World of Warcraft: Shadowlands - 5 dingen die je moet weten

Geen licht zonder schaduw.

De World of Warcraft: Shadowlands release is gearriveerd. Vanaf vandaag mag je eindelijk met je guildmaatjes naar het hiernamaals en je bij een van de Covenants aansluiten. Je weet natuurlijk dankzij de pre-patch al dat de level cap naar 60 is teruggebracht, maar misschien heb je nog wat vragen over de achtste uitbreiding. We zetten de vijf belangrijkste zaken die je moet weten op een rij.

World of Warcraft: Shadowlands draait om het hiernamaals

De nieuwste uitbreiding van World of Warcraft draait volledig om het hiernamaals: de Shadowlands. Het gebied symboliseert de dood en verval, en is dus geen locatie waar je graag vertoeft. Ware het niet dat Sylvanas Windrunner met de vernietiging van de Helm of Domination een brug tussen Azeroth en Shadowlands heeft gecreëerd en de nieuwe antagonist The Jailer vrij spel heeft gegeven om de ziel van Azeroth te veroveren. Oftewel, je gaat naar Shadowlands om daar een stokje voor te steken. De nieuwe gebieden Bastion, Ardenweald, Maldraxxus en Revendreth zien er trouwens prachtig uit.

wow_shadowlands_1
In WoW: Shadowlands hebben Sylvanas Windrunner en The Jailer het op Azeroth gemunt.

World of Warcraft: Shadowlands laat je kiezen tussen Covenants

Naast The Jailer heeft Shadowlands nog meer inwoners. De nieuwe zones hebben namelijk zeer interessante facties, namelijk de Covenants die het ecosysteem van het hiernamaals in stand willen houden. Om het machtsvacuüm in Shadowlands te beïnvloeden, sluit je je bij één van de machtige ordes aan. Elke Covenant heeft zodoende iets unieks te bieden, zoals specifieke vaardigheden voor je class, cosmetische voorwerpen en een speciale campagne.

Volgens Blizzard is het niet echt lastig om van Covenant te wisselen, al zul je er wat meer voor moeten doen om bij een ex-Covenant terug te keren. Het is dus wel iets om rekening mee te houden, aangezien sommige ordes beter bij je class passen dan anderen... Vooral als je Shadowlands op hoog niveau wilt spelen. De Covenants zijn wel het paradepaardje van de uitbreiding, dus de verwachting is dat Blizzard daar nog lang aan blijft sleutelen.

wow_shadowlands_2
In WoW: Shadowlands sluit je je aan bij een van de vier Covenants.

World of Warcraft: Shadowlands is meer 'alt-friendly' dan BfA

Ja, je leest het goed. De nieuwe systemen in World of Warcraft: Shadowlands zijn een stuk toegankelijker voor iemand die naast zijn main veel alternate characters (alts) heeft. Er is namelijk geen oneindige grind meer, maar gewoon een wekelijkse cap, waardoor de game vooral respectvoller met je vrije tijd omgaat. Daardoor krijg je de mogelijkheid om gemakkelijker meerdere personages op topniveau te houden. Dat is zeker handig als je met de andere Covenants wilt flirten.

wow_shadowlands_3
Wow: Shadowlands is een stuk toegankelijker voor spelers met veel alts.

World of Warcraft: Shadowlands bevat een toren

Torghast, Tower of the Damned is een hele mond vol en wellicht een van de locaties waar je de meeste tijd van de uitbreiding gaat doorbrengen. Torghast is een eindeloos herspeelbare dungeon, die wel wat van roguelikes wegheeft. Elke run is anders en moet je op het puntje van je stoel plaatsen. Om je een beetje op weg te helpen, krijg je de beschikking over 'anima powers' die je runs drastisch veranderen. Bovendien is het de omgeving waar je aan je legendarische items gaat sleutelen. Ontzettend tof, aangezien zowel Frostmourne als Helm of Domination daarvandaan komen.

wow_shadowlands_4
In WoW: Shadowlands beklim je met regelmaat Torghast, Tower of the Damned.

World of Warcraft: Shadowlands' eerste raid is Castle Nathria

De allereerste raid in World of Warcraft: Shadowlands is Castle Nathria: het domein van Sire Denathrius. Aangezien het kasteel in Revendreth staat, heeft het wel iets van Dracula's kasteel weg. Niet geheel onverwacht, want de Venthyr delen flink wat karakteristieken met vampieren. Verwacht dan ook vooral raidbosses zoals de gargoyle-achtige Shriekwing, The Council of Blood en de grafsteendragende Sludgefist. Normal/Heroic Castle Nathria gaat op 9 december open. Voor Mythic/LFR Wing 1 Castle Nathria moet je echter een weekje wachten.

wow_shadowlands_5
In WoW: Shadowlands is Castle Nathria de allereerste raid die open gaat.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier  |  marshalldejong

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread