Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Game releases maart 2022 - De 7 opvallendste games van deze maand

Gran Turismo 7, Kirby and the Forgotten Land, next-gen GTA 5 / GTA Online en meer.

Het afgelopen jaar heeft ons een breed aanbod aan uitstekende games geleverd, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Van first-person shooters tot racers en van action-RPG's tot platformers; ook 2022 heeft heel wat te bieden.

Op deze pagina lees je wat de komende periode je op gamesvlak allemaal te wachten staat. Elke maand vind je hier een nieuwe lijst met de opvallendste games die zeer snel uitkomen. Tussen de game releases van maart vind je onder meer Gran Turismo 7, Kirby and the Forgotten Land en de next-gen GTA 5. En vergeet ook zeker niet ons filmpje over de game releases te checken.

Op deze pagina:


Shadow Warrior 3

Datum: 1 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 4, Xbox One

Gewapend met zijn scherpe katana en botte opmerkingen maakt Lo Wang zijn rentree. Ontwikkelaar Flying Wild Hog gaat met onder meer lineaire mappen en eenvoudige progressiesystemen terug naar de basis. In Shadow Warrior 3 ligt de focus weer volledig op over-the-topactie waarbij gore en cheesy oneliners rijkelijk vloeien. "Who wants some Wang?"


Babylon's Fall

Datum: 3 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5

In Babylon's Fall speel je solo of samen om een (zoals de naam al doet vermoeden) tempeltoren te beklimmen. Je vervolledigt quests en opdrachten per vloer, terwijl je je een weg baant door vijanden op vloeiende wijze in de pan te hakken. De game wordt in de toekomst via live service ondersteunt.


Gran Turismo 7

Datum: 4 maart 2022
Platform: PlayStation 4, PlayStation 5

Forza Motorsport, Project Cars, Assetto Corsa… Er was een tijd dat Gran Turismo de onbetwiste koning van de racesims was, maar de concurrentie is inmiddels moordend. Polyphony Digital belooft onder meer 400 auto's, 90 circuits, dynamisch weer en tijd en campaign inclusief rijscholen. Is het echter genoeg om de concurrentie het stof te laten bijten?


GTA 5 / GTA Online

Datum: 15 maart 2022
Platform: PlayStation 5, Xbox Series X/S

Rockstar brengt zijn kip met Fabergé-eieren naar de nieuwste generatie consoles. Zowel Grand Theft Auto 5 als Grand Theft Auto Online krijgen een audiovisuele opknapbeurt met onder meer 4K-resolutie, 60 frames per seconde, HDR, ray-tracing, 3D sound en (ook niet onbelangrijk) snellere laadtijden. Voor de eenling die de game(s) nog niet gespeeld heeft: sterkte met de verleiding te weerstaan.


Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Datum: 18 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

De Japanse studio Team Ninja komt met een gloednieuwe game op de proppen, maar met een opmerkelijke twist. Stranger of Paradise is namelijk gebaseerd op de eerste Final Fantasy. In de duistere action-RPG speel je als Jack en ga je samen met de andere Warriors of Light de strijd met Chaos aan.


Ghostwire Tokyo

Datum: 25 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 5

Ghostwire Tokyo is een first-person action-adventure van The Evil Within-studio Tango Gameworks. Het spookt in de Japanse hoofdstad, maar gelukkig beschik je zelf ook over de nodige bovennatuurlijke krachten om daarmee af te rekenen. Wat je qua gameplay kunt verwachten? “Karate meets magic”, aldus Combat Director Shinichiro Hara.


Kirby and the Forgotten Land

Datum: 25 maart 2022
Platform: Switch

Kirby is 's werelds bekendste roze, euh... Wat is Kirby eigenlijk? Het maakt ons niet uit, want deze vrolijke slokop maakt eindelijk zijn 3D-debuut en tovert altijd een glimlach op ons gezicht.

Games uit eerdere maanden


Dying Light 2: Stay Human

Datum: 4 februari 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Het heeft even geduurd, maar Dying Light 2: Stay Human ziet deze maand eindelijk het licht. In het vervolg kun je wederom dankzij een breed scala aan wapens zombies te lijf gaan, of ze dankzij je parkourvaardigheden juist ontlopen. The City is vier keer zo groot als Harran en biedt volgens ontwikkelaar Techland 'minstens 500 uur' aan content als je de game volledig wilt uitspelen. Verre van een dode boel, dus.


Sifu

Datum: 8 februari 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Sifu is er typisch eentje in de categorie 'vergeten genres'. Deze stijlvolle beat 'em up is afkomstig van de indiestudio Sloclap, die eerder aan Absolver werkte. Als jonge kungfuleerling neem je wraak voor je vermoorde familie en trakteer je iedereen op je pad op een pak rammel. Wanneer je in de brawler echter doodgaat, kom je telkens ouder terug; sterker, maar met minder HP. Laat die broze knokkels maar kraken.


Total War: Warhammer 3

Datum: 17 februari 2022
Platforms: Mac, pc

Na uitstel komt gelukkig niet altijd afstel, want het slotstuk van de Total War: Warhammer-serie staat nu echt voor de deur. Naast de welbekende 'groter dan ooit'-beloftes komt Creative Assembly ook met verbeterpunten en nieuwe features. De meest in het oog springende zijn de nieuwe, intense Survival Battles die veel weg hebben van tower defence. Laat de Realm of Chaos maar losbarsten.


Horizon Forbidden West

Datum: 18 februari 2022
Platforms: PlayStation 4, PlayStation 5

In februari staat een release van Nederlandse makelij gepland - en niet zomaar een. Aloy keert in Horizon Forbidden West terug voor een nieuw avontuur in de verre toekomst. Naast oude bekenden zoals Varl en Erend, zijn er ook een aantal nieuwe gezichten. Zo wordt Regala vertolkt door actrice Angela Bassett (Ramonda in Black Panther) en wordt Tilda door Carrie-Anne Moss (Trinity in The Matrix) gespeeld.


Destiny 2: The Witch Queen

Datum: 22 februari 2022
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Destiny 2 is alweer vier jaar oud, maar nog verre van afgeschreven. The Witch Queen is de grootste uitbreiding sinds jaren en daardoor een prima excuus om de shooter weer eens op te pakken. The Witch Queen bevat een nieuw verhaal, locatie, Raids, wapens, craften en loot.


Assetto Corsa Competizione

Datum: 24 februari 2022
Platforms: PlayStation 5, Xbox Series X/S

Is er een racesim die qua immersie en diepgang Gran Turismo, Forza Motorsport en Project Cars overklast? Jazeker, dat is namelijk Assetto Corsa Competizione. Liefhebbers van de GT World Challenge (of überhaupt belachelijk snelle bolides) met een 'next-gen'-console kunnen deze maand eindelijk ook met de simulator aan de slag.


Elden Ring

Datum: 25 februari 2022
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Sadomasochisten opgelet: FromSoftware komt met een gloednieuwe game op de proppen. Elden Ring is wederom een action-RPG, maar dan in een open wereld. Voor het verhaal en de setting heeft director Hidetaka Miyazaki de handen ineengeslagen met Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin. De Elden Ring preview van Sander lees je alvast hier.