Fortnite betreedt eSports met 100.000.000 dollar aan prijzengeld

Bouwt steeds verder.

Epic Games heeft bekendgemaakt dat Fortnite zijn debuut in de eSports maakt. De studio stelt voor komend seizoen daarvoor 100 miljoen dollar beschikbaar.

"We steunen competitief gamen enorm, maar onze aanpak zal anders zijn", laat Epic Games op zijn blog weten. "We willen meer inclusief zijn en richten ons op plezier in het spelen van en kijken naar de game."

De makers van Fortnite stellen voor het seizoen 2018-2019 omgerekend 85 miljoen euro beschikbaar. De prijzenpot wordt gedurende die periode over verschillende eSports-competities verdeeld. In wat voor vorm dat precies is, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Met het enorme bedrag gaat Fortnite niet alleen de strijd met populaire eSports-games zoals Dota 2 en League of Legends aan, maar geeft Epic Games ook een duidelijk signaal naar de battle royale-concurrentie af. Zo wordt Fortnite steeds populairder, wat onder meer ten koste van PUBG gaat.

De invasie is begonnen! Oftewel, Fortnite Chapter 2 Season 7 is gearriveerd. Naast een nieuwe Fortnite Season 7 Battle Pass zijn er ook aanpassingen aan de Fortnite map en zijn de Fortnite Legendary Quests gearriveerd. Bovendien maakt in de toekomst Superman zijn opwachting. Deze week moet je weer langs de payphone passeren en onder andere Spy Probes zetten, met een detector alien billboards breken en bioscanners plaatsen. Oh, en vergeet ook het Ariana Grande Fortnite concert niet!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread