Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring summoning spirit locaties: De beste spirit ashes in Elden Ring

Een beetje hulp is altijd welkom.

Met de Elden Ring summoning spirits roep je een divers aantal computergestuurde kompanen op, die je tijdens gevechten helpen.

Dat is iets anders dan de summons, waarbij je andere spelers in multiplayer oproept of een NPC uit het verhaal je laat helpen.

Aangezien de moeilijkste bazen in Elden Ring behoorlijk intimiderend zijn, en je vaak in situaties terecht komt waarbij je het tegen meer dan één vijand tegelijkertijd opneemt, zijn spirit ashes belangrijke tools waarmee je de overhand krijgt.

Hoewel ze vaak niet sterk genoeg zijn om een vijand voor je te verslaan, zijn ze hoe dan ook handig als afleiding. Met name tijdens baasgevechten, waar je ze hoe dan ook kunt oproepen in plaats van wachten op een andere speler.

Deze gids legt uit hoe Spirit Ashes werken, hoe je ze gebruikt en waar je de beste vindt in Elden Ring.

Op deze pagina:

Beste Spirit Ash locaties:

Cover image for YouTube videoELDEN RING Review - Koning der Souls?

Hoe gebruik je Spirit Ashes in Elden Ring

Spirits kunnen versies van vijanden die je in the Lands Between tegenkomt zijn, alsook de geesten van legendarische helden. Sommigen zijn zelfs een hele groep die je oproept.

Om Spirit Ashes te gebruiken moet je eerst de Spirit Calling Bell hebben. Je kunt deze al vroeg ontgrendelen als je de Church of Elleh hebt bezocht, vlakbij het startgebied. Zodra je je paard ontgrendelt, de optie hebt om te levelen en je naar de Roundtable Hold kunt teleporteren, keer je terug naar de Church of Elleh waar je een nieuwe NPC tegenkomt. In ons geval was het avond en was het gebied omhult in een mist.

Praat met de heks en ze geeft je de Spirit Calling Bell, alsook de Lone Wolf Ashes om mee te starten. Als je haar mist, kun je hem ook van de Twin Maiden Husks in de Roundtable Hold kopen.

Je kunt de Spirit Calling Bell niet op zichzelf gebruiken. In plaats daarvan equip je de gewenste Spirit Ash in je Quick Items lijst. Wees ervan bewust dat je Spirits alleen in bepaalde gebieden kunt oproepen, te herkennen aan een kleine grafzerk boven je equipment UI. Dat is ook waar de HP van de opgeroepen Spirit komt te staan.

Je kunt maar één Spirit per keer oproepen, maar helemaal geen als je ook een andere speler oproept via multiplayer. Spirits kosten ook FP om te summonen. De hoeveelheid FP geeft je gelijk een indicatie van hoe effectief ze zijn. Je zult ook zien dat de sterkste Spirits meer dan je maximale FP kosten in het begin. Wil je dus het meeste uit de Spirits halen, dan moet je je Mind stat verhogen.

Hoe Spirit Ashes versterken met Spirit Tuning in Elden Ring

Net als met wapens kun je ook Spirit Ashes upgraden, te zien aan het nummer naast hun naam (bijv. +1, +2, en zo verder). Dat doe je via Spirit Tuning, hoewel je wel eerst met de juiste mensen moet praten om dit te ontgrendelen.

De betreffende Spirit Tuner is Roderika, een jongedame waarmee je in de Roundtable Hold kunt praten. Als je voor het eerst met haar spreekt heeft ze echter nog geen rol. Je moet eerst met Hewg de smid praten die haar zal trainen als je de dialoogopties volgt.

Zodra je Hewg hebt overgehaald om haar te helpen, zal Roderika tegenover de smid zitten met haar eigen kraampje als Spirit Tuner wanneer je later weer in de Roundtable Hold komt.

Naast runes heb je voor het upgraden van Spirit Ashes ook materiaal genaamd Glovewort nodig. Deze planten komen in twee soorten: Grave Glovewort en Ghost Glovewort. Ze hebben ook een nummer om hun kracht mee aan te duiden, net als Smithing Stones (bijv. Ghost Glovewort [3]). Ghost Glovewort is nodig om speciale Ashes te upgraden, maar doorgaans heb je maar één materiaal nodig om de klus te klaren.

Glovewort zijn best lastig te vinden, maar je vindt ze doorgaans in de diverse Catacombs in de wereld. Uiteindelijk kun je ze ook bij de Twin Maiden Husks kopen, er vanuit gaande dat je de relevante Bell Bearings vindt en die aan ze geeft.

De beste Spirit Ashes in Elden Ring

Welke Spirits moet je in Elden Ring gebruiken? Dat verschilt per situatie. Hoewel sommigen best nutteloos kunnen aanvoelen, zijn degene die je als groep van twee tot vijf oproept ideaal als je zoveel mogelijk afleiding nodig hebt. En ook al doen ze niet veel schade, door continue in groep aan te vallen, onderbreken ze de aanvallen van je vijand en staggeren ze hem..

Hoewel je wel je Mind stat moet verhogen voordat je ze kunt gebruiken, zijn Special Ashes enorm krachtig hetzij in aanvalskracht of in HP. Dat maakt ze ideaal lokaas voor bazen en als je ze blijft upgraden overleven ze het gevecht misschien ook nog.

Hieronder is een lijst met de beste Spirit Ashes, met hun locaties. Aangezien dit een gigantische game is vol geheimen, is deze lijst niet volledig. Maar het geeft je vast een goed idee welke summons er nuttig zijn in de game, en in welke situatie je ze het beste inzet.

Lone wolf ashes locatie

kost: 55 FP

De naam is misleidend, je krijgt drie wolven om voor je te vechten. Met hun hoge wendbaarheid zijn ze ideaal voor snelle aanvallen en om vijanden te onderbreken.

Dit zijn waarschijnlijk de eerste Spirit Ashes die je vindt, aangezien je ze van de Witch krijgt samen met de Spirit Ringing Bell in de Church of Elleh.

Wandering noble ashes locatie

Kost: 28 FP

Wegwerpsoldaatjes, maar het zijn er vijf dus ze zijn best degelijk lokaas.

Je vindt deze Spirit Ashes in de Stormfront Catacombs in de lager gelegen gebieden van Limgrave voordat je naar Stormhill gaat. Je vindt ze in een grafkist in de catacomben.

Noble sorcerer ashes locatie

Kost: 11 FP

Zonde van je tijd aangezien de spreuken van de Sorcerer erg slap zijn, maar het is dan ook de goedkoopste Spirit Ash om te summonen.

Zijn Spirit Ashes zijn ook in de Stormfront Catacombs en tevens je beloning voor het verslaan van de baas daarbinnen, een Erdtree Burial Watchdog.

Putrid corpse ashes locatie

Kost: 40 FP

Vier stuks, vrij zwak maar redelijk lokaas.

Hun Ashes vind je als beloning voor het verslaan van de Frenzied Duelist onderin de Gaol Cave, in het zuidwesten van Caelid. Je moet door een giftig moeras waden, waar je Scarlet Rot van krijgt. Torrent kan er wel zonder moeite doorheen lopen. Zorg ervoor dat je Swordstone Keys bij je hebt om het pad te openen.

Skeletal militiaman ashes locatie

kost: 44 FP

Deze twee speerdragende skeletten zijn behoorlijk goed in een gevecht aangezien ze steeds terugkomen nadat ze zijn verslagen, tenzij ze fatsoenlijk zijn afgemaakt nadat ze in elkaar zijn gezakt.

Deze Ashes krijg je van een vermakelijke miniboss genaamd Tibia Mariner, een geestelijk skelelet die in zijn bootje met je vecht (ja, echt). Hij roept ook andere skeletten op om met je te vechten. Je vind hem in het overstroomde Summonwater Village in het oosten van Limgrave.

Skeletal bandit ashes locatie

Kost: 22 FP

Net als met de Skeletal Militiamen komt de Skeletal Bandit ook steeds terug tenzij hij fatsoenlijk wordt opgeruimd. Zijn twee zwaarden maken hem best gevaarlijk, maar hij is wel maar in z'n eentje.

Deze Spirit Ash krijg je ook van een Tibia Mariner, die je tegekomst wanneer je het rechterpad volgt wanneer je Liurnia binnenkomt en richting de Artist's Shack loopt. Opvallend genoeg vecht deze bootsman niet op het water, maar in een bos dit keer.

Winged misbegotten ashes locatie

Kost: 37 FP

Deze vliegende vijanden zijn irritant om mee te vechten, dus het is alleen maar eerlijk dat ze ook irritant zijn tegen bazen als je er zelf een oproept.

Deze Ashes vind je in de Unsightly Catacombs, in het noordwesten van het verborgen pad dat naar Altus Plateau leidt, nadat je de Magma Wyrm hebt verslagen. Je hebt Swordstone Keys nodig om het pad naar de catacomben te ontgrendelen.

Je moet door de catacomben navigeren om een hendel te vinden die de deur naar de baas opent, maar onderweg kom je bij een donker trappengat met een put onderin. Val naar beneden, waar je de ashes vindt.

Demi-human ashes locatie

Kost: 69 FP

Deze kleine naar wilde vijanden vallen in een groep van vijf aan, waardoor ze ideaal zijn tegen andere groepen of om een moeilijke baas in het gareel te houden. Ze zijn nog beter na een paar upgrades.

Je vindt hun Spirit Ashes door nog een Erdtree Burial Watchdog mini-boss te verslaan in de Impaler's Catacombs in het noordoosten van Weeping Peninsula. Je moet hogerop komen waar Oridys's Rise is, en dan de buitenste rand volgen waar je bij de achteringang komt.

Rotten stray ashes locatie

Kost: 35 FP

Veel geweldadiger dan de Lone Wolves en ook al summon je er maar één, is het wel nog steeds een snel en wendbaar wezen dat vijanden goed afleidt.

Hoewel je deze in Caelid vindt, kun je er al vroeg bijkomen als je naar de Sellia Crystal Mines teleporteert via de kist in Dragonburnt Ruins (zo kom je ook al snel bij onze aanbevolen rune farming spot). Als je in Sellia bent vind je in het zuiden de Sellia Under-Stair Site of Grace, dat naar een moeras leidt waar je Scarlet Rot van krijgt. In de buurt vind je het lijk van een Rotten Stray waar je de Spirit Ashes van oppakt.

Giant rat ashes locatie

Kost: 0 FP

De enige Spirit die je gratis kunt oproepen, hoewel ze van twijfelachtige waarde zijn. Als je ze echter levelt komen er nog meer ratten tevoorschijn!

Je moet naar West Windmill Pasture, ten westen van Windmill Village in het noorden van Altus Plateau. Benader de stallen naast de windmolen waar je een zwerm ratten tegenkomt, en binnenin nog een veel grotere. Dood ze en pak de Spirit Ashes.

Spirit jellyfish ashes locatie

Kost: 31 FP

Spirit jellyfish zijn doorgaans geen bedreiging als vijanden, dus je kunt je afvragen waarom je er een zou summonen. Ze verlichten echter je omgevingen en spuwen gif. Deze Spirit Ashes zijn een gift van Roderika. Je hoeft simpelweg maar met haar te praten zodra ze haar Spirit Tuning shop heeft geopend.

Fanged imp ashes locatie

Kost: 50 FP

Imps kunnen gigantisch irritant zijn als je catacomben doorzoekt en met deze Ashes roep je er twee op. Ze bewegen snel en gooien magische potten naar vijanden.

Deze Ashes worden door een van de Isolated Merchants verkocht. Degene die je zoekt is vlak buiten de poorten van Raya Lucaria Academy. Vanaf de Main Academy Gate Site of Grace ga je naar het zuidoosten langs de teleporter en volg je het pad. Daar kom je wolven tegen, maar rij langs ze en je vindt de merchant die de Ashes voor 2000 runes verkoopt.

Greatshield soldier ashes locatie

Kost: 74 FP

Waarschijnlijk een van de beste groep die je als Spirit Ash kunt oproepen. Je krijgt niet alleen vijf soldaten, maar ze dragen allemaal Greatshields - de ultieme tank afleiding. Laat ze de klappen van een baas incasseren terwijl jij achter hem sluipt om een paar gratis klappen uit te delen.

Om deze Ashes te krijgen moet je echter wel Radhan verslaan, een lastig gevecht in het begin. Zodra je hem echter verslaat slaat er een ster in die het pad naar Nokron, the Eternal City opent. De ingang naar dit ondergrondse gebied is in het zuiden van de Mistwood in Limgrave.

Zodra je in Nokron bent is er een lichtgevend pad dat je kunt bewandelen, maar ga daar nog niet heen. Rechts ervan vind je een begraafplaats en een paar vijanden. Dood ze en ga naar de rechterhoek waar je de Ashes tussen de graven vindt.

Ancestral follower ashes locatie

Kost: 86 FP

Als je in de Siofra River Well Depths bent geweest heb je deze imposante wezens al eens gezien. Ze vechten met zware knotsen en bogen, maar de Spirit specialiseert zich in dat laatste.

De Ashes bevinden zich ook in Siofra, maar je moet wat stappen doorlopen. Als je bij de rivieroever aankomt zie je een aantal stenen monumenten die je aan kunt steken, zoals afgebeeld.

Er zijn er hier acht die je aan moet steken, waarna er ook een toorts op de stenen trap aan gaat die richting Hallowhorn Grounds leidt.

We hebben de locaties van de acht monumenten hieronder gemarkeerd. Zoals je ziet zijn ze verspreidt, van Siofra River Bank in het zuiden tot het noorden van Worshippers' Woods.

Je krijgt een melding als je ze allemaal hebt aangestoken. Keer terug naar Hallowhorn Grounds in het zuidoosten waar je het gloeiende geraamte van een hert ziet. Raak hem aan en je wordt naar een ander gebied geteleporteerd waar je tegen de Ancestor Spirit vecht. Het kan lastig zijn om hem te raken aangezien hij in de lucht zweeft. Daarnaast kan hij springen en teleporteren, maar als je hem verslaat zijn de Ashes van jou.

Raya Lucaria soldier ashes locatie

Kost: 59 FP

Deze Ashes bestaan uit drie soldaten, waarvan de leider spreuken uitspreekt. Een vrij degelijke summon, hoewel je later wel betere vindt, zoals de Greatshield Soldier Ashes.

Deze Ashes vind je in de Road's End Catacombs in het zuidwesten van Liurnia, niet ver van de Minor Erdtree en het pad dat uit Converted Tower leidt. Je vind deze Ashes voor een stenen grafkist terwijl je de catacomben doorzoekt.

Glintstone sorcerer ashes locatie

Kost: 49 FP

Een verbeterde versie van de Noble Sorcerer. De Raya Lucaria Sorcerer wordt beschermd door een stenen kroon en gebruikt Glintstone Stars sorcery.

Hun Ashes zijn te vinden in de Road's End Catacombs door de minibaas te verslaan, de geniepige Spirit Caller Snail, die de gevreesde Crucible Knight kan oproepen.

Als je de Knight verslaat zal dat de Snail niet deren, die zich ergens in de kamer schuilhoudt. Hij verschijnt wanneer de Knight sterft dus probeer hem dan snel te doden voordat hij weer verdwijnt en een nieuwe Knight oproept.

Twinsage sorcerer ashes locatie

Kost: 89 FP

Deze Spirit is een nog krachtigere sorcerer die Glintstone Cometshard en Crystal Burst sorceries uitspreekt, maar kost dan ook een pak meer SP.

Je vind hem door naar het noordoosten van Liurnia in de Black Knife Catacombs te gaan. Dat kan intimiderend zijn maar als je wat Spirits oproept kom je al een heel eind.

Godrick soldier ashes locatie

Kost: 54 FP

Deze Spirits vind je al vroeg. Dit hamer en kruisboog duo zijn degelijke kompanen, ook al krijg je later betere opties. Je hebt in ieder geval genoeg FP om ze op te roepen en blijven nuttig als je ze upgradet.

Hun Ashes zijn te vinden in het zuidwesten van Stormhill Shack. In plaats van de route naar het kasteel volgen ga je terug naar beneden waar je wat bebossing ziet. Reis daar naar toe. Je komt ook Spirit Jellyfish tegen die grotendeels onschadelijk zijn, dus ga gewoon langs ze naar de begraafplaats in het oosten van de bossen, waar je de Ashes vindt.

Leyndell soldier ashes locatie

Kost: 64 FP

Dit zijn zeer capabele tanks met speren en greatshields, hoewel ze later met z'n tweeën niet zo goed zijn als de vijf Greatshield Soldier Ashes.

