Eurogamer.nl

FIFA 18 Ultimate Team - Speler lenen, contract verlengen en aanpassen

Zo behandel je de individuele talenten in je team.

Je wilt ten alle kosten een bepaalde speler in je team, maar hij past niet goed in het geheel van FIFA 18 Ultimate Team? Geen probleem, want je kunt namelijk die posities van de spelers aanpassen. Bovendien kun je FUT 18 contracten verlengen en in FUT 18 spelers lenen. In deze gids leggen we uit hoe deze features werken.

FUT 18 spelers lenen als ondersteuning

Er is nog een manier om goedkope ondersteuning voor je team te krijgen tijdens Ultimate Team: leenspelers. Deze kosten maar enkele Coins, al zijn ze natuurlijk wel slechts voor een beperkte duur inzetbaar.

fifa_18_fut_speler_lenen

Een contractsverlenging is uiteraard niet mogelijk, dus moet je goed kijken wanneer je ze wilt inzetten. Let vooral goed op bij toernooien, een seizoen of online matches.

Na afloop van het contract verlaten deze spelers het team opnieuw. Vele leenspelers ontvang je als beloning, andere kun je dan weer enkel via de EA Football Club vrijspelen. Hoe hoger je level in die Football Club is, des te beter de leenspelers die je ontvangt.

Hun kwaliteit heeft in elk geval een directe invloed op de leenduur. Hoe beter de speler, hoe korter de duur van een lening. En zoals bij alles dat je vrijspeelt in de Football Club kun je die optie maar één keer gebruiken. Je kunt dus niet steeds opnieuw dezelfde speler naar je team halen.

Meer FIFA 18 Ultimate Team tips nodig? Zoals FUT 18 beginnerstips, of een uitgebreid overzicht over hoe FUT 18 Chemistry en FUT 18 Chemistry Styles werken. Weet je al ook FUT 18 speler kunt lenen en hoe je spelers met FUT 18 transfers koopt en verkoopt? En lees ook zeker onze tips over hoe je snel FUT 18 coins verdient!

Of heb je wat algemene FIFA 18 tips nodig? Zoals over FIFA 18 opstelllingen, FIFA 18 verdedigen, hoe je FIFA 18 goals scoort, hoe je in FIFA 18 dribbelt, goede FIFA 18 assists, hoe je FIFA 18 free kick perfect trapt en hoe je een FIFA 18 penalty of corner scoort.

Of ben je gewoon geďnteresseerd in wie de beste FIFA 18 spelers zijn? Zoals de beste FIFA 18 keepers, beste FIFA 18 verdedigers, beste FIFA 18 middenvelders of beste FIFA 18 aanvallers.

FUT 18 Contract verlengen en wijzigen

Elke speler heeft zijn eigen favoriete positie waarin hij het meest effectief speelt, dus is het logisch dat je hem ook op die positie inzet. Maar, die positie is aanpasbaar met modificatiekaarten die je op de transfermarkt koopt.

Met deze kaarten pas je dus de meest effectieve positie van de speler in kwestie aan. Als de positie van je favoriete voetballer in jouw FUT-opstelling al bezet is, kun je hem op deze manier toch nog gebruiken. Houd je ogen dus open voor de juiste kaart.

Elke speler speelt maar een beperkt aantal wedstrijden tot je zijn contract opnieuw moet verlengen. Elke match die hij speelt, gaat van de teller af. Wanneer het contract afgelopen is en hij dus geen wedstrijden meer over heeft, moet je het contract dus opnieuw verlengen voor je hem weer het veld op kunt sturen. Contractkaarten vind je in sets en op de transfermarkt.

Met de rechterstick ga je in het scherm met je teamopstelling naar de attributen van de speler. Hier zie je hoeveel wedstrijden zijn contract nog geldig is.

Er zijn aparte contractkaarten voor Bronze, Silver en Gold spelers, maar de prijzen op de transfermarkt verschillen weinig van elkaar. Je kunt bovendien Gold contractkaarten ook gebruiken voor Silver en Bronze spelers. Als bonus krijgen de Bronze en Silver spelers hierbij een extra contractverlenging.

Als je contractkaarten nodig hebt, is het trouwens raadzaam om dit niet tijdens drukke periodes te doen. Dan zijn de meeste spelers online en naar dezelfde kaarten op zoek. Hierdoor wordt je bod makkelijker overtroffen.

Spelers zonder contract kun je bij nood eerst op de reservebank zetten, zo lang je hun contract niet kunt verlengen. Je kunt natuurlijk ook spelers voor belangrijke matches sparen, gezien hun contractduur niet wordt verminderd tenzij ze tijdens een wedstrijd daadwerkelijk op het veld staan.

De vervangers behouden hun contractduur zolang je ze niet inzet. Denk er dan ook goed over na of je een speler werkelijk wil wisselen. Dat moet je eigenlijk enkel in geval van nood doen, hetzij als er een blessure is. Een speler voor de laatste vijf minuten op het veld brengen is verspilling.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.