Skip to main content

Minst bevolkte World of Warcraft-servers worden samengevoegd

Overlappende bubbels.

Blizzard Entertainment laat binnenkort enkele van de minst bevolkte World of Warcraft-servers samensmelten met servers die een hogere populatie hebben. Dat laat de ontwikkelaar weten via een post op het officiële forum.

Volgens Blizzard Entertainment is de game immers nog steeds op zijn best wanneer je een uitgebreide community rondom je hebt. Hoewel het bedrijf de afgelopen jaren al heel wat vormen van cross-realm gameplay introduceerde, blijven onder andere guilds en de economie nog steeds servergebonden.

Bekijk op YouTube

De komende twee tot drie maanden neemt de ontwikkelaar alle servers onder de loep en vindt de samensmelting plaats. Ook de fora van de betrokken realms worden samengevoegd. De samensmelting zal volgens Blizzard Entertainment probleemloos verlopen. Na de wekelijkse maintenance zullen spelers dus gewoon merken dat er plots meer spelers ronlopen op hun server.

World of Warcraft is intussen meer dan 15 jaar oud. Het hoeft dus niet te verbazen dat er intussen wat minder spelers zijn. Toch zorgt elke uitbreiding voor de game opnieuw voor een instroom van nieuwe spelers. Benieuwd of dat ook voor World of Warcraft: Shadowlands het geval is.

Read this next