Skip to main content

Zo versla je de Erdtree Avatar in Elden Ring

Alle locaties van de Minor Erdtrees opgelijst.

A warrior does battle with the Erdtree Avatar in Elden Ring
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je vindt de Minor Erdtees in Elden Ring op verschillende plaatsen in alle regio’s van de The Lands Between. Ze zijn lang niet zo groot als de centrale Erdtree die je steeds op de achtergrond ziet, maar ze zien er nog steeds best groot uit.

De meeste Erdtrees worden beschermd door Erdtree Avatars, de bewakers van deze bomen die je moet verslaan. In deze gids vertellen we je hoe je de Erdtree Avatars kunt verslaan, welke beloningen je krijgt voor het verslaan van hen, en waar je elke Minor Erdtree in het spel kunt vinden.

Op deze pagina:


Zo versla je een Erdtree Avatar in Elden Ring

De meeste Minor Erdtrees in Elden Ring worden beschermd door Erdtree Avatars. Het zijn optionele bazen, maar als je er een verslaat, laten ze belangrijke beloningen en materialen vallen die je kunt gebruiken om je Flask of Wondrous Physick te upgraden om jezelf te genezen. Hier is hoe je de Erdtree Avatar in Elden Ring kunt verslaan, zodat je die belangrijke prijzen kunt claimen.

De Erdtree Avatar is groot en slaat hard toe, maar ze zijn ook erg traag. Tussen hun slagen door heb je genoeg goede kansen om een zet te doen en toe te slaan.

A warrior approaches the Erdtree Avatar after they smash their weapon to the ground in Elden Ring.
Blijf op afstand wanneer hij op de grond slaat. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Wacht op hun driedubbele combo. Zoals zo vaak het geval is, zal de Avatar links, rechts en uiteindelijk van bovenaf slaan. Ontwijk deze laatste slag diagonaal, in de richting van het lichaam van de Avatar. Je hebt nu veel tijd om het hard te slaan, omdat het vrij lang de tijd neemt om hun enorme wapen weer op te heffen.

De Avatar heeft ook een soort uitbarstingsaanval die schade toebrengt over een grote straal. Hij gebruikt dit als je te lang naast hem staat terwijl je schade toebrengt. Het wordt aangekondigd door een gouden gloed, dus neem afstand als dit begint te gebeuren.

Rol meerdere keren weg en je zou in staat moeten zijn om aan de schokgolf te ontsnappen. Je hebt dan genoeg tijd om naar de Avatar te sprinten terwijl hij probeert op te staan en een of twee keer toe te slaan. Herhaal deze tactiek tijdens het gevecht.

An Erdtree Avatar unleashes a lightning attack on a warrior in Elden Ring.
Een gevaarlijke aanval die hij heeft, zijn deze bliksemschichten. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Maar pas op, hij heeft nog steeds een gemeen trucje achter de hand. Als hij met zijn wapen op de grond stampt, verschijnen er verschillende bliksemschichten om hem heen.

Deze zullen snel op je afkomen en zware schade toebrengen, vooral als ze allemaal achter elkaar raken. Blijf kalm en sprint in een wijde cirkel rond de Avatar heen, je zal zo de bliksemschichten gemakkelijk ontwijken. Je kan indien nodig ze proberen te ontwijken door weg te rollen, maar probeer niet te paniek-rollen.

Blijf deze tactieken gebruiken en uiteindelijk zal je hem verslaan, en kan je je beloningen opeisen.


Alle Minor Erdtree locaties in Elden Ring

Met veel Minor Erdtrees die opduiken in The Lands Between, zijn er ook veel Erdtree Avatars zijn om te verslaan. Hieronder hebben we de locatie van elke Minor Erdtree vermeld, evenals de beloningen die je krijgt voor het verslaan van de respectieve Avatar.

Minor Erdtree locatie in Limgrave

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in Limgrave
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

In het oosten van Limgrave vind je een Minor Erdtree in het Mistwood-bos. Het wordt niet bewaakt, dus hier is geen baasgevecht, maar we kunnen nog steeds een Spiked Cracked Tear, een Greenspill Crystal Tear vinden, en ten westen van de boom vind je de Ash of War: Ground Slam.


Minor Erdtree locatie in Liurnia (Oost)

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in western Liurnia.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

In het noordwesten van Liurnia vind je de Minor Erdtree nabij de Converted Tower. Het is ook net om de hoek van de Road's End Catacombs. De baas hier is een gewone Avatar, en je krijgt de volgende beloningen:

 • 5800 runes
 • Cerulean Cystal Tear
 • Ruptured Crystal Tear

Minor Erdtree locatie in Liurnia (West)

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in eastern Liurnia.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Aan de andere kant van Liurnia is een andere Minor Erdtree, niet ver van de Frenzied Flame Village en de Black Knife Catacombs. Ook deze wordt bewaakt door een gewone Avatar, en je krijgt de volgende beloningen:

 • 5800 runes
 • Holy-Shrouding Cracked Tear
 • Lightning-Shrouding Cracked Tear
 • Magic-Shrouding Cracked Tear

Minor Erdtree locatie in de Weeping Peninsula

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in the Weeping Peninsula.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je vindt nog een op de Weeping Peninsula, nabij de Tombsword Catacombs. Je ziet hem als je naar het westen van de regio kijkt. Ook deze wordt bewaakt door een gewone Erdtree Avatar, en je krijgt de volgende beloningen voor het verslaan ervan:

 • 4500 runes
 • Opaline Bubbletear
 • Crimsonburst Crystal Tear

Minor Erdtree locatie in Caelid (West)

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in western Caelid.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Deze Erdtree ligt boven de weg van de Smouldering Church en Summonwater Village, en wordt bewaakt door een Putrid Avatar. Deze Avatar is dus gevaarlijker dan normaal omdat hij je met Scarlet Rot kan besmetten. Anders heeft hij een identieke moveset aan de normale Erdtree Avatars. Het verslaan ervan levert je de volgende beloningen op:

 • 9600 runes
 • Greenburst Crystal Tear
 • Flame-Shrouding Cracked Tear

Minor Erdtree locatie in Caelid (Oost)

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in eastern Caelid.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Er is een andere Minor Erdtree in het oostelijke deel van Caelid, net om de hoek van Dragonbarrow Cave. Hij torent ook boven de War-Dead Catacombs uit en bevindt zich aan de rand van de Wailing Dunes waar je Starscourge Radahn zult bevechten. Ook deze Minor Erdtree wordt bewaakt door een Putrid Avatar, en hij kan je ook besmetten met Scarlet Rot als je niet voorzichtig bent. Het verslaan ervan levert je de volgende beloningen op:

 • 28,000 runes
 • Opaline Hardtear
 • Stonebarb Cracked Tear

Minor Erdtree locatie op het Atlus Plataeu

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in the Atlus Plateau.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Hoewel er een Erdtree Avatar in Leyndell, Royal Capital, is, vind je de Minor Erdtree van deze regio ver naar het noordwesten, buiten de beschermende muren. Hier zul je een Wormface baas tegenkomen en de volgende beloningen krijgen:

 • 10,000 runes
 • Crimonspill Crystal Tear
 • Speckled Hardtear

Minor Erdtree locatie in Gelmir

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in Gelmir.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je vindt de Minor Erdtree in Gelmir als je oostwaarts rijdt vanaf de Site of Grace 'Bridge of Iniquity'. De baas hier is een Ulcerated Tree Spirit - hetzelfde type als die je hebt bevochten in de Fringefolk Hero's Grave. Je beloningen voor het verslaan zijn:

 • 18,000 runes
 • Leaden Hardtear
 • Cerulean Hidden Tear

Minor Erdtree locatie op de Mountaintops of the Giants

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in the Mountaintops of the Giants.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Je vindt deze Minor Erdtree ten oosten van de Stargazer's Ruins (en kan ook vanaf daar worden bereikt dankzij de brug die de twee bergtoppen verbindt). Dit gevecht kan lastig zijn, omdat een gewone Avatar na een tijdje wordt vergezeld door een andere Avatar, en ze delen dezelfde levensbalk. Bij het verslaan krijg je de volgende beloningen:

 • 70,000 runes
 • Cerulean Crystal Tear
 • Crimson Bubbletear

Minor Erdtree locatie in de Consecrated Snowfield

A map screen in Elden Ring showing the location of the Minor Erdtree in the Consecrated Snowfield.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Aan de andere kant van de Stargazer's Ruins vind je ook een Minor Erdtree naar het westen. De gemakkelijkste manier om hier te komen is door zuidoostwaarts te rijden vanaf Ordina, Liturgical Town. Hier wacht je een andere Putrid Avatar, dus pas op voor die Scarlet Rot-aanvallen. Bij het verslaan krijg je de volgende beloningen:

 • 160,000 runes
 • Thorny Cracked Tear
 • Ruptured Crystal Tear

Dat is alles wat je moet weten over de Erdtree Avatars in Elden Ring en hoe je ze kunt verslaan. Voor meer advies over het verslaan van de moeilijkste bazen in Elden Ring, kun je leren hoe je alle hoofd bazen van Elden Ring in volgorde kunt aanpakken.

Read this next