Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 18 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

Alles wat je over de nieuwe FIFA 18 moet weten.

FIFA 18 is officieel verkrijgbaar op de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Om het seizoen meteen goed te starten hebben we deze FIFA 18 tips op een rij gezet. Met onze basistips leer je de besturing onder de knie te krijgen. We hebben een gids voor Ultimate Team en een over Career Mode. Maar natuurlijk ook lijsten van de beste spelers in verschillende categorieën.

Op deze pagina vind je enkele handige tips voor FIFA 18 beginners en op welke nieuwe FIFA 18 features je als veteraan zeker moet letten.

FIFA 18 tips inhoudstafel

We hebben onze FIFA 18 tips aan de hand van de verschillende game modes ingedeeld:

FIFA 18 tips en tricks - Overzicht voor beginners en gevorderden

FIFA 18 Ultimate Team (FUT 18) tips en tricks - Beste team bouwen

Wil je je FUT beheren zonder je console aan te zetten? Dan is de FIFA 18 Web App wat voor jou!

FIFA 18 Career Mode tips en tricks - Succesvol Manager en Speler

  • FIFA 18 Career Mode - Tips voor spelerscarrière (Binnenkort!)
  • FIFA 18 Career Mode - Meer geld verdienen en financiële overnames (Binnenkort!)
  • FIFA 18 Career Mode - Spelers trainen en goedkope talenten zonder contract vinden (Binnenkort!)
  • FIFA 18 Career Mode - Vorm en moreel verhogen (Binnenkort!)

FIFA 18 player ratings en beste spelers - de top 50 beste spelers gerangschikt op rating


FIFA 18 tips voor beginners

Een goede teamsamenstelling

Een goed gebalanceerd team is niet alleen cruciaal in Career Mode, maar zeker in Ultimate Team en is altijd de eerste stap naar succes. Enerzijds moet je rekening houden met je eigen speelstijl. Anderzijds worden vele beslissingen door de beschikbare spelers bepaalt. Heb je een aantal sterke aanvallers, dan kun je zelf het iniatief nemen. Beschik je over een wat zwakkere ploeg, dan speel je beter op de tegenaanval. Plaats spelers altijd op hun favoriete posities en houd altijd de Team Chemistry in het oog.

Heb geduld

Voortdurend op de sprintknop rammen en overal naartoe rennen, brengt meestal niet veel op. In FIFA 18 mag je nooit ondoordacht reageren. Je aanval en verdediging moet je altijd goed plannen. Dit wil echter niet zeggen dat je nooit risico's moet nemen. Soms bieden in voetbal de opportuniteiten zich nu eenmaal plots aan. Wacht deze momenten af en houd ondertussen het hoofd koel.

Benut je kansen zo efficiënt mogelijk

In het algemeen krijg je tijdens een voetbalwedstrijd niet veel kansen om te scoren. Daarom is het cruciaal dat je deze kansen zo efficiënt mogelijk afwerkt. Leer dus als eerste hoe je een bal tussen de netten schiet. Vervolgens kun je leren hoe je doormiddel van goede passes meer openingen en assists forceert. Want, om het met de woorden van Johan Cruijff te zeggen, om te winnen moet je scoren.

Haal alles uit de standaardsituaties

In theorie brengt elke standaardsituatie in voetbal een zeker gevaar met zich mee. Maar dan moet je natuurlijk wel eerst weten hoe je vrije trappen en corners moet trappen om een kans te creëren. Enerzijds heb je de kennis en finesse nodig. Anderzijds heb je ook spelers nodig die goed kunnen trappen en koppen. Een specialist in vrije trappen is in elk team in ieder geval cruciaal.

Geef in Ultimate Team niet onnodig Coins uit

De verleiding is groot om in Ultimate Team al je Coins er aan Card Packs door te jagen. Doe dit echter niet meteen: de Packs leveren immers willekeurige spelers waarvan je nieteens weet of ze in je team passen. Investeer je Coins dus op de transfermarkt aan spelers waarvan je zeker weet dat ze nuttig voor je zijn. Dit helpt je sneller op weg dan alles aan willekeurige Packs uitgeven.