Hun Ashes zijn te vinden in de Sainted Hero's Cave in Altus Plateau, ten westen van Rampartside Path, waar je kunt komen als je de Capital Outskirts door de noordwestelijke poort hebt verlaten.

Net als met de meeste grotten moet je een doolhof-achtige puzzel oplossen, en onderweg vind je de Ashes. Specifiek gezegd kom je op een punt met een fel schijnend licht in het midden, die de onoverwinnelijke schaduwvijanden overwinnelijk maakt. Voordat je daar naar terugkeert, val je links van het bovenste platform waar je een lijk met de Ashes vindt.

Ancient Dragon Knight Kristoff ashes locatie

Kost: 108 FP

Een legendarische Spirit die niet alleen een gigantisch schild heeft, maar ook Thunderbolts naar vijanden werpt. Een stevige tank waar je wel eerst je FP voor moet opkrikken voordat je hem kunt oproepen.

Zijn Ashes verdien je door de baas in Sainted Hero's Cave te verslaan, namelijk Ancient Hero Zamor. Hij is een geduchte tegenstander die de Frostbite status toedient met zijn aanvallen.

Stormhawk Deenh ashes locatie

Kost: 47 FP

Van alle Special Ashes kost deze het minste FP om op te roepen. Hij bufft je ook met zijn kreten en vliegt rond om windaanvallen uit te voeren.

Stormhawk Deenh's ashes vind je in de Chapel of Anticipation, op een eiland in de buurt van Stormveil Castle. Maar hoe kom je daar?

Ten eerste moet je naar de vier klokkentorens in het westen van Liurnia die uitkijken over Raya Lucaria Academy. Je vindt hier drie teleporters, maar je moet voor elke een Imbued Swordstone Key hebben om te ontgrendelen. Gelukkig vind je er eentje bovenin het gebied bij een Site of Grace.

Als je maar één Imbued Swordstone Key hebt, gebruik hem dan op de teleport waar je naar het noorden kijkt. Deze brengt je naar de Chapel of Anticipation waar je met een mini-boss moet vechten. Nadat je hem verslaat volg je het pad naar de kapel, maar zoek je naar een doorgang aan de rechterkant waar je naar boven kunt en een kist met de Ashes vindt.

Banished Knight Oleg ashes locatie

Kost: 100 FP

Dit is een van de eerste Special Ashes die je kunt ontgrendelen. Oleg is een beest van een krijger met een zwaard in elke hand, die aggressief aanvalt en de meeste aanvallen goed kan weerstaan. Een briljante tank die het waard is om je Mind te verhogen.

Hoewel het mogelijk is om Oleg in het begin te krijgen, hangt het er wel vanaf of je de valstrikken in de Fringefolk Hero's Cave kunt overleven, waar je ook twee Swordstone Keys voor nodig hebt. Versla de formidabele Ulcerated Tree Spirit aan het einde en je verdient de Ashes, alsook een Golden Seed waarmee je je Flask Charges verhoogt.

Latenna the Albinauric ashes locatie

Kost: 83 FP

Een magische boogschutter die een van de meest interessante questlines heeft, die tevens naar een van Elden Ring's geheime gebieden leidt. Latenna is iemand die de bewuste keuze heeft gemaakt om een Spirit te worden. Hoewel haar boog erg sterk is, kan ze zich niet verplaatsen van de plek waar je haar hebt opgeroepen. Ze functioneert dus als een soort turret.

Je vindt Latenna door de Lakeside Crystal Cave ten zuiden van het meer in Liurnia te onderzoeken. In plaats dat je na het verslaan van de mini-boss naar buiten teleporteert, moet je een ander pad voorwaarts vinden dat je naar de Slumbering Wolf's Shack leidt. Daar vind je haar naast haar wolf, Lobo. Als je nu echter met haar praat zegt ze vooral dat ze niets weet over een bepaald medallion.

Om haar wat spraakzamer te maken moet je haar questline starten door naar de Village of the Albinaurics te gaan. Vanaf die Site of Grace ga je naar het oosten langs het dorp tot je bij een grote pot aankomt. Hij valt op omdat hij niet op de andere pot-mensen lijkt die je bent tegengekomen. Sla hem met je zwaard en je ontdekt een oude man in de pot.

Praat met hem en hij geeft je de helft van de Haligtree Secret Medallion. Keer nu terug naar Latenna en laat haar het medallion zien, waarna ze je niet alleen vertelt waar je de andere helft kan vinden, maar ook met je meegaat zodat je haar Spirit kan oproepen.

Perfumer Tricia ashes locatie

Kost: 78 FP

Perfumer Tricia valt aan door een boog van stof te gooien die ze vervolgens in de fik zet. Ze doet echter wel meer dan aanvallen, want ze kent ook defensieve magie. Ze spreekt een schild over haarzelf en jou uit wanneer je haar oproept.

Ze is een van de zeldzame Spirit Ashes die je pas krijgt nadat je haar verslaat. Je vindt haar in de Unsightly Catacombs, waar je ook de Winged Misbegotten Ashes hebt gevonden. Om het allemaal wat duidelijker te maken, die catacomben bevinden zich naast de Perfumer's Ruins.

Omenkiller Rollo ashes locatie

Kost: 113 FP

De naam suggereert het al maar Rollo is een beest. Hij is net Oleg op steroïden met nog grotere zwaarden en valt woest aan, met sprong- en stampaanvallen. Dat betekent ook dat je meer FP nodig hebt, dus krik je Mind een beetje op.

Zijn Ashes vind je onderweg naar de Divine Tower of East Altus, die je bereikt door niet de lift naar de Forbidden Lands te pakken maar juist het pad te blijven volgen. Je ziet de toren voor je maar zodra je naar voren stapt wordt het pikkedonker. Dark Souls spelers zullen vast terugdenken aan de Four Kings maar gelukkig hoef je hier maar twee Fell Twins te verslaan, uiteraard al dan niet met een summon om je te helpen.

Versla deze twee en je keer terug naar de Divine Tower waar je Rollo's Ashes als beloning krijgt.

Lhutel the Headless ashes locatie

Kost: 104 FP

Te vinden in Weeping Peninsula. Lhutel is een van de eerste Special Ashes waar je bij kunt komen, hoewel de hoeveelheid FP die je nodig hebt waarschijnlijk betekent dat je haar niet meteen kunt gebruiken. De onthoofde ridder is echter wel een enorm sterke Spirit, met een Greatshield en Spectral Lances die ze gooit.

Haar ashes vind je in de Tombsward Catacombs, die lastig te vinden zijn. Als je start vanaf de Tombsward Site of Grace ga je naar het noorden, in de buurt van de klifrand tot je naar boven kunt. Dan keer je naar het zuiden tot je bij een standbeeld komt, die het pad verlicht als je het aanraakt. Het wijst naar de rotsen waar je tweet Spirit Jellyfish ziet zweven, maar als je in de buurt komt zul je de deur naar de catacomben vinden.

Eens binnen moet je de puzzel oplossen om de hendel te activeren die de boss room opent waar je met een Cemetary Shade moet vechten. Doodt hem en Lhutels Ashes zijn van jou.

Depraved Perfumer Carmaan ashes locatie

Kost: 124 FP

Carmaan is een van de krachtigste Perfumers die je op kunt roepen en vecht met een zwaard en magie. Maar aangezien hij ook behoorlijk wat FP kost moet je je afvragen of je wel zoveel in je Mind stat wilt investeren om hem te gebruiken.

Zijn Ashes vind je door de Volcano Manor questline te starten. Je vindt het landhuis op de top van Mt. Gelmir in het westen of Altus Plateau. Eenmaal binnen ontmoet je Lady Tanith die in de hoek van de kamer zit, met een intimiderende Knight naast haar. Praat met haar en stem toe dat je haar helpt. Dan geeft ze je de Drawing-Room Key om de deuren in de gang rechts te openen.

Het zal opvallen dat een van de deuren geblokkeerd is. Check de kamer hier tegenover om een geheime gang achter een nepmuur in de rechterhoek te vinden. Deze gang leidt rondom het landhuis en in de afgesloten kamer waar je een lijk vindt met Carmaans Ashes.

Veel succes met het verzamelen van de Spirit Ashes in Elden Ring!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties