Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 Season 3 - Dit zijn alle nieuwe features in Escalation

Alles over de nieuwe map, Specialist, reworks en meer.

Battlefield 2042 heeft recentelijk zijn eerste verjaardag achter de rug, maar met een desastreuze lancering was het wel een pittig eerste jaar. DICE heeft het gros van de issues weggepoetst en zet zich momenteel volop in op de seasonal content, maar de community blijft nog wat terughoudend. Inmiddels staat Season 3 genaamd Escalation voor de deur. Naast nieuwe content in de vorm van onder meer een nieuwe map en Specialist tovert de ontwikkelaar nog wat andere zaken uit de hoge hoed om zich te revancheren voor de valse start. Hier lees je alles over de nieuwe features in Escalation.

Op deze pagina:

Battlefield 2042 Season 3 map

Escalation introduceert net als het eerste seizoen een nieuwe map. In Spearhead trek je de Zweedse wildernis in. Blikvangers in het heuvelachtige landschap zijn twee grote fabrieken genaamd 'The Cubes' waar wapens geproduceerd worden. Daarnaast loopt er dwars door de linies een beek. Spearhead is in vergelijking met andere Battlefield 2042 maps veel minder verticaal en bovendien een stuk smaller. Zowel binnen als buiten zijn er veel dekkingsmogelijkheden waardoor de focus in deze map op close-quarters combat lijkt te liggen.

Battlefield 2042 Season 3 Specialist

In navolging van Ewelina Lis en Charlie 'Mike' Crawford is Rasheed Zain de nieuwste Specialist. Deze Egyptische No-Pat komt als Assault uit de voeten. Als gadget beschikt Zain over een semi-automatische XM370A Airburst Launcher waarmee je vijanden uit dekking kan verdrijven. Wanneer je als de Specialist een vijand doodt, wordt zijn passive vaardigheid Perseverance geactiveerd: snellere health regeneration. Zain is dus Specialist waarmee je druk uitoefent en meer risico's neemt.

Battlefield 2042 Season 3 wapens

Escalation voegt daarnaast weer enkele nieuwe wapens toe met een relatief futuristisch tintje. De Rorsch Mk-4 is een railgun met verschillende vuurmodi die dankzij zijn elektromagnetische technologie razendsnel projectielen afschiet. De NVK-S22 is een semi-automatische dubbelloops shotgun ideaal voor gevechten van dichtbij. En de NVK-P125 is een bullpup pistol die dankzij zijn lange loop juist geschikt is voor langeafstandsgevechten. Naast nieuwe guns krijgt het derde seizoen van Battlefield 2042 ook werpmessen.

Battlefield 2042 Season 3 voertuigen

In tegenstelling tot de vorige twee seizoenen voegt Escalation slechts één nieuw voertuig toe, maar dat wordt gecompenseerd door zijn veelzijdigheid. De EMKV90-TOR tank beschikt namelijk over twee modi. In Mobility Mode draait het vooral om op snelheid over het slagveld verplaatsen, terwijl in de tragere Siege Mode de focus op alles aan gort schieten ligt. Daarnaast kan de tank vijandelijke soldaten en voertuigen detecteren die damage toebrengen.

Battlefield 2042 Season 3 reworks

DICE is achter de schermen druk bezig met reworks van enkele launch maps. In Manifest worden de flags dichter bij elkaar gepositioneerd wat de actie ten goede moet komen. Breakaway krijgt onder meer nieuwe flags, terwijl het geïsoleerde olieplatform dichter bij de actie geplaatst wordt. De herziende versies van beide maps worden gedurende Season 3 in de vorm van een update uitgerold.

De meest opvallende rework is echter die van de Specialists. Het huidige Class-systeem gaat op de schop en krijgt naar verwachting dezelfde opzet als in de oude Battlefield-games. De Specialists behouden hun unieke wapens en vaardigheden, maar worden specifiek ingedeeld op een van de vier rollen: Assault, Support, Engineer of Recon. Dat houdt tevens in dat de meeste gadgets en throwables alleen binnen een specifieke Class beschikbaar zijn. Meer informatie hierover volgt mogelijk binnenkort.

Battlefield 2042 Season 3 tijdelijk gratis speelbaar

Battlefield 2042 wordt met ingang van Escalation niet alleen aan EA Play en Xbox Game Pass toegevoegd, maar is in december tijdens 'Free Weekends' ook tijdelijk gratis speelbaar.

  • pc: 1-5 december 2022
  • Xbox: 1-4 december 2022
  • PlayStation: 18-23 december

Battlefield 2042 Season 3 is vanaf 22 november 2022 speelbaar. De Battlefield 2042 review lees je hier.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties