Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 19 Chemistry uitgelegd - hoe Team Chemistry, Individual Chemistry verhogen en max Chemistry in Ultimate Team

Zo werkt Ultimate Team Chemistry in FIFA 19.

FIFA 19 Chemistry of FIFA 19 Teamgeest zijn belangrijk in de FIFA 19 Ultimate Team modus. Uitermate belangrijk zelfs.

Sterker nog, een ideale combinatie van de individuele Chemistry, Team Chemistry en Chemistry Styles geeft je een voordeel van 90 punten voor de verschillende attributen van je spelers. Dat is een gemiddelde van 10 punten per vaardigheid die wordt beïnvloed door je teamgeeststijl. Dat is ongeveer het equivalent van een zilveren kaart veranderen in een gouden kaart, of een gouden kaart veranderen in een zeldzame kaart van het hoogste niveau.

Tegelijk verlaagt een een lage teamgeest de attributen van je spelers enorm. Een gouden speler breng je zo terug naar het niveau van een zilveren speler.

De voor- en nadelen van Chemistry zijn dus enorm. Maar hoe werkt Chemistry, wat beïnvloedt het, en hoe combineer je zo efficiënt mogelijk je individuele Chemistry, Team Chemistry en teamgeeststijl om je FUT spelers zo sterk mogelijk te maken?

Na heel wat analyse door de FIFA community van statistieken en attributen, heeft EA Sports eindelijk een aantal cijfers bekendgemaakt. Op basis daarvan leggen we je hieronder uit hoe je je teamgeest kan verhogen in FIFA 19 Ultimate Team.

FIFA 19 Chemistry uitgelegd

Begrijpen hoe Chemistry werkt in de FUT-modus kan initieel wat ontmoedigend zijn, vooral als je wil begrijpen welke berekeningen er allemaal achter zitten. We beginnen in deze gids dan ook met de basisprincipes. We leggen hoe wat Chemistry is en hoe het werkt. Er zijn twee soorten Chemistry in FIFA Ultimate Team. Die bepalen op hun beurt je algemene Chemistry-score.Ook je teamgeeststijl bepaalt mee je algemene score. Hier vind je enkele basistermen:

 • Individual of Individuele Chemistry - Een score op 10 per speler.
 • Team Chemistry - Een score op 100 voor je hele team.
 • Overall of Algemene Chemistry - Deze score is verborgen, en is gebaseerd op een combinatie van je individuele Chemistry en Team Chemistry. Een hoge algemene Chemistry verhoogt de attributen van je spelers, een slechte score verlaagt ze.
 • Chemistry Styles of Teamgeeststijlen - Dit zijn modificators die bepalen welke attributen je verbetert wanneer je algemene Chemistry stijgt.

In essentie wil je de Chemistry van je spelers en je team zo hoog mogelijk houden, aangezien ze een enorme impact hebben op hoe goed de attributen van je spelers zijn.

Het is echter interessant om te onthouden dat individuele Chemistry en Team Chemistry niet even belangrijk zijn. EA Sports heeft vorig jaar bekend gemaakt dat individuele Chemistry voor ongeveer 75% bepaalt in welke mate je attributen stijgen, terwijl Team Chemistry slechts een impact van 25% heeft. Het is met andere woorden dus veel belangrijker dat je Aubameyang kaart het maximum van 10 individuele Chemistry heeft, dan dat je team een totaal van 100 Team Chemistry heeft. Dat neemt niet weg dat het nog steeds zinvol is om je Team Chemistry te verhogen.

Hoe werkt FIFA 19 Chemistry en hoe beïnvloedt het de stats van je spelers?

Nu we basisprincipes hebben uitgelegd, gaan we hieronder wat meer in detail.

Of een bepaald attribuut van een speler al dan niet verandert, wordt bepaald door zijn algemene Chemistry score. Dat is net zoals Team Chemistry een score op 100. Als de algemene Chemistry van een speler hoger dan 50 is, dan stijgen zijn attributen. Is de score lager dan 50, dan zakken ze. Is je score exact 50, dan blijven ook je attributen gelijk. Hoeveel of hoe weinig je attributen veranderen, hangt af van hoe hoog of laag je algemene Chemistry juist is.

