Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe SimCity krijgt releasedatum

Electronic Arts komt met SimCity Social naar Facebook.

De laatste SimCity dateert alweer van 2007 en dat begon menig citybuilder te merken aan de lege ruimte op zijn harde schijf. Gelukkig werd in maart een reboot van de SimCity franchise aangekondigd. Op de E3 persconferentie van vandaag plakte Electronic Arts nu ook een releasemaand op de game: februari 2013.

Verder werd weinig nieuws over het spel aangekondigd. Wel weten we nu dat het sociale aspect in het spel grondig zal worden uitgebreid. Zo zal het in de nieuwe SimCity mogelijk zijn de steden van je vrienden te zien groeien naast de jouwe.

De E3 trailer van SimCity was helaas dezelfde als de aankondigingtrailer.

In één adem werd overigens ook SimCity Social aangekondigd. Deze lightversie van de franchise zal binnen enkele weken zijn opwachting maken op Facebook.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties