Skip to main content

Elden Ring Morgott the Omen King tips en strategie

Zo versla je de Leyndell Royal Capital baas.

Morgott the Omen King is een belangrijke baas in het verhaal van Elden Ring.

Je vindt Morgott the Omen King bijna aan het einde van Leyndell, Royal Capital, waar hij op je wacht boven de stad en richting de centrale boom.

De strijd tegen Morgott is ongetwijfeld een van de zwaarste in Elden Ring, hou je dus niet in om hulp in te schakelen via een spirit ash summon of door Melina op te roepen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Zo bereid je je voor op Morgott the Omen King

We zullen niet liegen: Morgott de Omenkoning is mogelijk een van de moeilijkste gevechten in heel Elden Ring, en dat wil wat zeggen. Doe zeker je sterkste pantser aan want hij slaat hard.

Vergeet ook zeker niet Margit's Shackle te gebruiken, net zoals bij Margit zal het Morgott tijdelijk neerhalen in dit gevecht. Als je vergeten bent hoe je Margit’s Shackle krijgt, bekijk dan onze walkthrough over Patches.

We raden je ook aan de Furled Finger Remedy te gebruiken buiten deze arena. Zelfs als je geen andere spelers wil oproepen, kan je Melina zelf oproepen! Ze is behoorlijk goed in het afleiden van de baas, en dat kan je zeker gebruiken.

Morgott the Omen King tips: Zo versla je Morgott the Omen King

Herinner je je de wapens die Margit uit het niets oproept? Je zult daar veel van zien in dit gevecht. Tijdens een aanval zal de nieuwe baas een enorme speer laten oproepen, en ofwel op je afstormen als een steekspel, of de speerpunt op de grond voor je slaan.

Beide slagen kunnen potentieel Bleed damage opbouwen, maar beide kan je vermijden door op het laatste moment van de impact weg te rollen.

Morgott houdt er ook van om die dolkhamercombo uit te voeren waar Margit zo dol op was. Deze keer zal de baas echter twee rondes van drie dolken naar je gooien vanaf een afstand, voordat hij op je af loopt en je met de hamer slaat.

Om dit tegen te gaan, wil je eenvoudigweg zijwaarts wegrollen om de dolken te vermijden, en vervolgens onder de hamerslagen van Morgott door rollen zodat je hem zelf kunt aanvallen.

Je zult tijdens het gevecht tegen Morgott tal van combo-aanvallen zien, en ze komen snel en zwaar. De baas zal de hamer opnieuw oproepen, en dit keer rondzwaaien met de hamer in één hand en het zwaard in de andere.

Ongeveer op de helft van zijn leven zal Morgott op één knie vallen alsof hij openstaat voor een visceral attack. Pas op! Trek terug als hij op zijn knie valt, want hij staat op het punt om te schreeuwen en een enorme schokgolfaanval uit te zenden, en zijn tweede fase in te gaan.

Opborrelende waterpunten zullen nu op het slagveld verschijnen, en je moet ervoor zorgen er niet in te stappen, anders ontvang je schade en ben je open voor opeenvolgende aanvallen van Morgott.

In deze tweede fase kan de baas ook zwaarden als hagel uit de lucht laten vallen. Dit is je signaal om achteruit te gaan, omdat de zwaarden enkele seconden rondom hem neerregenen, maar ook uitwaaieren in rechte lijnen naar de rand van het slagveld. Kijk een beetje naar omhoog als je niet zeker weet of je onder het pad van de zwaarden staat.

Tenslotte kan Morgott zijn zwaard tijdens deze fase bedekken met Bleed damage.

Het komt in de vorm van een grote slasher-aanval, maar gelukkig wordt deze heel duidelijk aangekondigd door de baas die het punt van zijn zwaard achterhoudt en naar je toe sprint. Als je wegrolt op het moment dat het zwaard Morgott's hand verlaat, zou je deze aanval ongedeerd moeten doorkomen.

Zelfs als je moeite hebt met Morgott uit balans te brengen, zijn er nog veel andere momenten waarop je hem kunt aanvallen. Op het einde van een aanval vertraagt hij steeds kort, dit doet hij zeker als hij zijn hamer heeft gebruikt. Benut deze momenten om Morgott te treffen met een reeks snelle slagen en aanvallen, wat je de kans geeft om de overhand te krijgen.

Morgott the Omen King beloning

Tenslotte, wanneer Morgott the Omen King eindelijk verslaan is, krijg je 120.000 Runes voor je inspanningen.

Je wordt ook beloond met het Remembrance of the Omen King-item, dat je naar de Roundtable Hold kunt brengen en kunt inwisselen voor Morgott's Great Rune, dat je maximale HP aanzienlijk zal verhogen.

Het is nu tijd om je reis door The Lands Between voort te zetten en te zien wat de hoofdverhaallijn van Elden Ring nog meer te bieden heeft.

Read this next