Skip to main content

Telltale werknemers boosten Metacritic's user scores

"Wij censureren onze mensen niet", reageert Telltale.

Op 15 november verscheen Jurassic Park: The Game in de winkelrekken. Het spel is van de hand van Telltale Games, maker van games als Tales of Monkey Island, Sam & Max en Walace & Gromit.

Helaas en ondanks de mooie portfolio van Telltale, blijkt Jurassic Park: The Game echter de middelmaat niet te overstijgen. Getuige daarvan de lage scores die Metacritic oplijst. Vreemd genoeg gaven enkele users het spel toch een tien in hun userreview. En hoewel nullen en tienen maar al te vaak ongenuanceerd worden uitgedeeld door de users van metacritic, vonden de speurneuzen van Gamespot dit niet pluis. Wat bleek? Twee positieve userreviews bleken van de hand van werknemers van Telltale Games.

En dat blijkt duidelijk niet naar de zin van sommige gamers, die Metacritic blijkbaar als vrijhaven der neutraliteit zien. De pagina van Jurassic Park: The Game werd de voorbije dagen dan ook overspoeld door een hoop (onverdiende) nullen van boze gebruikers.

"What REALLY drags down the score is telltale employees trying to boost the scare to a fake level with only favourable reviews. Here is a hint guys, when stuff like that happens and we find out we unleash the **** like this game did.", zo laat een boze user in zijn review verstaan.

Vandaag reageerde Telltale dan ook geïrriteerd op het voorval. De ontwikkelaar wijst er in het persbericht droog op dat het hier gaat om werknemers die trots zijn op 'hun' game. "Telltale Games legt zijn werknemers niet het zwijgen op", aldus het persbericht. Werknemers van Telltale moeten zich als werknemer kenbaar maken als ze over games spreken, maar "worden niet gecensureerd", zo gaat het verder. Gezien de werknemers de review schreven onder dezelfde gebruikersnaam als op het Telltale forum is aan die voorwaarde voldoende voldaan volgens de ontwikkelaar.

Intussen is ook een tegenbeweging onstaan van users die een tien geven om de onverdiende nullen te counteren…

Read this next