3 Herinnering 04: Hijs de zwarte vlag, Herinnering 05: Suikerriet en bijproducten, Herinnering 06: Goede verdediging
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 3 Herinnering 07: Eén gek

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 4 Herinnering 01: De oude baai, Herinnering 02: De waarheid bestaat niet
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 4 Herinnering 03: Het geheim van de Wijsgeer, Herinnering 04: Overrompeld en onderbemand

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 5 Herinnering 01: De forten, Herinnering 02: De reizende handelaar
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 5 Herinnering 03: Ontmand

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 6 Herinnering 01: Duiken naar geneesmiddelen, Herinnering 02: Advocaat van de duivel
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 6 Herinnering 03: Belegering van Charles-Towne

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 7 Herinnering 01: Wij eisen een gesprek
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 7 Herinnering 02: Het buskruitcomplot
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 7 Herinnering 03: Het einde van de commodore, Herinnering 04: De brander

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 8 Herinnering 01: Aan al het goede...
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 8 Herinnering 02: Op zoek naar een prinses, Herinnering 03: Op een onbewoond eiland

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 9 Herinnering 01: Wat een verrassing
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 9 Herinnering 02: Vertrouwen moet je verdienen

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 10 Herinnering 01: Black Barts openingszet
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 10 Herinnering 02: Moord en doodslag
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 10 Herinnering 03: Het observatorium

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 11: Herinnering 01: Lijden zonder te sterven, Herinnering 02: Delirium, Herinnering 03: ... Alles is toegestaan

Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 12 Herinnering 01: Gouverneur af, Herinnering 02: Royale pech
Assassin's Creed 4: Black Flag - Sequentie 12 Herinnering 03: Onzuiver bloed, Herinnering 04: Splinter in mijn zij, Epiloog

Extra content en zijmissies

Legendarische schepen

Assassin's Creed 4 Black Flag - Legendary Ships: El Impoluto, La Dama Negra, HMS Prince, Brothers in Arms

Tempeliersjacht - zo behaal je het tempeliersharnas

Assassin's Creed 4 Black Flag - Zo behaal je de Tempeliersharnas - Tempeliersjacht 01 - Opia Acito - Missie 1 - 4
Assassin's Creed 4 Black Flag - Tempeliersjacht 02 - Rhona Dinsmore - Missie 1 - 4
Assassin's Creed 4 Black Flag - Tempeliersjacht 03 - Anto - Missie 1 - 4
Assassin's Creed 4 Black Flag - Tempeliersjacht 04 - Vance Travers - Missie 1 - 4

Cheats en Abstergo-uitdagingen

Assassin's Creed 4 Black Flag - Cheats en Abstergo-uitdagingen


Assassin's Creed 4: Black Flag tips

10.) Piraten verstoppen zich niet

Jezelf verstoppen is altijd een belangrijk onderdeel geweest van de Assassin's Creed-games, maar Black Flag is een game over piraten. In sommige missies mag Edward nog steeds niet gezien worden, maar in de meeste maakt het niet uit. Het grootste deel van de game kun je iedere vijand aanvallen en een flinke opschudding veroorzaken. In veel gevallen maak je de missies dan sneller en gemakkelijker, vooral wanneer je het zwaardvechten goed onder de knie hebt.

9.) Upgrade Edward als laatste

De meeste buit die je vindt in de game krijg je via de Jackdaw, waarmee je rondzeilt en andere schepen mee aanvalt. Het is dus belangrijk dat je de Jackdaw vaak van upgrades voorziet, daar waar je het meerendeel van de game wel doorkomt met dezelfde zwaarden als waarmee je start. Tenzij je echt heel veel moeite hebt met de man-tot-man gevechten, is het een goed idee om je voor 90 procent van de hoofdverhaallijn eerst te focussen op het uitbouwen van de Jackdaw.

8.) Zet de tegenaanval in

Wanneer je als Edward vecht, dan neem je het vaak op tegen meerdere tegenstanders tegelijk. Zorg dan dat je de camera zo positioneert dat je goed zicht hebt op alle zijden van Edward, en maak je klaar om de tegenaanval in te zetten. Als je de zogenaamde 'counter-'beweging meester wordt, dan ben je zo goed als onschadelijk. Het werkt zelfs op tegenstanders met geweren, want Edward kan zo een tegenstander vastpakken en gebruiken als menselijk schild.

7.) Neem de tijd

Er is geen haast geboden om door Assassin's Creed 4 te gaan. Sterker nog, hoe sneller je door het verhaal raast, hoe minder tijd je spendeert aan het buitmaken van grondstoffen die je nodig hebt om de Jackdaw te upgraden. Zorg er dus voor dat je lekker de tijd neemt om het ruime sop te ontdekken en onderweg wat vijandige schepen meester te maken. Vervolgens plunder je ze om hun grondstoffen te stelen: je hebt ze nodig om je schip zo snel mogelijk sterker te maken.

6.) Breid je territorium uit

Je kunt op ieder moment een kaart zien van de hele oceaan, maar om de details te kunnen zien moet je je territorium uitbreiden. Dat doe je door de vijandige kastelen (forten) aan te vallen en over te nemen. Iedere sector van de oceaan heeft zo'n thuisbasis en zodra je ze als de jouwe claimt, dan zie je onder meer waar de verborgen schatten liggen, waar je kunt jagen met je harpoen, en andere bonussen en activiteiten.

5.) Word voortvluchtig

Metaal is een van de meest zeldzame grondstoffen in Assassin's Creed 4. Je kunt het ene schip na het andere plunderen en nog steeds maar heel weinig vinden. Dit terwijl je juist veel nodig hebt om de Jackdaw te upgraden. Om veel metaal te scoren maak je het beste jacht op militaire schepen. Deze zijn lastig te vinden, tenzij je voortvluchtig (wanted) bent. Zodra je civiele schepen aanvalt, stijgt je zogenaamde 'wanted level' en komen de militaire schepen vanzelf op je af. Dit is een relatief snelle en gemakkelijke manier om aan metaal te geraken.

4.) Richt op de juiste plekken

Tijdens zeegevechten richt je je kanonnen het beste omlaag, zodat je de romp van het vijandige schip raakt. Dit doet veel schade en zorgt ervoor dat de levensbalk van het schip sneller leeg raakt. Als een schip er vandoor gaat, richt dan op de zeilen. Als je raak schiet, dan is het vijandige schip een stuk langzamer en haal je 'm gemakkelijk weer in. Wanneer je klaar bent om aan boord te gaan, gebruik dan eerst je kleinere kanonnen om zoveel mogelijk tegenstanders van het schip te blazen.

3.) Pauzeer tijdens gevechten

Wanneer je het opneemt tegen verschillende schepen tegelijk, focus je dan op één schip. Als je deze dusdanig kapot kan schieten om er aan boord te gaan, dan kun je midden in het gevecht een pauze inlassen. Zodra je het proces bent begonnen, stoppen de andere schepen met aanvallen. Nu kun je dus bijvoorbeeld de Jackdaw repareren in het midden van een zeegevecht, om daarna vrolijk en heelhuids verder te gaan.

2.) Mortieren, mortieren, mortieren

Mortieren doen niet alleen de meeste schade, maar ze hebben ook het verste bereik. Iedere aanval start je dus het beste met een ronde mortierschoten, voordat je het vijandelijke schip te lijf gaat. Als je goed richt en genoeg munitie hebt, dan is het gevecht al bijna voorbij voordat het goed en wel begonnen is. Het andere schip dobbert machteloos rond, nog voor je ander wapentuig hebt in hoeven zetten.

1.) Het belang van je romp

Net zoals bij vijandige schepen is ook bij de Jackdaw de romp de zwakke plek. De sleutel tot succes is een goede verdediging, waarbij het slim is om je romp (de onderkant van het schip) zo snel mogelijk te upgraden. Hoe goed je tactiek ook is en hoe vernietigend je wapens: met een sterke romp maak je het verschil tussen leven en dood.


Controller schema

Generieke besturing

Start - Pauze Menu
Select/Back - Kaart Menu
Linkerpook - Bewegen
Rechterpook - Camera
R3 - Camera centreren

Besturing op het land

Kruisje - Sneller lopen. Springen, Verdediging doorbreken
Rondje - Interactie, Counteren
Vierkantje - Vermoorden, Slagwapen
Driehoekje - Gereedschap
L3 - Eagle Vision
L1 - Vrij richten
R1 - Free run
L2 - Herladen
R2 - Het eiland informatie scherm
D-pad -Inventaris

Besturing in het water

Vierkantje - Vermoorden
Rondje - Inhouden om te duiken
L3 - Eagle Vision
R1 - Sneller zwemmen
D-pad - Inventaris

Besturing onder water

Kruisje - Stationair, Omhoog zwemmen
L3 - Eagle Vision
R1 - Sneller zwemmen
D-pad - Inventaris

Besturing met/op het schip

Kruisje - Accelereren, Vaarsnelheid
Rondje - Afremmen, Inhouden om het stuur los te laten (als het schip stil ligt) of om een ander schip te enteren (wanneer je dichtbij een uitgeschakeld schip bent)
Vierkantje - Inhouden om je schrap te zetten voor inkomende kannons kogels
Driehoekje - Inhouden om het ronddraaiend kannon te gebruiken
L1 - Inhouden om vrij te richten
R1 - Schieten (tijdens vrij richten)
R1 met de camera naar links of rechts - Zwaar schot
R1 met de camera naar voren - Kettingkogels
R1 met de camera naar achteren - Explosieve ton
L2 - Inhouden voor een mortier
R2 - Inhouden voor een verrekijker
D-pad - Besturing van de Sea Shanties

Present Day besturing

Start - Pauze menu
Select/Back - Abstergo Entertainment kaart
Linkerpook - Bewegen
Rechterpook - Camera
Kruisje - Het openen of sluiten van de tablet
Rondje - Interactie met de tablet

Basisprincipes van het vechten

R1 - Inhouden om een vechtershouding aan te nemen
Vierkantje - De vijand waar je naar kijkt wordt aangevallen
Driehoekje - Het geselecteerde gereedschap wordt gebruikt
Kruisje - De aanval openen
Rondje - Inhouden om aanvallen af te weren/te counteren

Aanvallen tijdens het afweren/counteren

Vierkantje - Vermoord een vijand
Driehoekje - Het gebruiken van het geselecteerde gereedschap op de vijand
Kruisje - De vijand ontwapenen en verdoven
Rondje - De vijand gooien

Over de auteur

Eurogamer-Team

Contributor

Reacties