Dit jaar, net voor de launch van FIFA 19, heeft EA Sports eindelijk exacte cijfers vrijgegeven over hoe Chemistry je spelers stats precies beïnvloedt. Bijvoorbeeld, als je Ronaldo-kaart een Chemistry Style heeft die zijn Finishing met 15 verhoogt bij 100 Overall Chemistry, wordt deze stat met 90 Overall Chemistry slechts met 12 verhoogd. Meer details vind je verder op deze pagina.

Meer over het algemeen werkt de volgende regel: hoe hoger je Overall Chemistry, des te hoger de boost van de stats met een maximum op 100. Des te verder je onder 50 Overall Chemistry zakt, des te groter de verlaging van de de stats.

Hier kijgt Paulo Dybala een maximum verhoging van zijn stats, dankzij de 100 op 100 Team Chemistry en 10 op 10 Individual Chemistry. Welke attributen een boost krijgen, wordt door de gekozen Chemistry Style bepaald.

Dus als als je wilt weten hoe de stats van je spelers worden beïnvloed, moet je eerst de Overall Chemistry kennen. Vervolgens moet je weten welke attributen door je gekozen Chemistry Style worden beïnvloed. En tenslotte moet je weten welke effect je Overall Chemistry op die Chemistry Style heeft. Niet simpel. Laat ons bij de eerste stap beginnen, met de Overall Chemistry.

Hoe Overall Chemistry van een speler berekenen?

 • Vermenigvuldig de Individual Chemistry van een speler met 10, en daarna met 0,75.
 • Vermenigvuldig zijn Team Chemistry met 0,25.
 • Tel de twee resultaten op.

Bijvoorbeeld, als je een Cristiano Ronaldo hebt met een Player Chemistry van 9 en een Team Chemistry van 90, komt dit neer op 67.5 + 22.5 = 90 Overall Chemistry op 100. Dit is boven 50, dus Ronaldo zijn stats verhogen. En de Overall Chemistry is best hoog, dus de boost zal aanzienlijk zijn.

Welke attributen verhogen en het maximum dat ze kunnen verhogen, wordt door de Chemistry Style bepaald. Lees er meer over in onze gids over FIFA 19 Chemistry Styles.

Belangrijk om in het achterhoofd te houden: je Chemistry rating wordt aan het begin van een match berekend en wordt dus niet door wissels of formaties beïnvloedt.

Hoeveel beïnvloedt Chemistry de stats van je spelers?

The exact numbers are now finally available, so here's the formula:

De exacte nummers zijn nu gekend, en hier is de formule:

 • Overall Chemistry - 50 = X
 • X gedeeld door 50 = Y
 • Y vermenigvulgd met de Maximum Boost Value (het maximum dat een stat via je gekozen Chemistry Style kan verhogen) = de verandering van de stat

Laten we dit in een voorbeeld gieten met onze Ronaldo met 90 Overall Chemistry. We gebruiken een Sniper Chemistry Style en willen de impact op zijn Finishing stat berekenen. Zoals je in onze lijst van FIFA 19 Chemistry Styles kunt zien, is de Maximum Boost Value voor de Finishing Attribute bij de Sniper Chemistry Style is 15. Of, anders gezegd, een Ronaldo met 100 Overall Chemistry krijgt +15 op zijn Finishing attribuut.

 • 90 - 50 = 40
 • 40 / 50 = 0.8
 • 0.8 x 15 = 12
 • Dus een Ronaldo-kaart met 90 Overall Chemistry en een Sniper Chemistry Style krijgt +12 op zijn Finishing attribuut.

Hou ook nog even rekening met het volgende:

 • De maximum boost, als een speler 100 Team Chemistry en 10 Individual Chemistry heeft, is 90 punten. Deze punten worden over verschillende stats verspreid, afhankelijk van de gekozen Chemistry Style.
 • De maximum verlaging, als een speler 0 Team Chemistry en 10 Invidual Chemistry heeft, is 25 punten op elke attribuut.

Hoe Chemistry verhogen in FIFA Ultimate Team

Individual Player Chemistry and Team Chemistry are both increased in similar ways, with a variety of factors raising or lowering their ratings. For maximum results you'll want to get 10 and 100 in both respectively, but it's worth emphasising that Invididual Chemistry is more important than Team Chemistry when it comes to calculating it Overall.

Je verbetert de individuele Chemistry en Team Chemistry van een speler op een gelijkaardige manier, met een reeks factoren die bepalen of je score stijgt of daalt. Zoals eerder vermeld wil je die scoren naar respectievelijk 10 en 100 brengen. Daarom dien je rekening te houden met deze factoren die je score beïnvloeden:

 • Player Position of Spelerspositie - De positie van je speler vind je op zijn kaart, en staat in het rood, oranje of groen. Rood betekent dat hij helemaal uit positie speelt, wat een impact heeft op zijn Chemistry scores. Oranje betekent dat hij gedeeltelijk uit positie speelt. Ook dat zorgt voor een daling van je chemistry scores. Groen betekent dat je speler op zijn favoriete positie speelt, met een stijging van zijn Chemistry scores tot gevolg.
 • Player Links of Spelerslinken - Dit wordt weergegeven door de gekleurde lijnen tussen spelers. Die lijnen zijn eveneens rood, oranje of groen. Deze keer wordt de kleur bepaald door wat de spelers gemeenschappelijk hebben (hun club, competitie en/of nationaliteit). Rood betekent dat ze niets gemeenschappelijk hebben, en dus een daling van individuele en Team Chemistry. Oranje betekent dat ze één iets gemeenschappelijk hebben, met een stijging van je Chemistry scores tot gevolg. Een groene score betekent dat je spelers twee of meer zaken gemeeschappelijk hebben, waardoor hun scores dus nog beter worden. Je moet echter rekening houden met alle spelerslinken waaraan een spelers onderhevig is. Een rode link geeft -1, een oranje link +1, en een groene link +2. Als je alle linken optelt en een positief resultaat hebt, stijgen de Chemistry scores van je speler.
 • Manager - Dit werkt ongeveer zoals spelerslinken. De nationaliteit en competitie van je manager heeft een impact op de Chemistry van je speler. De club van je manager speelt geen rol. Is er op vlak van competitie of nationaliteit een link tussen speler en manager, dan verbetert de Chemistry score van je speler. Dat zie je aan het stropdas-icoon op de kaart van je speler.
 • Loyalty of Loyaliteit - Spelers die 10 of meer wedstrijden voor je club spelen, krijgen een loyaliteitsbonus. Dit verhoogt hun individuele Chemistry met 1 punt, en wordt weergegeven met een groen schildje op hun kaart.

Hoewel al deze factoren een invloed hebben op zowel je individuele Chemistry als je Team Chemistry, is het nog steeds mogelijk om een speler te hebben met een hoge Team Chemistry en lagere individuele Chemistry.

Dat komt omdat de maximale Team Chemistry die je kan halen met bovenstaande factoren in feite veel hoger is dan de maximale score van 100. Als er oranje linken zijn tussen al je spelers heb je bijvoorbeeld al 100 Team Chemistry. Heb je daarnaast ook enkele groene linken, dan kan je zelfs een doelman als spits opstellen en nog altijd je 100 Team Chemistry behouden.

Hier Paulo Dybala zijn stats worden flink verlaagd, dankzij de lage Overall Chemistry die door de Individual Chemistry van 2 op 10 wordt beïnvloed.

Dat betekent dat het ook mogelijk is om enkele rode linken tussen spelers te hebben, zolang je maar voldoende groene en oranje linken hebt om dit te compenseren. Sommige FIFA-spelers stellen zichzelf zelfs de NLW-uitdaging (No Links Wasted), waarbij ze proberen om elke speler exact 9 individuele Chemistry te geven via spelerslinken. Je totale score breng je dan naar 10 door een goede manager of je loyaliteitsbonus.

Het is belangrijk om te weten dat wissels tijdens de wedstrijd geen impact hebben op de factoren die we hierboven hebben beschreven. Alle wisselspelers komen op het veld met een individuele Chemistry score van 5 op 10. Passen we daar de hierboven beschreven formule op toe, dan hebben ze dus een algemene Chemistry van 62,5 op 100.

Read this next