Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ubisoft stopt met Uplay Passport

Voortaan geen online pas meer nodig.

Ubisoft levert voortaan geen games meer met een Uplay Passport. De uitgever is tot dat besluit gekomen na feedback van gamers, zo is te lezen op de blog van Ubisoft.

Uplay Passports werden bij nieuwe games geleverd als een eenmalig te gebruiken code, waarmee je online functies van de game vrijspeelde. Kocht je de game tweedehands, dan moest je extra betalen om de code online te downloaden.

Het balletje is gaan rollen met de komst van Assassin's Creed IV: Black Flag, waarbij je voor de singleplayer-feature Kenway's Fleet alsnog het Passport nodig had. Om die specifieke minigame te spelen, moet je dan ook verbonden zijn met internet.

"Tegenwoordig lopen singleplayer- en multiplayermodi telkens vaker in elkaar over, er is telkens minder onderscheid tussen de twee," stelt Ubisoft. "Daarom is besloten dat het paspoort niet meer de beste manier is waarmee klanten alle facetten van de games het beste kunnen ervaren."

Voor Assassin's Creed IV: Black Flag kost het Uplay Passport je voortaan niets meer. Om gebruik te maken van de online functies kun je dan ook gratis een Passport-code downloaden via de PlayStation Store of Xbox Live. Gamers die al een Passport voor de game kochten, krijgen geld terug.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties