Skip to main content

EA verwijdert Cristiano Ronaldo uit FIFA 19 reclame na beschuldiging van verkrachting

De uitgever houdt de zaak nauwlettend in de gaten.

Electronic Arts verwijdert stervoetballer Cristiano Ronaldo uit FIFA 19 reclamemateriaal na beschuldiging van verkrachting. Zo is de banner van de officiële FIFA 19 Twitter-pagina aangepast en is stervoetballer ook niet meer op de FIFA 19-website te vinden.

"We hebben de alarmerende beschuldigingen tegen Cristiano Ronaldo gezien en we houden de zaak nauwlettend in de gaten. We verwachten dat onze coveratleten zich op een manier gedragen dat in lijn staat met de waarden van Electronic Arts," aldus de uitgever.

Bekijk op YouTube

Cristiano Ronaldo kwam onlangs in opspraak nadat Kathryn Mayorga hem in de Duitse krant Der Spiegel van verkrachting beschuldigde. Het vermeende delict moet in 2009 in Las Vegas hebben plaatsgevonden. De stervoetballer zelf ontkent alles en noemt het 'nep nieuws'.

Wil je meer weten over FIFA 19? Lees alles over de FIFA 19 release, FUT, Champions League, The Journey en alles wat we nog meer weten. Ook hebben we meer uitleg voor je over Chemistry in FIFA 19's FUT. Lees hier ook wie de beste aanvallers, beste middenvelders, beste verdedigers, beste keepers en beste wunderkids zijn in FIFA 19.

Read this next