Skip to main content

Battlefield 2042 Season 2 - Dit zijn alle nieuwe features in Master of Arms

Alles over de nieuwe map, Specialist, wapens en meer.

De lancering van Battlefield 2042 was op zijn zachtst gezegd een slagveld. In de daaropvolgende maanden heeft ontwikkelaar DICE de gehavende game met een waslijst aan bug fixes en quality of life verbeteringen opgelapt, om vervolgens gewapend met de aftrap van het eerste seizoen weer terug naar de frontlinie te sturen. Inmiddels staat Season 2 genaamd Master of Arms voor de deur. Hier lees je alles over de nieuwe features in het tweede seizoen.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 2 map

Het tweede seizoen van Battlefield 2042 introduceert om te beginnen een fonkelnieuwe map. Stranded speelt zich op een opgedroogd kunstmatig meer vlakbij het Panamakanaal af. De blikvanger van de map is een gestrand vrachtschip te midden van het braakliggend terrein. Het schip zelf herbergt niet alleen de nodige stapels zeecontainers ideaal voor close quarter combat, maar is ook het decor voor een schimmige showroom wapenhandel. Andere aandachtspunten van de map zijn een schroothoop, communicatietoren en heliport.

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 2 Specialist

Naast een nieuwe map bevat Master of Arms ook een nieuwe Specialist. Charlie Crawford is een Britse wapenhandelaar die als Support uit de voeten komt. Zijn gadget is de Mounted Vulcan: een stationaire minigun met een schild waarmee je op hordes vijanden kunt maaien. Een interessante bijkomstigheid is dat het wapen niet alleen door jou óf teamgenoten, maar ook door tegenstanders gebruikt kan worden. Een andere specialiteit van Crawford is dat je bij het reviven van gewonde kameraden ook direct zijn of haar gadget ammo volledig aanvult.

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 2 wapens en items

Battlefield 2042 kan dankzij dit seizoen weer drie wapens aan het arsenaal toevoegen. De AM40 is een krachtige carbine die de gulden middenweg tussen een assault rifle en submachine gun moet vormen. De Avancys is een LMG die dankzij zijn ‘maximale mobiliteit en attachment compatibiliteit’ ideaal is om teamgenoten onder vuur dekking te geven. De PF51 is een sidearm die uitblinkt door zijn grote magazijn. Tot slot maakt de Concussion Grenade zijn entree waarmee je tegenstanders tijdelijk kunt desoriënteren zoals je van een stun gewend bent.

Battlefield 2042 Season 2 voertuigen

Season twee introduceert daarnaast twee nieuwe voertuigen. Allereerst is er de EBLC-RAM: een tot de tanden gewapend terreinwagen. Naast verschillende wapens beschikt het voertuig over een beacon waarmee je teamgenoten kunt spawnen. Daarnaast is er de rappe buggy Polaris RZR waarin je je razendsnel over de map kunt verplaatsen. Het lichte voertuig bevat verder geen wapens en dient louter als vervoermiddel voor wie de benenwagen liever niet neemt. De EBLC-RAM is bij de aftrap van Season 2 direct beschikbaar, terwijl de Polaris RZR spoedig in de vorm van een update wordt uitgerold.

Battlefield 2042 Season 2 Portal

Als aanvulling op alle bovenstaande content voegt DICE klassieke wapens uit Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2 en Battlefield 3 aan Battlefield Portal toe, maar welke is op het moment van schrijven nog niet bekend. Daarnaast krijgen creators een extra optie voor nog minder ruimte tussen de spelers, om zo op CQC-gefocusde gameplay te kunnen bieden. Tot slot is de Builder geüpdatet met een nieuwe custom Conquest gamemodus.

Battlefield 2042 Season 2 Assignments

Een volledig nieuwe feature vind je in de vorm van Assignments. Zoals de naam doet vermoeden, gaat het hier om objectives waarmee je interessante dingen kunt vrijspelen. Zo kun je straks voor All-Out Warfare (Conquest en Breakthrough) de Battlefield 3-wapens M60E4 en M16E4 vrijspelen, die voorheen alleen in Portal beschikbaar waren. Daarnaast kun je via Assignments content uit Season 1 ontgrendelen, waaronder de Specialist Lis of de Ghostmaker R10 crossbow.

Battlefield 2042 Season 2 Battle Pass

De Battle Pass bevat wederom 100 Tiers waarmee je de nodige cosmetische items unt vrijspelen. Meer informatie hierover volgt later.

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 2 is vanaf 30 augustus 2022 speelbaar. De Battlefield 2042 review lees je hier.

Read this next