Picture of Cedric Vanhoorebeeck

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Featured articles

[Update]OnLive onverwacht verkocht aan anoniem bedrijf

Minstens helft van werknemers verloren hun baan.

Fransman verdient miljoen met verkoop gamecollectie

De complete sets van SEGA en Nintendo vielen in de smaak.

Nieuwe SimCity krijgt releasedatum

Electronic Arts komt met SimCity Social naar Facebook.

Dead Space 3 aangekondigd

Het blijft gevaarlijk in de ruimte!

Tijdens de persconferentie die Electronic Arts hield op de vooravond van de E3 beurs werden weer heel wat nieuwe games aangekondigd. De opener van de avond was, zoals vooraf al gelekt, de aankondiging van Dead Space 3.

FeatureE3 2012 vooruitblik: Ubisoft

"Voor elk wat wils."

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Massa Diablo 3 accounts gehackt

Meteen ook de echte reden van de downtime op zondag.

In de loop van het weekend werden verschillende Diablo 3 accounts het slachtoffer van hackers, dat schrijft onze zustersite Eurogamer.net. Officieel heeft Blizzard nog geen weet van de diefstallen. Het is voorlopig dus ook niet mogelijk een schatting te maken van de schaal waarop de hackers te werk gingen. Toch bewijst Google dat het niet gaat om geïsoleerde gevallen.

Call of Duty: Black Ops 2 aangekondigd

Een gewelddadige toekomst lonkt.

Black Ops 2 werd zopas aangekondigd op de site van Call of Duty. Na een maandenlange speculatie is dus eindelijk zeker wat we al lang wisten: de Call of Duty franchise krijgt een nieuwe telg.

Black Ops 2 naar de toekomst?

Een futuristisch wapentuig duikt op in de promocampagne.

We weten al een tijdje dat de aankonding van een nieuwe Call of Duty er zit aan te komen. Op de site van Call of duty laat men er intussen geen twijfel meer over bestaan: Black Ops 2 wordt op 1 mei officieel onthuld.

Dark Souls komt naar de PC

Prepare to Die Edition werd zopas bevestigd.

De sublieme actie RPG Dark Souls krijgt een release voor de PC, dat publiceerde het Duitse blad PC Action gisteren. Namco Bandai gaat daarmee in op de enorme vraag van PC-gamers wereldwijd. De PS3 en Xbox360 versies van het spel zijn al sinds zeven oktober beschikbaar.

EA valt in de prijzen

EA mag zich 'Slechtste bedrijf in Amerika' noemen!

Electronic Arts, de ons welbekende uitgever van games als Battlefield 3 of Mass Effect 3, viel gisteren in de prijzen. De bezoekers van de bekende website 'The Consumerist', verkozen EA namelijk tot slechtste bedrijf in Amerika. Of CEO John Riccitiello de Gouden Drol kwam afhalen is niet geweten.

Mozilla lanceert gratis MMO

BrowserQuest is volledig in de browser te spelen.

De maker van de gratis browser Firefox en de eveneens gratis mailclient Thunderbird heeft een kleine zijsprong naar de gamingwereld gemaakt. Het bedrijf lanceert namelijk BrowserQuest, een gratis MMO die volledig in de browser te spelen is.

FeatureAssassin's Creed 3: welke mogelijkheden biedt de Amerikaanse Revolutie?

Eurogamer duikt de geschiedenisboeken in op zoek naar sporen van sluipmoordenaars.

Assassin's Creed 3 neemt ons binnen enkele maanden mee naar het Noord-Amerika tussen 1753 en 1783. Ubisoft belooft ons er een nieuw Assassin's Creed avontuur met in de hoofdrol de Indiaans-Britse Ratohnhake, ook Connor genoemd door de kolonisten. Hij zal als kersverse sluipmoordenaar opereren in New York, Boston en de nog onverkende Amerikaanse wildernis.

Wargame: European Escalation Review

Uitstekend voer voor strategen.

Wargame: European Escalation is de spirituele opvolger van R.U.S.E, een strategiegame die in 2010 op de markt kwam en ons in staat stelde de vijand met sluwe listen te verschalken. Helaas bleven de meningen over R.U.S.E eerder verdeeld. Toch begon ontwikkelaar Eugen Systems zonder verpozen aan een nieuwe game, waarmee ze zich nu, anderhalf jaar later, opnieuw op het RTS-slagveld begeven.

Ook Desmond-DLC voor AC: Revelations?

Geheimzinnige achievements doen vermoeden van wel.

Onlangs werd de achievementlijst van Assassin's Creed: Revelations in stilte uitgebreid. Volgens de website Xbox360Achievements wijst dit erop dat nieuwe DLC op komst is.

FeatureCedric's Favorite Five van 2011

...én zijn persoonlijke vooruitblik op 2012!

Het jaar 2011 zal ik vooral onthouden als het jaar van de ongespeelde games. Er kwam dit jaar zoveel lekkers uit dat een arme student als ik niet eens alle toppers kon proberen, laat staan de sleeperhits ontdekken. Dit jaar is mijn Steam bibliotheek nochtans wel gevoelig uitgebreid. Games als Limbo, Frozen Synapse en Terraria staan nu ook in mijn virtuele gameskast te pronken. Helaas zullen ze daar ook virtueel stof vergaren, een feit waar in de eerste plaats de geniale marketingstrategie die Steam anno 2011 perfectioneerde voor verantwoordelijk is. Maar ook tijds- en geldgebrek zijn er verantwoordelijk voor dat ik potentiële favorieten als Assassin's Creed: Revelations, Battlefield 3, Dead Island en Batman: Arkham City niet kon testen. Deze lijst is dus zeker niet volledig, maar de volgende vijf zijn stuk voor stuk wel games die je gespeeld moét hebben. Dat er maar liefst drie RPG's tussen zitten kan ik alleen maar toejuichen. Mijn favoriete genre is duidelijk helemaal terug van weggeweest. Maar genoeg getalmd, let's roll.

Anno 2070 Review

Vertrouwde toekomstmuziek.

Toen Anno 1404 in de zomer van 2009 op de markt kwam, werd de game alom geprezen. Niet alleen was de spelmechaniek voor het opzetten van een metropool perfect uitgebalanceerd, we zagen onze uren gameplezier ook nog eens vertaald in een grafisch prachtige stad. Anno 1404 bleek de perfecte citybuilder en is nog altijd dé referentie in zijn genre. Het feit dat de voornaamste kritiek op uitbreiding Anno 1404: Venice het gebrek aan toevoegingen was, bewijst misschien enkel dat er weinig aan de succesformule wás toe te voegen. Tijd dus voor wat nieuws, zal op de brainstormsessie van ontwikkelaar Related Designs de conclusie geweest zijn. En prompt toverden ze een zonnepaneel op hun galjoen om richting toekomst te stomen…

BioWare werkt aan nieuwe franchise

Promotiefilmpje toont drie volle seconden beeldmateriaal!

BioWare is reeds bezig aan een nieuwe franchise. Een promotiefilmpje voor de Spike Video Game Awards belooft ons immers de eerste info op 10 december. En om ook de sceptici tevreden te stellen, wordt in het filmpje meteen ook drie volle seconden aan beeldmateriaal van de game getoond.

PC release Arkham City op 18 november

De PS3 en X360 versie zijn er nu vrijdag al.

In een perscommuniqué liet Warner Bros. vandaag weten dat ook de releasedatum voor de PC-versie van Batman: Arkham City bekend is: Batman vliegt onze PC op 18 november binnen.

'Scrolls' niet enkel van Bethesda

Voorlopig fiat voor Mojang om titel te gebruiken.

De nieuwe game van Mojang mag toch 'Scrolls' blijven heten, althans volgens een voorlopige beslissing van de rechter. Markus "Notch" Persson, boegbeeld van de studio achter Mojang, kondigde deze stap richting volledig gelijk aan via twitter.

Square Enix en Yahoo maken game

Monster X Dragon wordt gratis browsergame

De nieuwste game van Square Enix wordt een free-to-play browsergame. Dat nieuws heeft het bedrijf vandaag de wereld in gestuurd. Voor het spel werkt de developer samen met internetgigant Yahoo.

Gamescom te druk bezocht

Zaterdag minstens duizend bezoekers geweigerd.

Wie de gigantische Koelnmesse waar de Gamescom traditioneel doorgaat al eens heeft gezien kan zich niet indenken dat die ooit vol zou raken. Maar op de eerste weekenddag van de beurs heeft het ondenkbare zich toch voorgedaan: de organisatoren moesten omstreeks 15u de ticketverkoop staken. Op dat moment waren naar verluid meer dan 100.000 mensen in het complex.

Golf van protest rond PC’s 'From Dust'

DRM en slechte port zetten kwaad bloed.

Ubisoft krijgt de wind van voren van een hoop kwade PC-gamers. Aanleiding is de release van 'From Dust', een godgame waarin je als 'The Breath' de wereld mag vormgeven. Bij de release bleek het spel immers een ander DRM-systeem aan boord te hebben dan vooraf was aangekondigd.

2de-hands Rage heeft geen riolen

Wie de game nieuw koopt mag er gratis in.

Id Software heeft in een interview met onze moedersite Eurogamer.net hun eigen visie op de Online Pass uit de doeken gedaan. Verrassend is dat in hun aankomende game Rage niet is gekozen om een radicaal deel van de game achter te houden voor tweedehandskopers, maar dat een nieuw exemplaar extra content oplevert.

Eerste Vorige