Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Game releases december 2022 - De 7 opvallendste games van deze maand

Met NFS Unbound, The Callisto Protocol en Crisis Core: FF7 Reunion

Het afgelopen jaar heeft ons een breed aanbod aan uitstekende games geleverd, maar het kan natuurlijk altijd nog beter. Van first-person shooters tot racers en van action-RPG's tot platformers; ook 2022 heeft heel wat te bieden.

Op deze pagina lees je wat de komende periode je op gamesvlak allemaal te wachten staat. Elke maand vind je hier een nieuwe lijst met de opvallendste games die zeer snel uitkomen. Tussen de game releases van december vind je onder meer Need For Speed Unbound, The Callisto Protocol en Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion.

Op deze pagina:


Need For Speed Unbound

Datum: 2 december 2022
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

De laatste paar NFS-games voelden een beetje als een ritje in de Nissan Micra van oma. Met Need For Speed Unbound hoopt EA het aanzien van de langlopende raceserie weer wat glans te geven. En eerlijk is eerlijk: de frisse visuele stijl en terugkeer van Criterion Games maken ons best wel enthousiast.


The Callisto Protocol

Datum: 2 december 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

The Callisto Protocol is de debuutgame van Striking Distance Studios, opgericht door niemand minder dan Dead Space-bedenker Glen Schofield. De survival horror laat zich het beste samenvatten als gewelddadig, grimmig en goor. Kortom, de ideale game om de knusse feestdagen door te komen.

Hier lees je alvast de The Callisto Protocol preview.


Marvel’s Midnight Suns

Datum: 2 december
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Marvel’s Midnight Sun is twee keer uitgesteld, maar komt er definitief aan. De tactical RPG speelt zich af in het Marvel-universum waarbij onder meer Spider-Man, Blade, Wolverine en Iron Man de krachten bundelen. Met meer dan 65.000 ingesproken zinnen, twee uur aan cinematics en plotkeuzes in overvloed komen MCU-liefhebbers ongetwijfeld aan hun trekken.


Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion

Datum: 13 december 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Tot Final Fantasy 7 Rebirth kun je je honger met deze remaster van de PSP-game uit 2007 stillen. Het verhaal speelt zich zeven jaar voor de gebeurtenissen van de hoofdgame af waarin je als Zack speelt. De audiovisuele opknapbeurt bestaat onder meer uit HD-graphics, verbeterde 3D-modellen en voice-acting van de cast van Final Fantasy 7 Remake.


High on Life

Datum: 13 december 2022
Platform: pc, Xbox One, Xbox Series X/S

High on Life is ontwikkeld door het relatief onbekende Squanch Games, maar komt uit de koker van de mede-bedenker van Rick & Morty. Naar verwachting wordt dit dus een nogal absurde first-person shooter met de nodige grove humor zoals je in de animatieserie gewend bent.


Games uit eerdere maanden


Sonic Frontiers

Datum: 8 november 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Na een uitstapje op het witte doek eerder dit jaar is Sega’s blauwe egel deze maand weer in een game te zien. In Sonic Frontiers dender je op hoge snelheid door een open wereld die de toon voor toekomstige Sonic-games moet zetten. Na het ietwat teleurstellende Sonic Forces hopen we dat Sonic Team die ambitie kan waarmaken.


God of War Ragnarok

Datum: 9 november 2022
Platform: PS4, PS5

Haal je Blades of Chaos maar uit het vet, want vader en zoonlief vervolgen hun avontuur in de Noorse saga. Het verhaal speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen van de vorige game af. Een puberende Atreus, wraakzuchtige Thor en opvliegende Kratos tijdens het begin van het einde der tijden... Goh, wat kan er mis gaan?

Hier lees je alvast de God of War Ragnarok preview.


Goat Simulator 3

Datum: 17 november 2022
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Cult hit Goat Simulator komt met een toch wel verrassend vervolg. Aan humor wederom geen gebrek, blijkt uit een parodie op de Dead Island 2-trailer en het voor niks opzoeken waar deel 2 in godsnaam gebleven is. In de sandbox game gaat het als vanouds om totale chaos creëren met de focus op multiplayer. Vooruit met de geit!


The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

Datum: 18 november 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

The Devil in Me is het vierde en tevens laatste deel van The Dark Pictures Anthology. Until Dawn-studio Supermassive Games belooft dat dit het ‘meest gruwelijke’ deel van de horrorserie wordt. Het draait dit keer om een groep filmmakers die vast zitten in een replica van ‘Murder Castle’: het notoire gebouw waar Amerika’s eerste gedocumenteerde seriemoordenaar H.H. Holmes tientallen slachtoffers maakte.


Pokémon Scarlet & Violet

Datum: 18 november 2022
Platform: Switch

Met twee games in één kalenderjaar komen Pokémon-fans behoorlijk aan hun trekken. Pokémon Scarlet & Violet introduceren alweer de negende generatie Pocket Monsters die je voor het eerst in een volledige open wereld mag vangen. Een andere primeur is de coöperatieve modus voor vier spelers.

Hier lees je alvast de Pokémon Scarlet & Violet preview.


World of Warcraft: Dragonflight

Datum: 29 november 2022
Platform: pc

WoW loopt al heel wat jaartjes mee en krijgt alweer zijn negende uitbreiding. In het nieuwe gebied Dragon Isles kun je voor het eerst met een gecombineerde class/race genaamd Dracthyr/Evoker aan de slag. Verder goed nieuws voor iedereen die een hekel aan het Borrowed Power-systeem uit de voorgaande DLC heeft: dat is gesneuveld.


Warhammer 40,000: Darktide

Datum: 30 november 2022
Platform: pc

Wanneer Vermintide 2-studio Fatshark met een nieuwe co-op shooter aankomt, dan spitsen we onze oren. Darktide speelt zich af in het 40K-universum waarin je als team van de Imperial Guardsmen in hive city Tertium door hordes Chaos-lelijkerds baant. Lukt het de studio om wederom te bewijzen dat de Left 4 Dead-formule nog steeds alles behalve dood is?


Overwatch 2

Datum: 4 oktober 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Het was lange tijd stil rondom Overwatch 2 waardoor een release verder weg dan ooit leek. In oktober komt dan toch het langverwachte vervolg. Althans, alleen voor het PvP-gedeelte aangezien de nieuwe PvE van de game later wordt toegevoegd. Overwatch 2 wordt in eerste instantie een free-to-play early access waarin de multiplayer flink op de schop gaat. Een soort van Overwatch 1.5 dus.

Hier lees je alles over de Overwatch 2 gameplay en Heroes, en Overwatch 2 maps en game modes.


No More Heroes 3

Datum: 11 oktober 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

No More Heroes 3 is al ruim een jaar op de Switch speelbaar, maar komt nu ook op de andere platformen uit. Als je dol bent op maffe Japanse games vol absurditeit dan kom je met deze game behoorlijk aan je trekken. Geniet ervan nu het nog kan, want Suda51 heeft aangegeven dat dit het slotstuk van de serie wordt.


A Plague Tale: Requiem

Datum: 18 oktober 2022
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

A Plague Tale: Innocence werd mede dankzij zijn sterke verhaal overwegend positief ontvangen. De sequel Requiem borduurt voort op het eerste deel waarin de pest nog steeds in het 14e eeuwse Frankrijk dood en verderf zaait. De kwetsbare Amicia lijkt in ieder geval een stuk minder weerloos te zijn.


Mario + Rabbids Sparks of Hope

Datum: 20 oktober 2022
Platform: Switch

Mario + Rabbids Kingdom Battle is de best verkochte third-party game op de Switch. Een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft is dan ook geen verrassing. Met onder meer nieuwe personages, meer vrijheid en de nodige DLC in het vooruitzicht is er absoluut een hoopje vonk voor veel gameplezier.

Hier lees je alles over de Mario + Rabbiods Sparks of Hope preview.


Gotham Knights

Datum: 21 oktober 2022
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Gotham Knights is ontwikkeld door WB Games Montreal die eerder verantwoordelijk voor Batman: Arkham Origins was. Dit keer trek je echter niet de batsuit van de wijlen ‘Caped Crusader’ aan, maar speel je in de action-RPG als Nightwing, Batgirl, Robin en Red Hood die allemaal hun unieke vaardigheden hebben. Gespuis aftuigen voelt in ieder geval als een warm bad, man.


Call of Duty: Modern Warfare 2

Datum: 28 oktober 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

De beta-weekenden van Modern Warfare 2 zijn achter de rug en de eerste indrukken zijn redelijk positief. Opvallende zaken in de multiplayer zijn de kortere TTK, third-person modus en uitgeklede minimap. We kunnen in ieder geval niet wachten om vanuit een Gunship hel en verdoemenis op spelers te lanceren.

Hier lees je alles over de Call of Duty: Modern Warfare 2 release en Call of Duty: Modern Warfare 2 multiplayer.


Bayonetta 3

Datum: 28 oktober 2022
Platform: Switch

Het leek heel lang Bayo-neva te worden, maar niets is minder waar. De hack-and-slash heks is terug van weggeweest voor de nodige over de top actie exclusief voor de Switch. Cereza heeft de nodige nieuwe trucjes en er is een nieuw speelbaar personage genaamd Viola. En… er is een Naive Angel-modus voor een wat meer kuise aankleding van de dames.


The Last of Us Part 1

Datum: 2 september 2022
Platform: PS5

The Last of Us wordt mede door de uitmuntende storytelling en gameplay als een van de beste games ooit gemaakt gezien. In de remake belooft Naugthy Dog meer dan alleen een audiovisueel likje verf. Zo maakt de game gebruik van de DualSence’s haptics, krijgt de AI een upgrade en zijn er meer dan 60 toegankelijkheidsopties. En voor de sadomasochisten onder ons: er komt ook een permadeath-modus.

Lees hier The Last of Us Part 1 review.


Steelrising

Datum: 8 september 2022
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Steelrising is een Soulslike game die zich tijdens een alternatieve versie van de Franse Revolutie afspeelt. In de action-RPG kruip je in de porseleinen huid van automaton Aegis en tuig je het mechanische leger van de despoot Lodewijk XVI af. Of de game zelf ook geschiedenis gaat schrijven, valt nog te bezien.


Splatoon 3

Datum: 9 september 2022
Platform: Switch

Nintendo leverde met de vorige twee games duidelijk geen kliederwerk af, dus een derde Splatoon-deel is absoluut iets om naar uit te kijken. Naast de nodige nieuwe maps, wapens en muziek maakt ook 1v1-modus Tableturf Battle zijn entree en bevatten Splatfests nu drie teams. Genoeg redenen om wederom goed uit de verf te kunnen komen.

Lees hier de Splatoon 3 preview.


Session: Skate Sim

Datum: 22 september 2022
Platform: pc, PS4, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S

Session: Skate Sim kickflipt na drie jaar uit early access. Het wordt de spirituele opvolger van EA’s Skate-games genoemd. Maar zoals de subtitel doet vermoeden, gaat het nog een stapje verder qua realisme en moeilijkheidsgraad. Een skategame met vallen en opstaan dus.


The Diofield Chronicle

Datum: 22 september 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Een nieuwe IP van Square Enix is altijd interessant om in de gaten te houden. The Diofield Chronicle is een strategy-RPG met realtime gevechten. Indien je nieuwsgierig bent maar je twijfelt of dit niet iets té niche voor je is: er is voor elk platform een demo beschikbaar.


Valkyrie Elysium

Datum: 29 september 2022
Platform: PS4, PS5

Square Enix heeft met nóg een game deze maand duidelijk niet stilgezeten. Elysium is een nieuw deel in de Valkyrie-serie, maar is dit keer niet door Tri-Ace maar door Soleil ontwikkeld. De game is nog steeds geïnspireerd door de Noordse mythologie, maar is in tegenstelling tot de eerdere delen meer een action-RPG. De pc-release volgt 11 november.


FIFA 23

Datum: 30 september 2022
Platform: pc, PS4, PS4, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Dit is het dan: de allerlaatste FIFA-game ooit. Althans, de laatste voordat de officiële reeksnaam overgaat in EA Sports FC. De opvallendste nieuwe features zijn de introductie van damesclubvoetbal, de mogelijkheid tot cross-play en het WK 2022 in Qatar als gratis contentupdate. En de grassprietjes op de velden zullen ongetwijfeld realistischer dan ooit tevoren zijn.


F1 22

Datum: 1 juli 2022
Platform: pc, PS4, PS4, Xbox One en Xbox Series X/S

Terwijl Max Verstappen in het nieuwe Formule 1-seizoen soeverein het klassement leidt, kun jij dat natuurlijk een stuk beter. Naast een update van alle coureurs, wagens, circuits en regels kun je in F1 2022 eindelijk ook sprints verwachten. Maar vooral goed nieuws als je vr-headset voor pc ergens stof ligt te vangen: die kun je namelijk voor het eerst in de officiële F1-game gebruiken.


Klonoa Phantasy Reverie Series

Datum: 8 juli 2022
Platform: Switch

Klonoa is er eentje uit de oude doos. Wellicht niet bij iedereen bekend, maar de kleurrijke platformer scoorde 25 jaar geleden behoorlijk hoge cijfers. Een remaster is dan ook gerechtvaardigd. De Phantasy Reverie Series bestaat naast Klonoa: Door to Phantomile ook uit Klonoa 2: Lunatea’s Veil.


Stray

Datum: 19 juli 2022
Platform: pc, PS4, PS5

Stray is zonder twijfel een van de meest excentrieke games die deze zomer uitkomt. Je kruipt in deze adventure game in de huid van een kat en je zwerft samen met een bevriende drone door een futuristische stad bewoond door mensachtige robots. En ja: er is een aparte button om te miauwen.


Xenoblade Chronicles 3

Datum: 29 juli 2022
Platform: Switch

Het derde deel van de reeks vertelt een nieuw verhaal over twee strijdende naties in een wereld genaamd Aionios. In de openwereld action-RPG vind je in de kern veel vertrouwde elementen, maar zijn er ook vernieuwingen zoals het fuseren van party members of het switchen tussen classes. Weer een game om jezelf tientallen of misschien zelfs honderden uren in te verliezen.


Two Point Campus

Datum: 9 augustus 2022
Platform: pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Two Point Studios maakte een sterk debuut met de spirituele opvolger van de cultclassic Theme Hospital. De ontwikkelaar laat je dit keer een universiteit runnen, maar uiteraard niet een dertien-in-één-dozijn campus. In Two Point County volgen studenten namelijk een opleiding tot onder meer ridder, clown of tovenaar.


Marvel’s Spider-Man Remastered

Datum: 12 augustus 2022
Platform: pc

Na succesvolle ports van onder meer God of War, Death Stranding en Horizon Zero Dawn slingert nu Spider-Man als ‘PlayStation exclusive’ naar de pc. Verwacht als extraatje uitgebreide grafische opties en The City That Never Sleeps DLC. Interessanter is wellicht dat de nodige modders al in hun handen wrijven om aan unieke skins te kunnen werken.

Hier lees je alvast Marvel’s Spider-Man review op de PlayStation 4.


Saints Row

Datum: 23 augustus 2022
Platform: pc, PS4, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S

Wat doe je om een gameserie nieuw leven in te blazen? “Een reboot zoals nog nooit eerder gedaan is”, zoals Volition op uiterst bescheiden wijze toelicht. Om dat te kunnen bereiken, heeft de ontwikkelaar naast een verse art style een behoorlijke waslijst met vernieuwingen doorgevoerd. Of The Penetrator opnieuw uitgevonden wordt, is nog onduidelijk.

Hier lees je alvast de Saints Row preview.


