Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring Starscourge Radahn tips and strategie

Hoe je de Caelid boss verslaat.

Starscourge Radahn is een behoorlijk zwaar boss fight in Elden Ring - een van de pittigste gevechten in de game.

De Starscourge Radahn boss fight start je in Redmane Castle, tijdens het festival ter ere van de boss zelf. Het is aan jou en enkele andere aanwezigen om Starscourge Radahn voorgoed te verslaan.

Het draait tijdens dit gevecht hoofdzakelijk om summonen. Je gaat dit gevecht namelijk samen met anderen aan. Toch is het mogelijk menselijke spelers op te roepen of een spirit ash summon in te zetten.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe Starscourge Radahn voorbereiden

Ter voorbereiding van Starscourge Radahn raden we je aan armor te pakken die sterk is tegen fysieke aanvallen, maar waarbij het gewicht onder de 40 blijft. Daardoor kun je nog steeds met een redelijke snelheid naar voren sprinten. Waarom dat belangrijk in dit boss fight is, lees je hieronder.

Torrent is handig dit gevecht te winnen, dus zorg ervoor dat het paard makkelijk te pakken is binnen je items. Gebruik Torrent nog niet gelijk, aangezien Radahn je met een welgemikt schot met zijn pijl en boog je er zo vanaf schiet.


Starscourge Radahn tips: hoe Starscourge Radahn verslaan

Zet jezelf schrap, want dit wordt een stevig gevecht. Eenmaal in Starscourge Radahn's arena moet je direct naar voren sprinten, waarbij je de gloeiende markers op de grond voor je volgt. Dit zijn summon spots van computergestuurde companions, waarvan je de meeste tijdens het festival in Redmane Castle heb ontmoet ter ere van Starscourge Radahn.

Roep zoveel mogelijk AI-personages op terwijl je op Starscourge Radahn afstormt. Terwijl je dit doet, schiet Radahn een pijl recht op je af. Verstop je achter het puin op het slagveld of roll dwars door de pijl heen - strafen en eromheen rollen hebben namelijk geen zin.

Starscourge Radahn kan de elementaire pijl vervangen door een reeks gewone pijlen. Wanneer hij een cluster pijlen de lucht in schiet, zullen ze op je neerdalen. Ren om dit gebied heen als je niet geraakt wilt worden.

Wanneer jij of een van je strijdgenoten te dicht in de buurt van Starscourge Radahn komen, stopt hij met pijlen afschieten en stapt hij over op fysieke aanvallen. Een van de meest favoriete tactieken van de boss is op zijn relatief kleine paard galopperen. Hij omcirkelt je dan terwijl hij zijn zwaard klaar houdt om mee te slaan.Houd je hoofd altijd koel tijdens deze fase. Hoe later je door zijn aanvallen dodge rollt, hoe groter de kans je zijn aanvallen volledig ontwijkt.

Idealiter summon je Torrent wanneer Radahn met zijn fysieke aanvallen begint. Wanneer je het paard te vroeg oproept, schiet de boss je er vanaf. Starscourge Radahn is daarnaast relatief zwak tegen magic-gebaseerde attacks zoals bolts, dus het is een goed idee op de rug van Torrent een staff te gebruiken voor ranged attacks.

Radahn kan elemental attacks zoals zijn pijlen gebruiken. Hij laadt zijn zwaard met een paarse bliksem. Wanneer hij die boven zijn hoofd houdt, dan laat hij die direct voor hem op de grond inslaan. Kom dus niet te dicht in zijn buurt nu, aangezien amper een seconde na deze aanval hij beide zwaarden gebruikt voor een slag.

In deze fase loopt de spanning letterlijk op. Starscourge Radahn kan een attack uitvoeren die impact heeft op een flink gebied voor hem. Dat doet hij door zijn zwaarden op de grond te rammen.

Bij de volgende aanval roept de baas orbs op die op jou afkomen. Het enige advies dat we hier kunnen geven, is om zo snel mogelijk weg te wezen en afstand te houden. Er is namelijk geen manier om de explosie te dodgen wanneer je in de buurt bent, maar het is relatief makkelijk om de orbs heen te rollen.

Wanneer Radahn op ongeveer de helft van zijn health zit, laat hij zich van zijn meest valse kant zien. De boss verdwijnt in de lucht en blijft daar ongeveer vier seconden. Daarna komt hij schreeuwend in de vorm van een komeet keihard terug.

Houd de lucht in de gaten en positioneer jezelf aan de andere kant van de heuvel waar de komeet vandaan komt. Op die manier kun je jezelf beschermen tegen de impact. Als je op Torrent zit, kun je de aanval vermijden door met het paard in een diagonale lijn naast de heuveltop te sprinten.

Na de komeet wordt Starscourge Radahn nog taaier. Hij heeft nu bliksembollen om zich heen zweven die je kunnen raken als je te dichtbij komt. Tevens kan hij een op shockwave-gebaseerde attack uitvoeren met zijn zwaarden.

In deze fase is Torrent van het grootste belang. Je kunt de eindbaas net buiten het bereik van zijn fysieke aanvallen blijven omcirkelen, terwijl je ook double jumpt over de schokgolven wanneer ze op het punt staan om je te raken.

Tot slot is er tijdens deze fase nog een gemene aanval waar je op moet letten: Radahn springt in de lucht en blijft daar een paar seconden hangen. Hij staat op het punt om met een bliksemstraal op je af te komen. Als je nu nog niet op Torrent zit, bestijg dan je ros en ga achteruit. Als Radahn namelijk klaar is met zijn duikende beweging naar jou toe, maakt hij de aanval af door zich op de grond te laten vallen wat een enorm gebied bereikt.

Het is heel belangrijk om te weten dat je personages herhaaldelijk kunt oproepen in dit gevecht tegen Starscourge Radahn. Als een AI-personage in het stof bijt (en geloof ons, dat zullen ze vaak doen), hoef je alleen maar het summon-teken opnieuw te benaderen om ze meteen weer terug in de strijd te krijgen.

We raden je aan om de situatie te bekijken en als je een paar vrienden minder hebt, je bondgenoten weer op te roepen tijdens de tweede fase van Radahn (nadat de komeet heeft ingeslagen).


Starscourge Radahn beloning

Aan het einde van het gevecht krijg je maar liefst 70.000 Runes. Daarnaast krijg je Remembrance of the Starscourge, die je kunt gebruiken voor Runes of ruilen met Enia bij de Roundtable Hold voor nieuwe items. Ook krijg je Radahn's Great Rune, waarmee je je maximum HP, FP en stamina verhoogt.

Nu de pittge boss Starscourge Radahn na al die jaren eindelijk verslagen is, kun je verder met het verhaal van Elden Ring.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties