Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Assassin's Creed IV Black Flag toont nieuwe features

Ubisoft omschrijft toevoegingen op Ubiblog.

In Assassin's Creed IV: Black Flag zal je forten kunnen belegeren en warenhuizen plunderen. In het nieuwe spel over de strijd tussen de tempeliers en de assassijnen zal de speler meerdere verstevigde vestigingen kunnen bekampen.

Ubisoft postte op z'n officiële blog nieuwe informatie over de nieuwe Assassin's Creed game. In dat spel, Assassin's Creed IV Black Flag, zal de speler zichzelf voort kunnen bewegen in een volledig open wereld. In die wereld zullen er zich meerdere forten bevinden. Door die vestigingen kunnen er zich verschillende situaties voordoen. Spelers zullen op hun hoede moeten zijn wanneer ze een vestiging benaderen. Wanneer je het fort nog niet overgenomen hebt zal je automatisch aangevallen worden wanneer je te dicht komt. Het kan ook voorvallen dat een fort aangevallen wordt door een vijandig schip en dat jij tussen twee vuren terecht komt. Dan moet je zowel het vijandige schip bekampen als het fort.

Gelukkig zal het fort je wel automatisch beschermen als je dat fort bezit. De AI zou dan normaal gezien een heel deel van z'n werk doen. Wanneer je een fort aanvalt zal je eerst alle turrets op de muren van het gebouw moeten uitschakelen. Daarna kan je aan wal gaan en te voet je belegering verder zetten. Je crew zal net zoals bij het overstappen op een vijandig schip je volgen om je te helpen in de strijd. Belangrijk is dat de kapiteins die je moet vermoorden in de forten niet zoals bij vorige Assassin's Creed games van je weg zullen lopen. Je zal het dus in een (eerlijk?) gevecht tegen hen op moeten nemen.

Naast forten zullen er ook verschillende plantages van smokkelaars terug te vinden zijn in de wereld van Assassin's Creed IV Black Flag. Ook die kan je belegeren. Je moet je dan opwerken naar het warenhuis van de plantage om dat te kunnen plunderen. Leuk detail is dat wanneer je enkele dagen in-game later terugkeert naar datzelfde warenhuis, je weer een buit uit dat warenhuis zal kunnen puren.

Een laatste nieuwe toevoeging voor de meer die-hard spelers zijn smokkelaars schuilplaatsen. Goed verstopte inhammen die niet groot zijn, maar wel vol leuke en unieke details zitten. Deze zijn moeilijk om te vinden en speciaal geplaatst voor de meer toegewijde ontdekkingsreizigers onder de speler.

Assassin's Creed IV Black Flag komt dit jaar nog uit en zal het eerste spel uit de reeks zijn dat op de volgende generatie van consoles zal verschijnen.

Assassin's Creed 4: Black Flag is inmiddels verschenen op PC, PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. Zit je vast in één van de singleplayer-missies of ben je op zoek naar één van de legendarische schepen op de immense kaart? Check dan zeker onze Assassin's Creed 4: Black Flag guide, die bevat alle antwoorden die je zoekt! En om alle cheats te unlocken in deze game, bekijk je best eens ons overzicht van de Assassin's Creed 4: Black Flag cheats.

Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties