Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Is Black Mesa eindelijk klaar voor release?

De soundtrack komt alvast binnenkort!

Het internet zoemt sinds kort weer van de geruchten rond Half Life: Black Mesa. De lang verwachte mod voor Half Life 2 zou eindelijk in aantocht zijn.

De webmaster op het forum van het team achter het project liet in een forumpost weten dat de huidige Black Mesa website binnenkort zou verdwijnen. De developers zouden immers werken aan een nieuwe site, als voorbereiding op de release van de mod. Samen met de nieuwe website zou ook de soundtrack van Black Mesa worden vrijgegeven. En zoals het team eerder al liet weten, wil dat zeggen dat de mod binnen de twee weken na de release van de soundtrack wordt gelanceerd.

It was said that once the soundtrack is released, one could expect the launch of black mesa two weeks after. I can now say that a new website will be launched with the soundtrack in preparation for the mod. Fuck if we care about the current website. Just take a good look at it because it will be gone soon enough.

Toch mogen we de aankondiging met een flinke korrel zout nemen. Black Mesa is immers reeds sinds 2004 in ontwikkeling en werd eerder al aangekondigd voor 2009 en 2010.

Black Mesa heeft tot doel om de klassieker Half Life 1 uit 1998 volledig te recreëren in de Source engine. De mod zal daardoor voor iedereen die een game heeft die op Valve's Source engine draait te downloaden zijn.

De trailer voor Black Mesa verscheen al in 2008
Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties