De Belgische overheid, die eerder dit jaar verklaarde dat loot boxes een vorm van gokken zijn, heeft een strafonderzoek gestart tegen EA. Dit nadat de uitgever weigerde om het oordeel van de Belgische Kansspelcommissie na te leven en de gerandomiseerde loot boxes in FIFA aan te passen.

In april oordeelde de Belgische Kansspelcommissie dat loot boxes in Overwatch en FIFA 18 gokken, of toch tenminste een vorm van gokken zijn, en daardoor in strijd zijn met de Belgische wetgeving.

Na de uitspraak van de commissie besloten Blizzard, Valve en 2K Games loot boxes in hun games te verwijderen of aan te passen in BelgiŽ en Nederland. Daarentegen heeft EA geen actie ondernomen en het bedrijf wordt daarom nu door het Brusselse parket onderzocht.

De kansspelcommissie beschouwt loot boxes als een kansspel omdat spelers niet weten welke items ze krijgen wanneer ze deze aanschaffen.

Ontwikkelaar EA liet weten zijn games ethisch en legaal te ontwikkelen en het niet eens te zijn met het idee dat zijn games een vorm van gokken zijn.

EA CEO Andrew Wilson vindt het geen gokken omdat spelers weten hoeveel items ze per pack krijgen, en omdat de game geen manier aanbiedt om virtuele valuta of items te ruilen voor echt geld.

Het is nog niet zeker wat dit gaat betekenen voor de FIFA 19 release.

Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geÔnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.

Geschreven door Ramadan Hasani.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Eurogamer.be

Eurogamer.be

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Eurogamer.be

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Dit zijn de meest verrassende nieuwe FIFA 19 features

Van een doelpunt vieren tot een trap in de ballen.

Nieuwe FIFA 19 stadions onthuld

Waaronder Molineux en Craven Cottage.

Beste spelers in FIFA 19 onthuld

Twee Belgen in de top tien!

Meest recent

Gwent: The Witcher Card Game release bekendgemaakt

Lanceert samen met Thronebreaker: The Witcher Tales.

Nieuwe Red Dead Redemption 2 locaties onthuld

Het Wilde Westen zag er nooit zo goed uit!

Dit zijn de meest verrassende nieuwe FIFA 19 features

Van een doelpunt vieren tot een trap in de ballen.

Advertentie