Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Battlefield 2042 Season 4 - Dit zijn alle nieuwe features in Eleventh Hour

Alles over de nieuwe map, Specialist, wapens en meer.

Ontwikkelaar DICE heeft het afgelopen jaar flink wat verbeteringen in Battlefield 2042 doorgevoerd. Zo is er een waslijst met bugs gefixt, krijgen alle launch maps een rework en is zelfs het klassensysteem in ere hersteld. Daarnaast werkt het team ook nog aan nieuwe content. In het vierde seizoen genaamd Eleventh Hour krijg je onder meer een nieuwe Specialist, map en wapens. Hier lees je alles wat je moet weten van Season 4.

Op deze pagina:

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 4 map

Voor de setting van een nieuwe map haalt DICE dit keer zijn inspiratie uit het zuidelijkste puntje van het Afrikaanse continent. Flashpoint speelt zich namelijk in Zuid-Afrika af. De map is gesitueerd in een verlaten industrieel complex te midden van een woestijnachtig gebied. Flashpoint draait voornamelijk om close- en medium-quarters combat die zich zowel binnen als buiten afspelen. Daarnaast is er wederom een van de launch maps aangepakt. Dit keer krijgt Discarded een rework.

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 4 Specialist

In Battlefield 2042 Update 3.2 werd onder meer het Class System hersteld. De nieuwste en tevens laatste Specialist is een Recon. Camila Blasco wordt als een ‘ambush expert’ neergezet. Als gadget beschikt ze over een X6-Infiltration Device waarmee ze radiosignalen verstoort en zowel jij als nabije teamgenoten niet gelockt kunnen worden. Daarnaast detecteert de gadget vijandelijke tech. Als Recon perk heb je daarnaast een stabiele scope voor je sniper rifle.

Bekijk op YouTube

Battlefield 2042 Season 3 wapens en items

Eleventh Hour krijgt maar liefst vier nieuwe wapens die zich voor elke gelegenheid lenen. De snel vurende AC9 SMG is eerste instantie ideaal voor de krappe binnenruimtes van de nieuwe map. De RM68 assault rifle met ingebouwde silencer en RPT-31 LMG voor zwaarder geschut lijken dan weer meer geschikt voor de gevechten die zich buiten afspelen. Ook is er de Super 500: een stockless shotgun die je als sidearm met je mee kan dragen. Naast deze wapens maakt ook de SPH Explosive Launcher zijn opwachting als nieuwe Assault gadget. Tot slot zijn er nog enkele nieuwe vault weapons voor Battlefield Portal: de SVD sniper rifle en Type 88 LMG uit Battlefield 3.

Battlefield 2042 Season 4 voertuigen

Ook wordt er in het vierde seizoen van Battlefield 2042 een nieuw voertuig toegevoegd. De CAV-Brawler komt het beste tot zijn recht in de close-quarters combat die Flashpoint rijk is. Het gepantserde voertuig detecteert automatisch nabije vijanden en is onder meer gewapend met een SPH Explosive Launcher met sticky granaten. Daarnaast kunnen teamgenoten altijd in of rondom de CAV-Brawler spawnen, ongeacht het voertuig vol zit.

Battlefield 2042 Season 4 is vanaf 28 februari 2023 speelbaar. De Battlefield 2042 review lees je hier.

Read this next