Diablo Immortal

Datum: 2 juni 2022
Platform: pc, Android, iOS

Slecht nieuws: Diablo Immortal komt niet uit in Nederland en België. De free-to-play game bevat mogelijk lootboxes die in strijd met de strenge wetgeving zouden kunnen zijn. Blizzard waagt in ieder geval geen gokje en slaat de Lage Landen dus over.


Spellforce 3 Reforced

Datum: 7 juni 2022
Platform: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Spellforce 3 is een interessante mix tussen een RTS en RPG. De remaster bevat tal van verbeteringen ten opzichte van het origineel, maar heeft bovendien een nieuwe gamemodus genaamd Journey voor solo, co-op of tegen andere spelers. Reforced kwam al eerder voor de pc uit en versterkt zich nu ook op de consoles.


Mario Strikers: Battle League

Datum: 10 juni 2022
Platform: Switch

Het voetbalseizoen zit er zo goed als op, maar niet voor Marionaldo. Mario Strikers: Battle League is een knotsgekke voetbalgame met een twist waarin twee teams van vijf van alles in de strijd mogen gooien. ‘Hotseknotsbegoniavoetbal’ in zijn puurste vorm dus.

Hier lees je alvast de Mario Strikers: Battle League preview.


The Quarry

Datum: 10 juni 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Horrorgame The Quarry is de spirituele opvolger van Until Dawn. Je moet een negental kampbegeleiders heelhuids de nacht door zien te loodsen, maar waarbij er ongetwijfeld de nodige doden vallen. Eigenaar van het kamp Chris wordt overigens gespeeld door acteur David Arquette, onder meer bekend als Dewey in de Scream-films.


Sonic Origins

Datum: 23 juni 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Sonic Origins bestaat uit remasters van de eerste vier Sonic-games waarin je op hoge snelheid door onder meer Green Hill Zone en Chemical Plant dendert. Naast de Classic-modus met de originele resolutie en een beperkt aantal levens is er ook een iets meer toegankelijke Anniversary-modus voor nieuwkomers.


Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Datum: 24 juni 2022
Platform: Switch

De Dynasty Warriors-games staan altijd garant voor het nodige hack-and-slash-werk en daar is Three Hopes gelukkig geen uitzondering op. Het is een spin-off op Fire Emblem: Three Hopes waarbij ontwikkelaar Omega Force dit keer alleen aan het roer staat. Bekende gezichten als Edelgard, Dimitri, Claude en meer maken hun opwachting in de game.


Evil Dead: The Game

Datum: 13 mei 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Evil Dead is een campy cult classic in het horrorgenre. In de overstap van het witte doek naar de game krijg je een ‘asymmetrische multiplayerervaring’ die je zowel tegen als met vrienden speelt. Met onder meer Ash Williams, gore en natuurlijk een boomstick wordt het een feest der herkenning.


Vampire: The Masquerade - Swansong

Datum: 19 mei 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Vampire: The Masquerade is van origine een tabletop RPG met een World of Darkness setting. Swansong is een nieuwe narratieve RPG waarin je als een van de drie vampiers Galeb, Emem en Leysha speelt. Is dit een game om je tanden in te zetten? De ontwikkelaar belooft in ieder geval een thriller waarin al je acties gevolgen hebben.


Sniper Elite 5

Datum: 26 mei 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

In alweer het vijfde deel van Sniper Elite kruip je wederom in de huid van Karl Fairburne, om dit keer in Frankrijk de nodige Nazi’s om te leggen. De vrije aanpak van je missies en de expliciete Kill Cam keren terug, maar nieuw is de optionele Invasion Mode. Daarin kunnen spelers als vijandelijke sniper iemand anders zijn Campaign-missie infiltreren.


LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Datum: 5 april 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Van Darth Vader tot Jar Jar Bink, en van Tatooine tot Hoth. The Skywalker Sage is niet de eerste Star Wars-game in de LEGO-serie, maar wel de meest uitgebreide. Met negen Star Wars-films ter inspiratie en de oude vertrouwde humor die je van de LEGO-games gewend bent, is een ding zeker: hier kun je op bouwen.


Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

Datum: 7 april 2022
Platform: pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Bij het horen van de naam Chrono Cross krijgen sommige oudgedienden spontaan vlinders in de buik, aangezien de game vaak als een van de beste RPG’s op de eerste PlayStation gezien wordt. De remaster krijgt logischerwijs een audiovisuele en gameplaytechnische upgrade. Daarnaast bevat de editie ook Radical Dreamers (Les Tresor Interdit), de text-based adventure wat de basis voor Chrono Cross legde.


Chernobylite

Datum: 21 april 2022
Platform: PlayStation 5, Xbox Series X/S

Tsjernobyl is het perfecte decor voor heel wat verontrustende scenario’s. Deze first-person shooter met RPG-, horror- en survival-elementen is daar geen uitzondering op. Naast de next-gen consoleversie komt ook een PC Enhanced Edition en de Blue Flames DLC voor alle platforms uit.


Nintendo Switch Sports

Datum: 29 april 2022
Platform: Switch

Iedereen en zijn oma heeft wel eens Wii Sports gespeeld. Ook op de Switch kun je nu je befaamde backhand demonstreren en mensen vervelen over je cheesy bijnaam Simon Striker. Naast de comeback van tennis en bowlen zijn chanbara, voetbal, volleybal en badminton vier nieuwe disciplines. Veiligheidstip: vergeet niet de bandjes van de JoyCon’s om je pols te doen.


Shadow Warrior 3

Datum: 1 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 4, Xbox One

Gewapend met zijn scherpe katana en botte opmerkingen maakt Lo Wang zijn rentree. Ontwikkelaar Flying Wild Hog gaat met onder meer lineaire mappen en eenvoudige progressiesystemen terug naar de basis. In Shadow Warrior 3 ligt de focus weer volledig op over-the-topactie waarbij gore en cheesy oneliners rijkelijk vloeien. "Who wants some Wang?"


Babylon's Fall

Datum: 3 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5

In Babylon's Fall speel je solo of samen om een (zoals de naam al doet vermoeden) tempeltoren te beklimmen. Je vervolledigt quests en opdrachten per vloer, terwijl je je een weg baant door vijanden op vloeiende wijze in de pan te hakken. De game wordt in de toekomst via live service ondersteunt.


Gran Turismo 7

Datum: 4 maart 2022
Platform: PlayStation 4, PlayStation 5

Forza Motorsport, Project Cars, Assetto Corsa… Er was een tijd dat Gran Turismo de onbetwiste koning van de racesims was, maar de concurrentie is inmiddels moordend. Polyphony Digital belooft onder meer 400 auto's, 90 circuits, dynamisch weer en tijd en campaign inclusief rijscholen. Is het echter genoeg om de concurrentie het stof te laten bijten?


GTA 5 / GTA Online

Datum: 15 maart 2022
Platform: PlayStation 5, Xbox Series X/S

Rockstar brengt zijn kip met Fabergé-eieren naar de nieuwste generatie consoles. Zowel Grand Theft Auto 5 als Grand Theft Auto Online krijgen een audiovisuele opknapbeurt met onder meer 4K-resolutie, 60 frames per seconde, HDR, ray-tracing, 3D sound en (ook niet onbelangrijk) snellere laadtijden. Voor de eenling die de game(s) nog niet gespeeld heeft: sterkte met de verleiding te weerstaan.


Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Datum: 18 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

De Japanse studio Team Ninja komt met een gloednieuwe game op de proppen, maar met een opmerkelijke twist. Stranger of Paradise is namelijk gebaseerd op de eerste Final Fantasy. In de duistere action-RPG speel je als Jack en ga je samen met de andere Warriors of Light de strijd met Chaos aan.


Ghostwire Tokyo

Datum: 25 maart 2022
Platform: pc, PlayStation 5

Ghostwire Tokyo is een first-person action-adventure van The Evil Within-studio Tango Gameworks. Het spookt in de Japanse hoofdstad, maar gelukkig beschik je zelf ook over de nodige bovennatuurlijke krachten om daarmee af te rekenen. Wat je qua gameplay kunt verwachten? “Karate meets magic”, aldus Combat Director Shinichiro Hara.


Kirby and the Forgotten Land

Datum: 25 maart 2022
Platform: Switch

Kirby is 's werelds bekendste roze, euh... Wat is Kirby eigenlijk? Het maakt ons niet uit, want deze vrolijke slokop maakt eindelijk zijn 3D-debuut en tovert altijd een glimlach op ons gezicht.


Dying Light 2: Stay Human

Datum: 4 februari 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Het heeft even geduurd, maar Dying Light 2: Stay Human ziet deze maand eindelijk het licht. In het vervolg kun je wederom dankzij een breed scala aan wapens zombies te lijf gaan, of ze dankzij je parkourvaardigheden juist ontlopen. The City is vier keer zo groot als Harran en biedt volgens ontwikkelaar Techland 'minstens 500 uur' aan content als je de game volledig wilt uitspelen. Verre van een dode boel, dus.


Sifu

Datum: 8 februari 2022
Platform: pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Sifu is er typisch eentje in de categorie 'vergeten genres'. Deze stijlvolle beat 'em up is afkomstig van de indiestudio Sloclap, die eerder aan Absolver werkte. Als jonge kungfuleerling neem je wraak voor je vermoorde familie en trakteer je iedereen op je pad op een pak rammel. Wanneer je in de brawler echter doodgaat, kom je telkens ouder terug; sterker, maar met minder HP. Laat die broze knokkels maar kraken.


Total War: Warhammer 3

Datum: 17 februari 2022
Platforms: Mac, pc

Na uitstel komt gelukkig niet altijd afstel, want het slotstuk van de Total War: Warhammer-serie staat nu echt voor de deur. Naast de welbekende 'groter dan ooit'-beloftes komt Creative Assembly ook met verbeterpunten en nieuwe features. De meest in het oog springende zijn de nieuwe, intense Survival Battles die veel weg hebben van tower defence. Laat de Realm of Chaos maar losbarsten.


Horizon Forbidden West

Datum: 18 februari 2022
Platforms: PlayStation 4, PlayStation 5

In februari staat een release van Nederlandse makelij gepland - en niet zomaar een. Aloy keert in Horizon Forbidden West terug voor een nieuw avontuur in de verre toekomst. Naast oude bekenden zoals Varl en Erend, zijn er ook een aantal nieuwe gezichten. Zo wordt Regala vertolkt door actrice Angela Bassett (Ramonda in Black Panther) en wordt Tilda door Carrie-Anne Moss (Trinity in The Matrix) gespeeld.


Destiny 2: The Witch Queen

Datum: 22 februari 2022
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia

Destiny 2 is alweer vier jaar oud, maar nog verre van afgeschreven. The Witch Queen is de grootste uitbreiding sinds jaren en daardoor een prima excuus om de shooter weer eens op te pakken. The Witch Queen bevat een nieuw verhaal, locatie, Raids, wapens, craften en loot.


Assetto Corsa Competizione

Datum: 24 februari 2022
Platforms: PlayStation 5, Xbox Series X/S

Is er een racesim die qua immersie en diepgang Gran Turismo, Forza Motorsport en Project Cars overklast? Jazeker, dat is namelijk Assetto Corsa Competizione. Liefhebbers van de GT World Challenge (of überhaupt belachelijk snelle bolides) met een 'next-gen'-console kunnen deze maand eindelijk ook met de simulator aan de slag.


Elden Ring

Datum: 25 februari 2022
Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Sadomasochisten opgelet: FromSoftware komt met een gloednieuwe game op de proppen. Elden Ring is wederom een action-RPG, maar dan in een open wereld. Voor het verhaal en de setting heeft director Hidetaka Miyazaki de handen ineengeslagen met Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin. De Elden Ring preview van Sander lees je alvast hier.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties