Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Elden Ring walkthrough en gids

Je gids door The Lands Between.

Elden Ring is eindelijk uit. From Software’s eerste game met een open wereld is zo enorm en zo diepgaand als gehoopt. Met een uitzonderlijk hoog kluwen aan obscure mechanics, items met vague uitleg, moeilijke bossfights en genoeg geheimen voor wel tien games bij elkaar.

Kortom: Elden Ring is het type game dat maar één keer om de zoveel jaar uitkomt en de Elden Ring walkthrough wordt er eentje van bijbelformaat. Het zal nog even duren voordat deze honderd procent af is, maar we blijven doorgaan en verkennen meedogenloos The Lands Between op zoek naar naar nieuwe dungeons, nieuwebazen, alle wapens, alle armour, schatkisten, map fragments en al het andere dat verborgen zit in Elden Ring.

Kom dus regelmatig terug naar deze Elden Ring walkthrough inhoudsopgave. Wie weet ontdek je samen met ons een geheel nieuw gebied, ontdek je het einde van één van de vele obscure quests of krijg je eindelijk de kennis die je nodig had om één van de bazen te verslaan waar je al zo lang op vast zat.

Elden Ring walkthrough en gids – inhoud

Algemene onderwerpen en handleiding

Hier leggen we de basis van het spel uit, hoe bepaalde mechanics werken, waar speciale items te vinden zijn, hoe je wapens kunt upgraden, hoe je je paard krijgt en gebruikt, wat de verschillende starting classes betekenen en nog veel meer.

Basisinfo

NPC’s en quests

Items en gear

Locaties

Hoofdverhaal, de Great Runes en Demi-Gods

Ben je op zoek naar de machtige Demi-Gods om hun Great Runes te nemen en je weg naar de Elden Ring te voltooien? Dan ben je hier op het juiste adres. We helpen je met aanwijzingen, kaarten, en oplossingen voor het hoofdpad door Elden Ring en alle Legacy Dungeons, inclusief de bazen.

We hebben ook een overzicht van alle bazen voor je met alle info:

Alle gebieden, locaties en dungeons

De enorme spelwereld verbergt tientallen locaties zoals caves, dungeons, catacombs, of gewoon interessante punten die niet verplicht zijn om te verkennen, maar wel nuttig zijn door de extra item’s die ze te bieden hebben en natuurlijk de Runes die je kan verzamelen. Dit is je gids voor de locaties van The Lands Between.

Inhoudsopgave volgt

Vragen voordat je het spel start

Waarom deze walkthrough?

Als één game het verdient om qua inhoud in de kleinst mogelijke delen te worden opgesplitst, dan is het wel Elden Ring. Deze game overtreft alle vorige From Software die tot nu toe zijn uitgebracht met een verbluffend grote, ongelooflijk gedetailleerde wereld waarin niets je dwingt in een bepaalde richting te gaan. Er is dus geen vaste route die iedereen zal nemen.

Nauturlijk kom je af en toe NPC’s tegen die min of meer communiceren wat er aan de hand is en wat ze willen doen, maar er zijn geen quest markers zoals je die kent uit andere games. De gebieden zijn erg verticaal, ruig en vloeien naadloos in elkaar over. Een kaart? Die is er, maar enkel als je de nodige map fragments hebt gevonden.

Dit is waar deze walkthrough van pas komt. Wij beschrijven niet enkel de stappen die nodig zijn om het hoofdverhaal van de Tainted en de Elden Ring te voltooien, maar geven je ook alle locaties, optionele locaties, kerkers, kaarten, env eel meer zodat je zelf je pad kunt volgen.

Wat is het doel van Elden Ring?

Je enige doel wordt al vrij snel verteld aan het begin van de game: ooit werd de Elden Ring in stukken gebroken. Jij moet deze terug in elkaar zetten en zo Elden Lord worden. Niet dat je veel wijze wordt uit die uitleg, want hoe doe je dat?

Wel weten we dat je ten minste twee Demi-Gods moet verslaan en hun Great Runes moet verzamelen om naar de Erdtree te gaan. Er zijn echter veel meer bazen én Demi-Gods dan dat in de game, en dat betekent dat je je eigen pad kunt maken door de game en dat veel content volledig optioneel is.

Het komt dus neer door te zoeken naar deze bazen, door hun legacy dungeons te gaan, en ze te verslaan in meedogenloze gevechten.

Gelukkig stuurt Elden Ring de speler wel een beetje in een goede richting. Op je map worden met gouden strepen aangeduid welke richting je ongeveer uit moet gaan om de belangrijkste content tegen te komen. Maar dat betekent niet dat de andere, optionele content niet de moeite waard is. De mooiste plekken in Elden Ring zitten goed verstopt.

Is er een juiste volgorde?

Nee. De wereld is, op enkele uitzonderingen na, volledig open voor je. Je kan in principe vanaf het begin van de game gaan en staan waar je wilt. Al heb je voor sommige belangrijke passages wel speciale items nodig die je eerst moet vinden. Niets houdt je echter tegen om meteen bij het starten van de game die items te gaan oprapen.

Elden Ring stuurt je wel subtiel naar de gebieden van de Demi-gods die je kunt bezoeken. We houden ons bij het schrijven van deze walkthrough ook aan de volgorde van deze gebieden.

Maar als je wilt, kan je ook ergens anders beginnen, springen van gebied naar gebied, en kijken however je komt. De uitdaging zal groot zijn, want als je te zwak bent voor een gebied zal je dat gauw merken. Niets is echter onoverkomelijk als je de mechanics van Elden Ring kent.

Wat moet je eerst doen?

Hoe zien je eerste stappen in Elden Ring eruit? Dat verschilt natuurlijk voor iedereen en is volledig afhankelijk van welk doel je nastreeft. Er is geen ‘goed’ of fout. Om zonder veel voorkennis aan de slag te gaan raden we wel een paar stappen aan. Die beschrijven we in ons Elden Ring tips voor beginners.

Help, een tegenstander is te moeilijk, wat kan ik doen?

Geen zorgen, het is volledig normaal dat dit gebeurt. Vroeg of laat ontmoet iedereen een tegenstander die in eerste instantie onoverwinnelijk lijkt en je in enkele rake klappen volledig afmaakt.

In dat geval heb je veel opties in Elden Ring. Dit is wat je kan doen als een dungeon of boss te moeilijker is:

  • Roep andere spelers op om je te helpen. Bij moeilijke bossfights zijn er veel spelers die je maar al te graag een handje helpen.
  • Gebruik Spirit Ashes om hulp te krijgen van NPC’s. Dit kan op z’n minst al helpen om de aandacht van de baas af te leiden zodat je meer tijd hebt om te bekomen en te healen. Ook geeft het je tijd om zijn aanvalspatronen te bestuderen en te ontdekken wat de baas exact doet en hoe je deze kunt ontwijken. Het gedrag van een boss goed kennen is goud waard in Elden Ring.
  • Experimenteer met Spirit Ashes. Alle Spirit Ashes hebben andere effecten en verschillende sterktes en zwaktes. Sommige hebben betere verdediging, anderen zijn dan weer goed voor de aanval. Dit kan het verschil maken. Experimenteren kan nooit kwaad.
  • Bestudeer de vijand nauwkeurig en vind gaten in hun verdediging. Meer dan in andere games is timing en het balanceren van aanval en verdediging erg belangrijk. Weten wanneer je moet aanvallen en wanneer je best afstand neemt, is essentieel.
  • Verpleter een optionele baas in een optionele dungeon, ga ergens anders heen en kom later sterker terug. Een paar extra levels en wapen upgrades kunnen echt het verschil maken. Je bent vrijer dan ooit in je progressive. Maak er dus gebruik van. Soms kom je terug bij een baas waar je het vroeger geen tien seconden uithield om hem dan plots in één keer te vermorzelen.
  • Kijk in je inventaris of je geen handige items hebt die je kunnen helpen. Sommige items geven extra bonussen aan je wapens, of geven speciale effecten aan vijanden zoals Poison, Bleed, of Rot. Er zijn zoveel items in het spel, gebruik ze dus ook!

Wat moet ik nog meer weten over het verkennen van de wereld?

Ga gewoon de wereld in en verken deze. Ga grotten en dungeons in. Neem de tijd om goed rond te kijken. Probeer nieuwe dingen. Verzamel alles wat je vindt, en lees ook goed de beschrijvingen in het item scherm. Er zijn zo goed als geen locaties in Elden Ring waar niets te vinden is, en de juiste Ash of War, Spirit Ashes, wapens of armour kunnen het verschil maken.

De wereld verkennen is in Elden Ring zoveel belangrijker dan in andere openwereldgames. Elk nieuw item kan van onschatbare waarde zijn en brengt je dichter bij het worden van Elden Lord. Wees nieuwsgierig, onderzoek alles, en krijg inzicht in de spelwereld van Elden Ring.

Veel success!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Elden Ring

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties