Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA doet zijn best gelekte Battlefield 2042 gameplay videos offline te halen

Sluit elektriciteit af.

Electronic Arts heeft zijn handen vol met het offline halen van gelekte gameplay videos van Battlefield 2042. Deze videos werden gisteren en vandaag door verschillende spelers die toegang hadden tot de technical preview van de game verspreidt.

Vorige week kregen sommige Battlefield-fans een uitnodiging voor de technical preview van Battlefield 2042. Zo konden die-hard fans een onafgewerkte versie van de game al spelen terwijl ontwikkelaar DICE een eerste stresstest van de servers kon doen. Wie toegang kreeg, moest echter wel een document tekenen met enkele voorwaarden. Zo mochten deelnemers met geen woord spreken over hun deelname en uiteraard ook geen gameplay van die testfase online zetten.

Desondanks namen enkele spelers dat niet al te serieus en uploadden ze alsnog gameplay op websites als Streamable.

Electronic Arts haalde de meeste videos ondertussen van het internet en deelt vermoedelijk binnenkort bans uit aan de overtreders. Dat laatste is ongetwijfeld geen moeilijke opgave, aangezien de gameplay videos een watermerk hebben dat uniek is voor elke speler.

Bekijk op YouTube

Wie niet uitgenodigd werd voor de technical preview, moet gelukkig niet lang meer wachten. Eind september is er de Battlefield 2042 open bèta.

In ander gerelateerd nieuws ontdek je dat de Battlefield 2042 kortfilm nu te bekijken is en dat je in Battlefield Portal je eigen game modes bouwt. Benieuwd wat we eigenlijk allemaal al weten over de game? In ons overzicht van alle Battlefield 2042 gameplay en setting info lees je alles wat je nodig hebt.

Read this next