Varieer je passing

FIFA 18 draait meer dan ooit over het beheren van de ruimte. Je moet je tegenstanders uit hun positie lokken en open ruimte creëren. Teams die veel druk zetten hebben een aanzienlijk voordeel, maar het kost ook heel wat uithoudingsvermogen. De beste manier om dit te counteren is je passing variëren: enkele korte passen over de grond vervolgen met een dieptepass opvolgen of een lange crossing. Op die manier ben je onvoorspelbaar en vallen de gaten in de vijandige defensie automatisch.

Oefen je Skill Moves

Skill Moves in FIFA 18 oefenen is niet meteen de leukste bezigheid, maar je haalt er wel op lange termijn een groot voordeel uit. Een van de beste trucs om te leren is de schijnbeweging, door snel op de schiet- en vervolgens passknop te drukken. Dit werkt perfect tegen tegenstanders die blindelings naar de bal rennen, zoals je er online veel vindt. Om de rest van de Skill Moves te oefenen zet je best tijdelijk de moeilijkheidsgraad naar beneden.

Maak gebruik van snelheid

Snelheid en snelle spelers waren nog nooit zo belangrijk dan in FIFA 18. Het algemene tempo ligt lager dan ooit, dus snelle flankspelers gaan een erg populair wapen online zijn. Zorg dus tegelijk ook voor verdedigers die een goede sprinter kunnen opvangen.

Pas op met slidings

Sliding tackles zijn echter geen goede manier om deze snelle spelers op te vangen. Het risico is te groot en als je de bal mist krijg je altijd een foul tegen en in het slechtste geval een gele of rode kaart. Bovendien lig je na een sliding op de grond en ben je automatisch geklopt. Blijf dus op je benen en gebruik gewone tackles.

FIFA 18 nieuwe features

Hier vind je een snel overzicht van de belangrijkste nieuwe features in FIFA 18. Zoals je zult zien zijn de aanpassingen dit jaar eerder gering en beperkt tot kleine tweaks.
  • Snelle invallers - in je Team Management scherm kun je snelle invallers kiezen. Tijdens de match kun je dan gewoon R2/RT inhouden om ze makkelijk het veld op te sturen.
  • Nieuwe cross passes - Met R1/RB geef je nu een hoge, zwevende cross. Met een double-tap geef je een lage cross met effect.
  • Harde tackle - Als je op Driehoekje/Y drukt, voer je een harde tackle uit. Hierbij houdt de speler geen rekening met waar de tegenstander zich bevindt. Pas op, want dit leidt vaak tot een overtreding.
  • Dribbel tweaks - Het is nu makkelijker om met goede dribbelaars aan de slag te gaan. Gebruik L2/LT om trager te lopen, maar wel sneller te dribbelen.
  • Penalty tweaks - Penalties zijn makkelijker geworden. Je moet nu gewoon richten en de kracht van je schot bepalen. Keepers zijn ook beter in het stoppen van strafschoppen.

FIFA 18 Switch-versie details

FIFA 18 is ook op de Nintendo Switch beschikbaar. Die versie zal echter niet helemaal dezelfde zijn zoals die op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

FIFA 18 op de Switch heet dan officieel ook niet 'FIFA 18' maar 'EA Sports FIFA'. EA beschouwt het dan ook als een compleet aparte game. Daardoor mist de Switch-versie enkele zaken.

Eerst en vooral is er op de Switch geen The Journey te spelen. Ook FUT Champions zijn afwezig. Alle andere aspecten van FIFA 18 zijn wel te spelen, inclusief alle andere standaard FUT-modi. Daarnaast heeft de Switch-versie ook een exclusieve mode genaamd 'Local Seasons'. In deze mode speel je lokaal met een vriend een kort seizoen.

Waarom dit verschil? FIFA 18 draait op de Frostbite Engine. Deze engine vereist veel rekenkracht om de graphics weer te geven van FIFA 18. De Switch heeft echter, omdat het nu eenmaal een kleinere, draagbare console is, niet die nodige rekenkracht. EA Sports heeft daarom een speciale engine gemaakt voor de Switch, waardoor de game net dat tikkeltje anders is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

FIFA 18

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties