Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 18 Web App - Alles wat je moet weten

Beheer je team op je eigen tijd, op elke plek denkbaar.

Als vanouds zal je in FIFA 18 opnieuw je eigen Ultimate Team kunnen samenstellen in FUT 18. Je moet daarvoor zelfs niet aan je pc of voor je console zitten want dankzij de FUT web app kan je eender waar en wanneer naar je team kijken. Er is ook een companion app voor iOS en Android. Deze is een mobile versie van de web app.

Dankzij de app ben je veel flexibeler en kan je je team ook managen op momenten dat je niet thuis bent. Een snelle blik op de transfermarkt tijdens je lunchpauze of terwijl je op de bus zit kan nooit kwaad.

Je krijgt elke dag ook beloningen. Dit kunnen coins zijn maar ook nieuwe sets. Het loont dus de moeite om elke dag een kijkje te nemen. En als je in het voorbije jaar ook al de web app gebruikte, krijg je ook nog eens extra bonussen om je te bedanken voor je loyaliteit.

Het grootste voordeel van de web app en de companion app is zonder twijfel vooral dat je de game niet constant moet opzetten gewoon om aan je team te werken of nieuwe spelers te kopen. Wat er nog zoal mogelijk is met de web app lees je hieronder.

Met de FIFA 18 FUT Web App en de companion app heb je volledige controle over je team op elk moment en eender welke plek.

Download: hier kan je de FUT Web app downloaden

Zoals gezegd kan je de app in je browser openen op PC of console. Natuurlijk kan je deze ook openen op je mobile, maar de browser op smartphones is zelden de beste plek om dergelijke websites vrij te geven. Het is om die reden dat de companion app werd uitgebracht. Hier zijn de links naar de verschillende versies:

Of je nu voor de pc of console zit, of onderweg bent en de companion app opent op je smartphone, voor je iets kan doen moet je je account verifiëren. Pas daarna ligt de wereld van Ultimate Team aan je voeten.

Je kan trouwens niet tegelijk de FUT web app op pc of consoles open hebben staan en de companion app gebruiken. Keer dus altijd terug naar het startmenu van FIFA als je stopt met FUT.


FIFA 18: met de Web-App op de transfermarkt handelen

De transfermarkt kan beschouwd worden als het centrum van de app. Het maakt niet uit of je op je smartphone, tablet, pc of console zit, je hebt altijd een zicht op je hele aanbod en kunt zoeken naar nieuwe toevoegingen. Het voordeel van de app is dat je dit kan doen terwijl je onderweg bent, zonder dat je de game ervoor moet openen. Zo heb je altijd toegang tot de beste koopjes, of kan je de drukke tijden in de avond ontwijken wanneer de transfers heel snel gaan.

Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen, om het zoeken wat gemakkelijker te maken. Je kan zoals altijd naar spelers zoeken op hun naam, als je iemand specifiek in gedachten hebt. Je kan daarnaast ook zoeken op basis van rating, positie of land. Ook kun je maximum en minimum prijzen instellen of zoektermen combineren zoals enkel spitsen uit bepaalde landen.

Je kan interessante aanbiedingen ook markeren, zodat ze op je watch list terecht komen. Daar worden alle aanbiedingen die interessant zijn opgelijst, zodat je je keuzes goed kunt afwegen. Zo wordt het allemaal een stuk overzichtelijker.

Natuurlijk kan je zelf ook verkopen. Als je cards hebt of iets anders, dan kan je ze hier op de markt zetten en er wat voor terug krijgen. Hoe lang het bieden loopt, dat beslis je zelf. De transfer list toont wat je momenteel zelf op de markt hebt staan.


Teams

In het Teams gedeelte zie je, naast andere dingen, je huidige team en ook je set wishlist. Hier kan je zien wat de chemistry is tussen je spelers en ze aanpassen. Je kan posities, connecties en team chemistry zo veel als je wil aanpassen, en deze veranderingen zullen dan actief zijn wanneer je later FIFA 18 op console of pc start. Best hadig! Natuurlijk staan alle teams die je gemaakt hebt ook hier tentoongesteld.

Aanpassingen aan je Dream Squad zijn ook mogelijk al je onderweg bent en iemand tegenkomt die goed in je team zou passen. Je hebt ook de mogelijkheid om naar het huidige team of the week te kijken en inspiratie op te doen op de transfer markt. Houd wel rekening met het feit dat de Team of the Week spelers helemaal niet goedkoop zijn.

In het Generations gedeelte kan je een team samenstellen uit je oude FUT clubs en deze tonen aan je vrienden. Als je wil, kan je ook de assistant je team laten samenstellen. Deze houdt ook rekening met de spelers in je Dream Squad.


Shop

In de shop kan je nieuwe sets kopen uit de bronze, silver en gold categorieën. Na je aankoop krijg je onmiddellijk te zien wat je gekocht hebt. Je kan ze vervolgens bijhouden, onmiddellijk verkopen voor wat coins of aanbieden op de transfer markt.


My Club

In My Club kan je naar alle cards kijken die je al in je bezit hebt en die je opgeslagen hebt in je club. Naast de spelers krijg je ook de coaches en andere medewerkers, items zoals fitness cards, contract extensions of modifiers en posities te zien.

Daarnaast heb je ook een overzicht van alle eigenschappen van je club, die je ook naar believen kunt aanpassen. Zoals het logo, het stadium, het shirtje, of de bal. Alle veranderingen zullen hier getoond worden en automatisch ook in de game doorgevoerd zijn.


SBC: Squad Building Challenges

De Squad Building Challenges, SBC afgekort, werken op dezelfde manier. Er zijn verschillende challenges die van je vragen om een team samen te stellen met je kaarten met bepaalde voorwaarden. Soms gaat het om een volledig team, maar soms heb je ook maar enkele spelers nodig, of bijvoorbeeld enkel spitsen.

Onthoud wel dat de cards die je hiervoor gebruikt voor altijd zullen verdwijnen uit je collectie. Gebruik dus geen actieve spelers voor deze Squad Building Challenges. Als beloning voor het uitvoeren van een challenge krijg je wel coins of sets.


Leaderboards

Een beetje competitie kan nooit kwaad. In de leaderboards kan je met je vrienden zo'n kleine wedstrijd opzetten. Je kan hier jouw teams vergelijken met je vrienden of met alle spelers. Je kan vergelijken op basis van de marktwaarde. Neem dus eens een kijkje als je nieuwsgierig bent of je beter bezig bent dan je vrienden.

Er zijn ook leaderboards voor het aantal coins dat je hebt verdiend, of hoeveel je al verdiend hebt met transfers.


Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.


Release: wanneer is de web app verschenen?

Voor de release datum van de Web App (pc en consoles) en de companion app (iOS en Android smartphones) heeft EA ervoor gekozen zich te baseren op de releasedatum van de app van FIFA 17. Er zat dus exact één jaar tussen. Je kan de FIFA 18 web app gebruiken sinds 20 september 2017 en de campanion app sinds 21 september 2017.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties