Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Microsoft koopt Activision Blizzard

Voor een recordprijs van 70 miljard dollar!

Microsoft staat op het punt om Activision Blizzard over te kopen. Phil Spencer heeft het nieuws bekendgemaakt via de Xbox-website. Veel details zijn er nog niet bekend, maar volgens The Wall Street Journal zou het over een deal van maar liefst 70 miljard dollar gaan. Daarmee zou het veruit de grootste overname ooit worden.

Via de Xbox-website laat Phil Spencer weten dat van zodra de deal beklonken is, fans zich mogen verwachten aan een hele reeks games van Activision Blizzard op Game Pass. Ter herinnering, het bedrijf heeft onder andere Overwatch, Diablo, Call of Duty, World of Warcraft en Candy Crush in zijn portfolio.

Phil Spencer komt zelf ook aan het hoofd van de nieuwe gamesdivisie. Onder hem komen medewerkers uit alle verschillende bedrijven. Of er nog een plaats is voor Activision Blizzard-top Bobby Kotick, is nog niet geweten. Die kwam de afgelopen maanden in opspraak door een aantal schandalen binnen het bedrijf.

Wat die schandalen betreft, bevestigen de betrokken partijen dat er extra middelen worden vrijgemaakt om het wangedrag binnen het bedrijf aan te pakken. Intussen zouden al 90% van de incidenten onderzocht zijn.

Het regent momenteel overnames in de gamesindustrie. Vorige week nog nam Take-Two mobile developer Zynga over voor 12,7 miljard dollar. Dat was toen meteen de grootste overname ooit, maar Microsoft en Activision Blizzard gaan daar met 70 miljard dollar nu ver voorbij.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Call of Duty: Black Ops Cold War

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Candy Crush Saga

Android, iOS

See 2 more

Overwatch 2

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties