Epic Games heeft bekendgemaakt dat Fortnite zijn debuut in de eSports maakt. De studio stelt voor komend seizoen daarvoor 100 miljoen dollar beschikbaar.

"We steunen competitief gamen enorm, maar onze aanpak zal anders zijn", laat Epic Games op zijn blog weten. "We willen meer inclusief zijn en richten ons op plezier in het spelen van en kijken naar de game."

De makers van Fortnite stellen voor het seizoen 2018-2019 omgerekend 85 miljoen euro beschikbaar. De prijzenpot wordt gedurende die periode over verschillende eSports-competities verdeeld. In wat voor vorm dat precies is, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Met het enorme bedrag gaat Fortnite niet alleen de strijd met populaire eSports-games zoals Dota 2 en League of Legends aan, maar geeft Epic Games ook een duidelijk signaal naar de battle royale-concurrentie af. Zo wordt Fortnite steeds populairder, wat onder meer ten koste van PUBG gaat.

Meer Fortnite PS4 tips nodig? Voltooi de Fortnite Week 7 Challenges, zoals de Fortnite Pleasant Park Treasure Map locatie vinden en Fortnite voetbalvelden en goals scoren. Je kunt natuurlijk ook nog oude Challenges zoals de Fortnite Carbide en Omega poster locaties, Fortnite Playground, Campsite en Footprint locaties, Fortnite Disco Ball Challenge, Fortnite Greasy Grove Treasure Map, Fortnite Bench, Ice Cream Truck en Helicopter locaties, Fortnite Storm Circles, Fortnite Rubber Duckies voltooien. Heb je de laatste veranderingen aan de Fortnite map en secrets al gezien? En wil je misschien Fortnite mobile spelen?

ADVERTENTIE

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Meer artikels van Yvo Kieviet

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content