Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Game releases januari 2023 - De 5 opvallendste games van deze maand

Met Fire Emblem Engage, Forspoken en Dead Space Remake.

Het afgelopen jaar was een heerlijk gamejaar, maar het kan natuurlijk altijd beter. Aan games om naar uit te kijken geen gebrek, want voor 2023 staan nog onder meer krakers als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Diablo 4 en Starfield op de planning.

Op deze pagina lees je wat de komende periode je op gamesvlak allemaal te wachten staat. Elke maand vind je hier een nieuwe lijst met de opvallendste games die spoedig uitkomen. Tussen de game releases van januari vind je onder meer Fire Emblem Engage, Forspoken en Dead Space Remake.

Op deze pagina:


Persona 3 Portable & Persona 4 Golden

Datum: 19 januari 2023
Platform: PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Atlas trapt het jaar af met twee re-releases. Hoewel Persona 4 Golden enkele jaren geleden nog op pc een geremasterde versie kreeg, is Persona 3 Portable voor het eerst sinds de PSP-port uit 2009 speelbaar. Keuzestress voor JRPG-liefhebbers dus, want beide Persona-titels zijn goed voor 100+ uur aan gameplay. Per game, welteverstaan.


Monster Hunter Rise

Datum: 20 januari 2023
Platform: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

De januarimaand wordt flink vertegenwoordigd door games van Japanse makelij. Monster Hunter Rise kwam eerder al uit op de Switch en pc. Gezien de hoge kwaliteit van de sfeervolle action-RPG op die platforms hebben PlayStation- en Xbox-spelers zeker iets om naar uit te kijken.

Hier lees je alvast de Monster Hunter Rise review voor Switch.


Fire Emblem Engage

Datum: 20 januari 2023
Platform: Switch

Engage is een gloednieuwe titel in de Fire Emblem-reeks. In de JRPG staat als vanouds een tactische benadering van gevechten centraal. Je speelt dit keer onder meer als de Divine Dragon genaamd Alear en moet het continent Eloys van zijn ondergang redden.


Forspoken

Datum: 23 januari 2023
Platform: pc, PS5

Forspoken is een nieuwe IP uit de koker van Square Enix. De Japanse uitgever heeft daarvoor Final Fantasy 15-studio Luminous Productions aan het werk gezet. Of het “vloeiend verplaatsen door grootse landschappen” en een “diepgaand verhaal” echt tot magie leiden, is aan de hand van diverse uitstellen en de tegenvallende demo lastig te voorspellen.


Dead Space Remake

Datum: 27 januari 2023
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

The Callisto Protocol heeft zich niet kunnen onderscheiden van Dead Space. Daardoor zijn alle ogen des te meer gericht op de remake van de klassieker uit 2008. EA Motive belooft het plot en de sfeer van de sci-fi survival horror in ere te houden, maar de game op technisch vlak naar moderne maatstaven aan te passen. Gruwelijk.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties