Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 komt naar EA Play en Game Pass Ultimate

In de aanloop naar Season 3.

Ontwikkelaar DICE heeft in een development update meer details over de toekomst van Battlefield 2042 bekendgemaakt. De belangrijkste aankondiging is dat de game ergens in de loop van de komende weken aan de EA Play- en Game Pass Ultimate-abonnementen wordt toegevoegd. Bezitters van zo'n abonnement kunnen de game vanaf dan gratis spelen op pc, PlayStation of Xbox.

Daarnaast onthult de ontwikkelaar welke veranderingen er in de pijplijn zitten voor Season 3. Dat seizoen bevat een nieuwe map, een nieuwe specialist, nieuwe wapens en een nieuwe battle pass. Een precieze releasedatum voor Season 3 is er nog niet, het huidige Season 2 loopt in elk geval nog door tot 22 november.

Cover image for YouTube videoBattlefield 2042 | Season 2: The Liquidators Event Trailer

Qua wapens mag je je onder andere verwachten aan de XM8 uit Bad Company 2 en de A-91 uit Battlefield 3. Naast nieuwe maps krijgen ook de bestaande levels Manifest en Breakaway een grondige update.

De laatste belangrijke aankondiging is dat classes terugkeren naar de game. Specialists krijgen in Season 3 terug duidelijk gedefinieerde rollen met een weapon proficiency en een bijbehorende set van gadgets en andere uitrusting. Die aanpassing wordt begin 2023 doorgevoerd.

Alle details lees je in de development update van DICE. Dat de game er al een hobbelig parcours heeft opzitten, lees je in Yvo zijn Battlefield 2042 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties