Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

World of Warcraft krijgt ondersteuning voor controllers

Blizzard heeft het onder controle.

De Shadowlands-uitbreiding voor World of Warcraft introduceert gedeeltelijke ondersteuning voor controllers. Enkele dataminers ontdekten verwijzingen naar de ondersteuning in de meest recente patch notes. Blizzard Entertainment-medewerker Randy Jordan bevestigt nu dat nieuws.

Volgens Jordan is het echter niet de bedoeling dat iedereen World of Warcraft vanaf nu met een controller speelt. De ondersteuning komt er vooral om mensen met een handicap te helpen om de game vlot te spelen. Voordien waren die spelers daarvoor afhankelijk van third party software.

Dankzij de patch wordt het mogelijk om onder andere keybindings, het bewegen van je camera en het besturen van je personage te koppelen aan een controller. De meest gebruikte controllers zoals die voor de PlayStation 4 en Xbox One worden ondersteund, maar ook bijvoorbeeld de Xbox Adaptive Controller.

Er is meer nieuws over World of Warcraft. In afwachting van Shadowlands verlengt World of Warcraft immers het double XP-evemenent tot deze zomer.

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen