Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA stopt verkoop FIFA Points in België

Welke game volgt?

Electronic Arts heeft de verkoop van FIFA Points in België stopgezet. Dat heeft de uitgever van onder meer FIFA 19 officieel bekendgemaakt.

De FIFA-punten in de desbetreffende voetbalgames staan al langer bij de Belgische overheid op de radar. De Belgische Kansspelcommissie oordeelde vorig jaar al dat lootboxes in onder meer FIFA 18 een vorm van gokken en dus in strijd met de wetgeving is.

Als gevolg van de lopende strafzaak staakt Electronic Arts de verkoop van FIFA Points, waarmee je onder meer FUT Packs kunt kopen. Dat houdt in dat je tegen 31 januari 2019 in België geen punten meer voor de pc- en consoleversies van de FIFA-games kunt kopen.

Belgische spelers behouden wel toegang tot FIFA Ultimate Team en kunnen met alle huidige spelers verder spelen. Ook kunnen alle bestaande FIFA Points op hun account gebruikt worden en kunnen Belgen van FIFA Coins op de transfermarkt gebruik blijven maken.

Electronic Arts laat echter weten het 'niet met de interpretatie van de Belgische autoriteiten van de wet eens' te zijn en meer helderheid over de zaak wil krijgen. Eerder stopte Blizzard en Valve met de verkoop van loot boxes in België.

Ook de Nederlandse Kansspelautoriteit vindt dat loot boxes in strijd met de wetgeving is, maar vooralsnog zijn FIFA Points nog wel in Nederland verkrijgbaar.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties