BelgiŽ opent strafonderzoek naar EA wegens FIFA loot boxes

EA weigert om beleid aan te passen.

De Belgische overheid, die eerder dit jaar verklaarde dat loot boxes een vorm van gokken zijn, heeft een strafonderzoek gestart tegen EA. Dit nadat de uitgever weigerde om het oordeel van de Belgische Kansspelcommissie na te leven en de gerandomiseerde loot boxes in FIFA aan te passen.

In april oordeelde de Belgische Kansspelcommissie dat loot boxes in Overwatch en FIFA 18 gokken, of toch tenminste een vorm van gokken zijn, en daardoor in strijd zijn met de Belgische wetgeving.

Na de uitspraak van de commissie besloten Blizzard, Valve en 2K Games loot boxes in hun games te verwijderen of aan te passen in België en Nederland. Daarentegen heeft EA geen actie ondernomen en het bedrijf wordt daarom nu door het Brusselse parket onderzocht.

De kansspelcommissie beschouwt loot boxes als een kansspel omdat spelers niet weten welke items ze krijgen wanneer ze deze aanschaffen.

Ontwikkelaar EA liet weten zijn games ethisch en legaal te ontwikkelen en het niet eens te zijn met het idee dat zijn games een vorm van gokken zijn.

EA CEO Andrew Wilson vindt het geen gokken omdat spelers weten hoeveel items ze per pack krijgen, en omdat de game geen manier aanbiedt om virtuele valuta of items te ruilen voor echt geld.

Het is nog niet zeker wat dit gaat betekenen voor de FIFA 19 release.

Meer FIFA 18 tips nodig? Begin dan bij de FIFA 18 player ratings en vooral de FIFA 18 winter ratings refresh. Wat is nu eigenlijk de beste FIFA 18 formatie? Ken je alle FIFA 18 FUT Icons en weet je alles over de handige FIFA 18 web app. Of ben je meer geïnteresseerd in FIFA 18 FUT tips, zoals FIFA 18 FUT chemistry styles en FIFA 18 FUT coins.

Geschreven door Ramadan Hasani.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Eurogamer.be

Eurogamer.be

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread