Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Game releases april 2023 - De 5 opvallendste games van deze maand

Met Dead Island 2, Star Wars Jedi: Survivor en Advance Wars 1+2.

Het afgelopen jaar was een heerlijk gamejaar, maar het kan natuurlijk altijd beter. Aan games om naar uit te kijken geen gebrek, want voor 2023 staan nog onder meer krakers als The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Diablo 4 en mogelijk Starfield op de planning.

Op deze pagina lees je wat de komende periode je op gamesvlak allemaal te wachten staat. Elke maand vind je hier een nieuwe lijst met de opvallendste games die spoedig uitkomen. Tussen de game releases van april vind je onder meer Dead Island 2, Star Wars Jedi: Survivor en Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp.

Cover image for YouTube videoDe Games van 2023 - Waar kijken we naar uit?

Op deze pagina:


Minecraft Legends

Datum: 18 april 2023
Platform: pc, PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Minecraft Legends is wederom een spin-off van de best verkochte game aller tijden. Het is een RTS met een co-op campaign en een PvP multiplayer die bovendien crossplay ondersteunt. Kijk, daar kun je op bouwen.

Cover image for YouTube videoMinecraft Legends: Official Gameplay Trailer

Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp

Datum: 21 april 2023
Platform: Switch

Er heerst een vloek rondom de release van Advance Wars. Waar het origineel 22 jaar geleden werd uitgesteld wegens 9/11, is de remake vorig jaar opgeschort wegens de oorlog in Oekraïne. Re-Boot Camp combineert de twee Game Boy Advance-klassiekers waarin je het dit keer ook lokaal/online tegen vrienden kunt opnemen.

Cover image for YouTube videoAdvance Wars 1+2: Re-Boot Camp – Vanaf 21 april (Nintendo Switch)

Dead Island 2

Datum: 21 april 2023
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Het leek er lang op dat Dead Island 2 morsdood was. Niets is minder waar, want bijna tien jaar na de onthulling komt het vervolg er dan toch. In een quasi open wereld gesitueerd in Californië kun je op de meest creatieve manieren hordes zombies afslachten. Beter laat dan nooit dus.

Cover image for YouTube videoDead Island 2 – Cinematic Title Sequence [4K Official]

The Last Case of Benedict Fox

Datum: 27 april 2023
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Plot Twist is een relatief onbekende Poolse studio die deze maand met een bijzondere game op de proppen komt. Als detective Benedict Fox probeer je in een duistere wereld vol demonen een moordmysterie op te lossen. Lovecraft, Metroidvania en verboden rituelen; wij zijn in ieder geval nu al bijzonder geïnteresseerd.

Cover image for YouTube videoThe Last Case of Benedict Fox - Combat Trailer

Star Wars Jedi: Survivor

Datum: 28 april 2023
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

In het vervolg op Fallen Order pak je als een meer volwassen Cal Kestis de draad weer op. Respawn Entertainment belooft vooralsnog uitgebreidere combat, grotere bestemmingen en betere manieren om daartussen te reizen. Wij fast travelen graag naar eind april om alvast de game te kunnen spelen.

Cover image for YouTube videoStar Wars Jedi: Survivor - Official Story Trailer

Games uit eerdere maanden


Hogwarts Legacy

Datum: 10 februari 2023
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Voor iedereen die heimwee naar Zweinstein heeft, is dit een magische maand. Hogwarts Legacy is namelijk een openwereld action-RPG dat zich ruim honderd jaar voor Harry Potter afspeelt. Word je een nobele magiër of een duistere duivelskunstenaar? Je bepaalt zelf je pad.

Cover image for YouTube videoHogwarts Legacy Preview - Wat is Hogwarts Legacy?

Wild Hearts

Datum: 16 februari 2023
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

Wild Hearts moet een unieke twist op hunting games geven. In het fictieve oude Japan ga je op jacht naar reusachtige wezens genaamd Kemono. Dynasty Warriors-studio Omega Force steekt het niet onder stoelen en banken zijn inspiratie uit de Monster Hunter-games te halen; ons hoor je niet klagen.

Cover image for YouTube videoWILD HEARTS | Gameplay: Golden Tempest

Hier lees je alvast de Wild Hearts preview.


Like a Dragon: Ishin!

Datum: 21 februari 2023
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Bijna tien jaar na de Ryū ga Gotoku Ishin! release in Japan kan de rest van de wereld van de game genieten. Je kruipt in de kimono van de laatste samoerai in het land van de rijzende zon om de dood van je vader te wreken. Verwacht daarbij de nodige kolderiek die je van menig Yakuza-game kunt verwachten.

Cover image for YouTube videoLike a Dragon: Ishin! | Blade of Vengeance Trailer

Atomic Heart

Datum: 21 februari 2023
Platform: pc, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Tussen de maandelijkse gamereleases is er ein-de-lijk weer eens een first-person shooter terug te vinden. Atomic Heart speelt zich in een alternatieve Sovjet-Unie vol robots in de jaren vijftig af. Een absurd verhaal, over de top actie en opzwepende muziek van Doom-componist Mick Gordon doen ons hart nu al sneller kloppen.

Cover image for YouTube videoAtomic Heart - Gameplay Overview Trailer | PS5 & PS4 Games

PlayStation VR2

Datum: 22 februari 2023
Platform: PS5

Sony lanceert deze maand de opvolger van de PSVR. Met onder meer een OLED-scherm, haptische feedback en camera’s in de headset zelf kun je in optima forma van VR-games genieten. Een kleine greep uit het aanbod van games op deze dag: Horizon Call of the Mountain, Gran Turismo 7, No Man’s Sky en Resident Evil Village.

Cover image for YouTube videoFeel a New Real | PS VR2

Octopath Traveler 2

Datum: 24 februari 2023
Platform: pc, PS4, PS5, Switch

Eerlijk is eerlijk: Octopath Traveler 2 ziet er met zijn HD-2D graphics ontzettend sfeervol uit. Ook in het tweede deel krijg je acht verschillende avonturen met acht verschillende hoofdpersonages die in een overkoepelend verhaal in elkaar verweven worden. Nieuw is onder meer een dag- en nachtcyclus.

Cover image for YouTube videoOCTOPATH TRAVELER II | Launch Date Announcement Trailer

Kirby’s Return to Dream Land Deluxe

Datum: 24 februari 2023
Platform: Switch

Kirby is alweer dertig jaar oud, maar nog steeds kan menig game qua speelplezier een puntje zuigen aan Nintendo’s roze wolkje. Kirby’s Return to Dream Land Deluxe is een luxe versie van Kirby’s avontuur op de Wii. Naast opgepoetste graphics is er onder meer een extra hoofdstuk en kun je tot vier spelers co-op aan de slag.

Cover image for YouTube videoKirby’s Return to Dream Land Deluxe — Welcome to Merry Magoland! — Nintendo Switch

Persona 3 Portable & Persona 4 Golden

Datum: 19 januari 2023
Platform: PS4, PS5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Atlas trapt het jaar af met twee re-releases. Hoewel Persona 4 Golden enkele jaren geleden nog op pc een geremasterde versie kreeg, is Persona 3 Portable voor het eerst sinds de PSP-port uit 2009 speelbaar. Keuzestress voor JRPG-liefhebbers dus, want beide Persona-titels zijn goed voor 100+ uur aan gameplay. Per game, welteverstaan.

Cover image for YouTube videoMorgana’s Guide to P3P and P4G! | Xbox Game Pass, Xbox Series X|S, Xbox One, Windows

Monster Hunter Rise

Datum: 20 januari 2023
Platform: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

De januarimaand wordt flink vertegenwoordigd door games van Japanse makelij. Monster Hunter Rise kwam eerder al uit op de Switch en pc. Gezien de hoge kwaliteit van de sfeervolle action-RPG op die platforms hebben PlayStation- en Xbox-spelers zeker iets om naar uit te kijken.

Cover image for YouTube videoMonster Hunter Rise - Announce Trailer | PS5 & PS4 Games

Hier lees je alvast de Monster Hunter Rise review voor Switch.


Fire Emblem Engage

Datum: 20 januari 2023
Platform: Switch

Engage is een gloednieuwe titel in de Fire Emblem-reeks. In de JRPG staat als vanouds een tactische benadering van gevechten centraal. Je speelt dit keer onder meer als de Divine Dragon genaamd Alear en moet het continent Eloys van zijn ondergang redden.

Cover image for YouTube videoFire Emblem Engage - Kruip in de huid van de Divine Dragon en trek ten strijde! (Nintendo Switch)

Forspoken

Datum: 23 januari 2023
Platform: pc, PS5

Forspoken is een nieuwe IP uit de koker van Square Enix. De Japanse uitgever heeft daarvoor Final Fantasy 15-studio Luminous Productions aan het werk gezet. Of het “vloeiend verplaatsen door grootse landschappen” en een “diepgaand verhaal” echt tot magie leiden, is aan de hand van diverse uitstellen en de tegenvallende demo lastig te voorspellen.

Cover image for YouTube videoForspoken Deep Dive | Exploring Athia

Dead Space Remake

Datum: 27 januari 2023
Platform: pc, PS5, Xbox Series X/S

The Callisto Protocol heeft zich niet kunnen onderscheiden van Dead Space. Daardoor zijn alle ogen des te meer gericht op de remake van de klassieker uit 2008. EA Motive belooft het plot en de sfeer van de sci-fi survival horror in ere te houden, maar de game op technisch vlak naar moderne maatstaven aan te passen. Gruwelijk.

Cover image for YouTube videoDead Space | Extended Gameplay Walkthrough