Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

In Battlefield Portal bouw je je eigen game modes

Nieuwe modus in Battlefield 2042.

Tijdens de afgelopen EA Play Live persconferentie heeft ontwikkelaar Ripple Effect Battlefield Portal aangekondigd. Dat is een van de nieuwe game modes in Battlefield 2042. De mode is beschikbaar bij de lancering van de game en laat je toe om je eigen games modes met unieke regels te creëren.

Naast alle content uit Battlefield 2042 kun je ook aan de slag met heel wat content uit Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2 en Battlefield 3. Je kunt dus eenvoudig een nieuwe modus maken waarin soldaten uit de Tweede Wereldoorlog het opnemen tegen futuristische strijders.

Naast wapens en voertuigen uit die oudere games zijn verschillende maps heropgebouwd in de Frostbite Engine. Het gaat over volgende maps:

  • Battle of the Bulge (Battlefield 1942)
  • El Alamein (Battlefield 1942)
  • Arica Harbor (Bad Company 2)
  • Valparaiso (Bad Company 2)
  • Caspian Border (Battlefield 3)
  • Noshahr Canals (Battlefield 3)

Je eigen game mode maken doe je in je webbrowser. Daar bepaal je onder andere hoe groot beide teams zijn, welke wapens en voertuigen ze gebruiken, hoe sterk wapens zijn en nog veel meer. Wedstrijden kun je vervolgens zowel tegen andere spelers als tegen bots spelen.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een squad van vier zwaarbewapende moderne soldaten het te laten opnemen tegen 32 spelers met wapens uit de Tweede Wereldoorlog. Of je kunt een mode maken waarin één speler in een tank het tegen 20 robots opneemt.

De mogelijkheden zijn dus zeer uitgebreid, maar EA benadrukt wel dat deze niet eindeloos zijn. Zo is het bij de release van Battlefield Portal niet mogelijk om bijvoorbeeld je eigen maps te maken of bestaande maps aan te passen. Mogelijk worden die functionaliteiten later wel nog geïmplementeerd.

Battlefield 2042 komt op 22 oktober uit voor de pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. Op onze site lees je alles over de Battlefield 2042 gameplay.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Battlefield 2042

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties