Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 18 Beste opstellingen - Kies de juiste tactiek

Alles begint in de kleedkamer.

Er zijn zoveel dingen in FIFA 18 die bijdragen aan de weg naar de top. Niet alleen de kwaliteit van je spelers, maar ook de beste FIFA 18 opstelling of formatie en tactiek spelen een grote rol. Laat je spelers op de juiste posities spelen en stem jezelf af op je tegenstander, om zo tegen de minste problemen aan te lopen. Wat je precies moet doen staat hier omschreven.

Beste FIFA 18 opstelling en formatie voor jouw speelstijl

Je speelstijl bepaalt welke tactiek je moet volgen op het veld. Voor een agressieve aanpak in combinatie met aanvallende flanken raden we formaties 3-4-3 en 4-3-3 aan. Let wel op dat je natuurlijk zeer goede vleugelspelers nodig hebt om deze formaties te doen werken. Als je deze spelers niet hebt, neem dan een kijkje op de transfermarkt. Zoek naar flankexperts en/of goede sprinters voor beide kanten van je opstelling. Denk ook aan een spits die goed kan koppen.

Kies in Teammanagement voor of tijdens de match uit een opstelling die bij je speelstijl past.

Ga je liever met een sterke verdediging het veld op, kies je een 4-1-2-1-2 of een 4-2-2-2. Hier zorg je voor sterke tegenaanvallen, dus heb je een spits nodig die snel kan rennen en een degelijke schotkracht heeft. Je hebt hier dan weer geen sterke flankspelers nodig, omdat je met deze opstellingen nauwelijks over de flanken speelt.

Besteed aandacht aan de attributen van je spelers terwijl je een opstelling kiest en je elke speler op de perfecte positie plaatst. Het is logisch dat je niet beschikt over elke speler voor elke positie, dus speel in noodgevallen gewoon door met wat je hebt. Denk wel altijd aan de lievelingsposities van je spelers. Middenvelders in het midden, buitenspelers op de randen en ga zo maar door.

In het Teammanagement-scherm kun je met de Y- of Driehoek-knop bepalen op welke positie je spelers staan. Het spel maakt wel een aantal aanbevelingen, maar let er op dat de spelers ook echt op de juiste plekken staan.

Het is ook handig om templates bij te houden. Dit is nuttig voor wanneer een van je sleutelspelers geblesseerd is. In deze templates kun je alles van posities en spelrollen tot tactieken opslaan. Het is zelfs aan te raden om een top tier template bij te houden, voor wanneer je het tegen een tegenstander opneemt die je ten alle kosten moet verslaan.


Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.


Goede tactieken toepassen

Net als je opstelling, moet ook je tactiek aan je speelstijl aansluiten. Als met meer dan drie verdedigers speelt, kun je bijvoorbeeld met meer pressing spelen. Je kunt elke tactiek met een slider aanpassen. Let echter wel op want als je met meer druk speelt, worden je spelers sneller moe. Zet je verdedigers dus niet te veel onder stress en laat ze niet te agressief spelen, want goede spitsen kunnen dit uitbuiten.

Pressing is overigens echter handig als je tijdens een wedstrijd die je aant het verliezen bent. Als je spelers die druk opvoeren, kom je sneller terug in balbezit en krijg je dus meer doelkansen. Met de D-Pad geef je snelle tactische orders aan je team. Klik naar boven en onder het het pressings-niveau aan te passen.

Elk team heeft zijn eigen tactische setting. Deze kun je uiteraard naar je hand zetten en zelf een stempel op de speelstijl duwen. Of kies uit een van de vooraf ingestelde tactieken, bijvoorbeeld voor counters, balbezit, enzovoort.

Bij het kiezen van je tactiek, is het natuurlijk cruciaal dat je in de eerste plaats naar je tegenstander kijkt en zijn spelplan probeert in te schatten. Tegen een sterk aanvallend team speel je bijvoorbeeld best niet zelf te offensief, of de tegenstander profiteert van de ruimtes die onvermijdelijk vallen.

Betekenis tactische opties

Het scherm waar je zelf een Aangepaste Tactiek kiest

Opbouw

Snelheid: bepaalt het tempo van de aanval

Passen: beïnvloedt de lengte van de passes en hoe spelers zich beschikbaar maken

Plaatsing: geeft aan of iedereen georganiseerd blijft, of de vrijheid krijgt om ruimtes op te zoeken op de eigen helft en het middenveld.

Kansen creëren

Passen: bepaalt hoeveel risico's spelers nemen bij de passes

Voorzetten: beïnvloedt de hoeveelheid hoge voorzetten van de flanken

Schieten: bepaalt de hoeveelheid risico die spelers bij een schot op doel nemen

Plaatsing: geeft aan of iedereen georganiseerd blijft, of de vrijheid krijgt om ruimtes op te zoeken in rond het strafschopgebied van de tegenstander

Verdediging

Druk: bepaalt met hoeveel pressing dat je team speelt

Agressie: beïnvloedt de mate van agressie die spelers gebruiken om de bal te veroveren

Breedte team: bepaalt in welke mate het team richting de bal speelt

Lijn van de verdedig.: geeft aan of de verdediging de aanvallers afdekt, of in de buitenspelval probeert te lokken

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties